Πρόκειται για μια βαλτική χώρα που βρίσκεται στο ΒΔ  μέρος της Ευρώπης, δυτικά της Γερμανίας και  συνορεύει με την  Πολωνία, την Λετονία και την  Λευκορωσία. Είναι καταπράσινη  και απαριθμείτε από πολλά ποτάμια 750 στο σύνολό τους και πολλές όμορφες λίμνες.

Η χώρα φημίζεται για την  ζεστή φιλοξενία της στους ξένους,  και είναι δημοφιλής προορισμός για τους φοιτητές.  πολύ οικονομική σε συνάρτηση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

  • Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους διαθέτει αρχοντική αρχιτεκτονική. Τα καταπράσινα δάση, οι λίμνες, τα νησάκια και τα κάστρα συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό. Η καλλιτεχνική ατμόσφαιρα και ο παραμυθένιος ρομαντισμός της πόλης γίνονται εύκολα αντιληπτοί. Το ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Η γοτθική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης συνδυάζεται με τα φουτουριστικά κτίρια της νέας και την κάνουν μια αξέχαστη πόλη
  • Το Kaunas είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας με 355 χιλ. κατοίκους. Είναι  μεσαιωνική παλιά πόλη με πολύ ξεχωριστή  αρχιτεκτονική και κτίρια που  έχουν τις πινελιές της γερμανικής αρχιτεκτονικής επιρροής. Ο πιο όμορφος δρόμος είναι το Vilniaus gatve. Στο επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου δεσπόζει ο Πύργος των 53 μέτρων, και  είναι δημοφιλές μέρος  για τα φεστιβάλ που φιλοξενεί. Στην  συμβολή των Ποταμών Neris και Nemunas, το πανέμορφο  και καταπράσινο Santakos Park.Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολυάριθμα εστιατόρια, ταβέρνες, café  και βρίσκονται όλα μαζί  σε μια ακτίνα  2χλμ. Σφύζει από την έντονη φοιτητική  ζωή και αποτελεί χωρίς υπερβολή την  αγαπημένη πόλη των φοιτητών.