Greece μετατρέπεται σταδιακά σε δημοφιλή προορισμό για σπουδές στο εξωτερικό. Οι Έλληνες είναι γενικά φιλόξενοι και ζουν μια χαλαρή ζωή.

Λόγοι για σπουδές στην Ελλάδα

1. Καλές καιρικές συνθήκες

Αν αγαπάτε τον ήλιο, η Ελλάδα είναι ιδανική για εσάς! Το νούμερο ένα επαγγελματίας ανάμεσα στα υπέρ και τα κατά των σπουδών στην Ελλάδα είναι αναμφίβολα ο καιρός. Μετά τη Βαλέτα, η Αθήνα είναι η πιο ζεστή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ο Ιούλιος είναι συνήθως ο πιο ηλιόλουστος μήνας και ο Δεκέμβριος ο πιο συννεφιασμένος. Τούτου λεχθέντος, αυτή η χώρα είναι ευλογημένη με ηλιόλουστες μέρες και καλές καιρικές συνθήκες σχεδόν όλο το χρόνο.

2. Κορυφαία Business School στην Ελλάδα

Alba Graduate Business School, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένα από τα κορυφαία μεταπτυχιακά σχολεία επιχειρήσεων στην Ευρώπη, που βρίσκεται στην ιστορική πρωτεύουσα της Αθήνας. Η σχολή Alba αποτελείται από προσωπικό από όλο τον κόσμο που έχει εμπειρία σε σχολές κύρους στον τομέα των επιχειρήσεων και της διοίκησης και όχι μόνο, όπως το Harvard Business School, το Stern School of Business, το Wharton, το London Business School κ.λπ.

Request Info about ALBA

3. μερικά από τα καλύτερα ελληνικά Πανεπιστήμια

Η Ελλάδα γίνεται ολοένα και περισσότερο ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για σπουδές. Η χώρα έχει περίπου 24 πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων μερικά έχουν φτάσει ακόμη και στα 1000 κορυφαία πανεπιστήμια Times Higher Education World Rankings. Μερικά από τα κορυφαία ιδρύματα είναι:

4. Χαμηλά δίδακτρα και χαμηλά έξοδα διαβίωσης

Εάν είστε φοιτητής ΕΕ/ΕΟΧ, πιθανότατα δεν θα χρεωθείτε με δίδακτρα για πτυχίο Bachelor. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός Masters απαιτεί από τους φοιτητές να πληρώσουν. Εάν είστε διεθνής φοιτητής, τότε θα πρέπει να πληρώσετε δίδακτρα που κυμαίνονται λιγότερο από 10.000 € ετησίως, στα οποία περιλαμβάνονται και τα σχολικά βιβλία. Ανάλογα με το πανεπιστήμιο, μπορεί να δοθούν βιβλία σε φοιτητές χωρίς επιπλέον κόστος. Για παράδειγμα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προσφέρει ζεστά γεύματα δύο φορές την ημέρα και δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου σε όλους τους φοιτητές του.
Για να ζήσουν στην Ελλάδα, οι φοιτητές ξοδεύουν κατά μέσο όρο μεταξύ 450 και 700 ευρώ το μήνα, συμπεριλαμβανομένων διαμονής, λογαριασμών, τηλεφωνικού προγράμματος, κάρτας δημόσιας συγκοινωνίας κ.λπ. Αν το συγκρίνουμε με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως η Ισπανία και η Γερμανία, τότε ο μέσος όρος Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης μπορεί εύκολα να ανέλθει σε τουλάχιστον 800 €, ανάλογα με την πόλη.
Διαβάστε αυτό το άρθρο: 4Προσιτές χώρες για σπουδές MBA στην Ευρώπη

4. Απολαύστε την τοπική κουζίνα

Αν πρόκειται να σπουδάσετε εκεί, θα απολαύσετε τις λιχουδιές που έχει να προσφέρει η χώρα. Τσάτσικι, φέτα, ελιές, γύρος είναι μερικές μόνο από τις πολλές ελληνικές σπεσιαλιτέ που δεν πρέπει να χάσετε. Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται από τις πιο υγιεινές. Τα ψάρια, οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, τα λαχανικά, για να αναφέρουμε μόνο μερικά, βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα σας, μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και πολλά άλλα.

5. εκπληκτικές παραλίες και όμορφοι ελληνικοί προορισμοί

Η Ελλάδα είναι ένας καταπληκτικός τουριστικός προορισμός για όσους από εσάς αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ, τον χρόνο στην παραλία και την ηλιοθεραπεία. Υπάρχουν επίσης πολλά αξιοθέατα σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από τον Ναό του Ολυμπίου Διός, τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και τον Όλυμπο.

Μερικά μειονεκτήματα σχετικά με τις σπουδές στην Ελλάδα

1. Λίγες επιλογές μαθημάτων στα αγγλικά

Στα δημόσια πανεπιστήμια, ο αριθμός των μαθημάτων που προσφέρονται στα αγγλικά είναι πολύ περιορισμένος. Ως φοιτητής Erasmus, ίσως μπορείτε να μιλήσετε με τους καθηγητές σας για να δείτε εάν υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε μαθήματα που διδάσκονται στα ελληνικά αλλά να κάνετε τα μαθήματά σας στα αγγλικά.

2. Υψηλή φορολογία & χαμηλοί μισθοί

Οι φόροι στην Ελλάδα μπορεί να είναι λίγο επίπονοι. Στην πραγματικότητα, ο ΦΠΑ είναι 24%, που είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη μετά την Ουγγαρία, τη Δανία, την Κροατία και τη Σουηδία. Λόγω της υψηλής φορολογίας, οι τιμές των αγαθών είναι αρκετά υψηλότερες σε σύγκριση με άλλους ηλιόλουστους προορισμούς όπως η Μάλτα, όπου εδώ που τα λέμε, ο ΦΠΑ είναι μόνο 18%.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ