Οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο διεθνή φοιτητικό πληθυσμό στον κόσμο, με περισσότερους από 1.000.000 φοιτητές που επιλέγουν να διευρύνουν την εκπαίδευση και την εμπειρία ζωής τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχεδόν το 5% όλων των φοιτητών που εγγράφονται στην ανώτερη εκπαίδευση στις ΗΠΑ είναι ξένοι φοιτητές και ο αριθμός αυξάνεται.

Εκπαιδευτικό σύστημα

Υπάρχουν περίπου 4.500 Δημόσια και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια

Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών, διάρκεια 4 ετών

Στο πτυχίο Bachelor, τα μαθήματα χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: Μαθήματα Core, Major, Minor, Selective.
Οι φοιτητές ολοκληρώνουν τα προγράμματα σπουδών όταν συγκεντρώνουν συγκεκριμένο αριθμό πιστωτικών μονάδων.
Για την είσοδο σε ένα Προπτυχιακό Πρόγραμμα απαιτούνται τα ακόλουθα:

Πτυχίο Λυκείου
Είναι βασική προϋπόθεση και είναι σύμφωνη με τη βαθμολογία του αναλυτικού μαθήματος, με ή χωρίς τελικές εξετάσεις («Πανελλαδικές»).
GCE A-Levels
Τα περισσότερα Πανεπιστήμια λαμβάνουν τα μαθήματα A-Levels και τα αξιολογούν ως πρόσθετα προσόντα που τους δίνουν περισσότερες μονάδες
The IB, Baccalaureate
Το Διεθνές Απολυτήριο θεωρείται ισότιμο με το Πιστοποιητικό Λυκείου.

SΑΤ (Scholastic AptitudeTest)
Το SAT I μετρά τη γλωσσική ικανότητα και τις δεξιότητες του υποψηφίου στα μαθηματικά, ενώ το SAT II μετρά το επίπεδο γνώσεων σε συγκεκριμένα μαθήματα.

Η δοκιμή προσφέρεται έξι φορές το χρόνο.

  • Προσωπική δήλωση
  • TOEFL (Τεστ Αγγλικών ως Ξένης Γλώσσας). Αγγλικά IELTS γίνονται επίσης δεκτά.
  • Τραπεζικό αντίγραφο, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει ολόκληρο το ποσό – δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης για ένα ακαδημαϊκό έτος – σε δολάρια.) Πιστοποιητικό της Τράπεζας, όπου το πλήρες ποσό των διδάκτρων και των εξόδων διαβίωσης για ένα ακαδημαϊκό έτος, σε δολάρια πρέπει να είναι διαθέσιμο

Αποτελεί προϋπόθεση για προγράμματα Επιχειρηματικών Σπουδών.

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, διάρκειας 1-3 ετών
Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο υπόκειται στις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Πτυχίο με αναλυτικό βαθμό των μαθημάτων
  • Προσωπική δήλωση
  • Συστατική επιστολή
  • Τίτλος στα Αγγλικά

Απαιτείται TOEFL, αποδεκτό είναι και το IELTS. Μπορεί επίσης να ζητηθεί εξέταση TSE, (Test of Speken English).
 GRE (Εξέταση Μεταπτυχιακών Αρχείων)
ως προαπαιτούμενο για σπουδές στις ακριβείς επιστήμες και θέματα.
Υπάρχουν 2 τεστ GRE:
Το General Test μετρά τη λεκτική, την υπολογιστική / ποσοτική και αναλυτική ικανότητα του υποψηφίου.
Τα Θεματικά Τεστ (σε επιμέρους τομείς) εξετάζουν και αξιολογούν την ικανότητα του υποψηφίου να παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές σε τομείς όπως Βιοχημεία και Μοριακή Βιολογία, Αγγλική Φιλολογία, Βιολογία, Μαθηματικά, Χημεία, Φυσική, Πληροφορική και Ψυχολογία.
 GMAT (Πτυχιούχος Δοκιμή Ανάθεσης Διοίκησης)

Λόγοι για σπουδές στις ΗΠΑ

1. Παγκοσμίου φήμης Academia

Με περισσότερα από 4000 πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερηφανεύονται για μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο. Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πτυχίων και μαθημάτων σε όλους τους ακαδημαϊκούς τομείς. Μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά προγράμματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών. Τα πτυχία των ΗΠΑ αναγνωρίζονται και γίνονται δεκτά σε όλο τον κόσμο για την αριστεία τους. 16 πανεπιστήμια των ΗΠΑ συγκαταλέγονται στα 20 κορυφαία στον κόσμο σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη (Διαβάστε επίσης: Τα 100 κορυφαία πανεπιστήμια στις ΗΠΑ)

2. Ακαδημαϊκή Ευελιξία

Το αμερικανικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προσφέρει ευέλικτες επιλογές στους φοιτητές ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους. Σε προπτυχιακό επίπεδο, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν διαφορετικά μαθήματα προτού δηλώσουν την επιλογή τους για ειδικότητα στο τέλος του δεύτερου έτους. Αυτό δίνει στους μαθητές χρόνο και επιλογές να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, δηλαδή μεταπτυχιακό, μπορείτε να προσαρμόσετε το μάθημά σας σύμφωνα με το μάθημά σας ώστε να ταιριάζει με τους ακαδημαϊκούς σας στόχους. Έχετε πάντα την ελευθερία να συμπεριλάβετε ιδέες και απόψεις σημαντικές για τον τομέα του ακαδημαϊκού ενδιαφέροντός σας.

3. Ευκαιρίες Καριέρας

Ένα διεθνές πτυχίο ανοίγει ένα ευρύ φάσμα προοπτικών σταδιοδρομίας και ένα πτυχίο από φημισμένα πανεπιστήμια διευρύνει ακόμη περισσότερο το πεδίο εφαρμογής. Λόγω της ποικίλης γνώσης για διαφορετικούς τομείς σπουδών που προσφέρονται από πανεπιστήμια των ΗΠΑ, διευρύνει το εύρος της επαγγελματικής πορείας που επιλέγει ο φοιτητής και είναι γνωστό ότι οι διεθνείς εταιρείες αναζητούν υποψηφίους που τους προσφέρουν διαφορετική άποψη ή οπτική για τα προϊόντα τους. .

4. Ευκαιρίες έρευνας και κατάρτισης

Τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ προσφέρουν ευκαιρίες έρευνας και κατάρτισης σε διεθνείς φοιτητές σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ένας φοιτητής μπορεί να βοηθήσει έναν Καθηγητή με το να είναι Βοηθός Διδασκαλίας του, κάτι που βοηθά επίσης στη χρηματοδότηση των σπουδών του και επίσης στη διεύρυνση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του. Οι φοιτητές μπορούν να βοηθήσουν τους καθηγητές με την έρευνα σε διάφορα έργα και τους δίνει επίσης την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους καλύτερους στον τομέα σπουδών που έχουν επιλέξει.

5. Χρήση τεχνολογίας

Οι ΗΠΑ υπερηφανεύονται για την τεχνολογική τους πρόοδο και έχουν φροντίσει ώστε όλα τα φάσματα του εκπαιδευτικού τομέα να είναι καλά εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αυτό κάνει τη ζωή του μαθητή πολύ πιο απλή με εύκολη πρόσβαση σε δεδομένα και άλλη τεχνολογία. Λέγεται ότι η τεχνολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στην έρευνα και την ανάπτυξη και τα αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν φροντίσει να μην υστερούν όσον αφορά την πρόοδο των εγκαταστάσεων και των μαθητών τους, εισάγοντας νέες μεθόδους και δεξιότητες στην καμπύλη μάθησης.

6. Αμερικανικός πολιτισμός και ζωή στην πανεπιστημιούπολη

Λέγεται συχνά ότι η αμερικανική κοινωνία είναι η επιτομή της ελευθερίας, της διασκέδασης και των ευκαιριών και είναι πολύ αληθινό. Μόλις ένας φοιτητής αποφασίσει να γίνει δεκτός σε ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο, φέρνει πολύ ενθουσιασμό και ελευθερία από τη λέξη πάει. Λέγεται ότι μόλις ένας μαθητής πατήσει το πόδι του στο αμερικανικό έδαφος, αρχίζει να εμποτίζει τον πολιτισμό που φέρνει το US of A με το όνομά του. Οι σπουδές στις ΗΠΑ μπορεί να σας δώσει ευκαιρίες να γνωρίσετε και να μάθετε για άλλους πολιτισμούς και να μοιραστείτε τον πολιτισμό σας με τους διεθνείς φίλους σας.

7. Βοήθεια και υποστήριξη σε διεθνείς φοιτητές

Είναι δύσκολο για τους ξένους φοιτητές να ακολουθήσουν ή να εξοικειωθούν με τη νέα φοιτητική ζωή σε ένα διεθνές πανεπιστήμιο. Ωστόσο, τα περισσότερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ παρέχουν καλή καθοδήγηση και υποστήριξη σε όλους τους φοιτητές είτε σχετίζεται με διαμονή, καθεστώς θεώρησης, ευκαιρίες σταδιοδρομίας κ.λπ.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

alfred-university-logo-home
berkeley-college-logo-home
concordia-logo-home
phoenix-logo-home
manhattanville-logo-home
st.bonaventure-logo-home
johnson-logo-home
george-logo-home
florida-logo-home
everest-logo-home
university-bridgeport-usa
findlay-logo-home
woodbury-logo-home
arts-logo-home
western-logo-home
arizona-state-university-usa
concord-logo-home
colorado-logo-home
Depaul-logo-home
george-mason-logo-home
hofstra-logo-home
saint-usa
illinois-state-university-usa
lipscomb-logo-home
liu-logo-home
liu-post-usa
manhattan-college-logo-home
montserrat-logo-home
nsu-florida-logo-home
oregon-logo-home
pace-logo-home
suffolk-logo-home
tulsa-logo-home
unk-logo-home
washington-logo-home

ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ