ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Η Λετονία είναι ένα από τα κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Με τις ασφαλείς και φιλόξενες πόλεις και τις εντυπωσιακές ακτές της είναι ιδανική για φοιτητές και επισκέπτες. Βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα, η Λετονία είναι κάπως ένα σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, και σε αυτήν την κοσμοπολίτικη χώρα ομιλούνται πολλές γλώσσες – λετονικά, ρωσικά, γερμανικά και φυσικά αγγλικά.

Πανεπιστήμια στη Λετονία

Αν και μια μικρή χώρα, τα λετονικά πανεπιστήμια έχουν υιοθετήσει εύκολα τις απαιτήσεις των ξένων φοιτητών. Πάνω από 200 προγράμματα σπουδών που διδάσκονται αγγλικά είναι διαθέσιμα για να διαλέξετε – πολλά από αυτά ακόμη και σε επίπεδο Bachelor.
Η Η Ρίγα είναι η πρωτεύουσα καθώς και η μεγαλύτερη πόλη και εδώ θα βρείτε η πλειοψηφία των πανεπιστημίων, οι εναλλακτικές πανεπιστημιακές πόλεις είναι το Daugavpils με την εκπληκτική αρχιτεκτονική κληρονομιά του και η Liepāja, που φημίζεται για τις παραλίες της με Γαλάζια Σημαία στις ακτές της Βαλτικής.

Φοιτητική ζωή στη Λετονία

Αν σας αρέσει η ύπαιθρος, υπάρχουν πολλά να κάνετε στη Λετονία. Από τις διάσημες παραλίες με λευκή άμμο κοντά στη Liepāja, μέχρι την πεζοπορία ή το σκι στα πευκοδάση, υπάρχουν πολλά μέρη για να απολαύσετε το όμορφο τοπίο. Αυτά είναι όλα πριν καν σκεφτείτε το wind-surfing, το θαλάσσιο σκι και το bobsledding. απλά φρόντισε να μην ξεχάσεις να μελετήσεις.

Το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό στη Ρίγα, ιδιαίτερα όταν το συγκρίνετε με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ωστόσο, εάν σπουδάζετε σε οποιαδήποτε από τις άλλες μεγάλες πόλεις γύρω από τη Λετονία, θα το βρείτε ακόμα φθηνότερο.

Η Ρίγα, ως η μεγαλύτερη από τις πόλεις, έχει μια ανερχόμενη νυχτερινή ζωή όπου πάντα θα βρείτε κάτι να κάνετε. Ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2014 και υπάρχουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Το φαγητό έξω έχει πολύ λογικές τιμές σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Πολλά από τα καφέ και τα καφέ έχουν επίσης δωρεάν Wi-Fi, επιτρέποντας αυτοσχέδιες συνεδρίες μελέτης σε βολικό περιβάλλον.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ