Tο Bolton είναι πόλη και ως εκ τούτου έχει όλες τις υπηρεσίες και τις ανέσεις που μπορεί να επιζητεί ένας νεαρός φοιτητής. Δεν είναι όμως μεγαλούπολη που να προκαλεί χάος και πανικό στον φοιτητή είτε στη διαμονή είτε στις μετακινήσεις από τη μια τοποθεσία στην άλλη.

Στο πανεπιστήμιο του Bolton φοιτούν γύρω στους 10000 φοιτητές, γεγονός που σημαίνει αυτόματα πως θα γνωρίσετε αρκετούς φοιτητές αλλά και ακαδημαϊκό προσωπικό.

Το Bolton University λειτουργεί από το 2005 και διατηρεί ανταγωνιστικά δίδακτρα και κόστος ζωής χαμηλό σε σχέση με άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Bolton βρίσκεται στην περιοχή του Greater Manchester και αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για ένα φοιτητή, καθώς διαθέτει ό,τι μπορεί να χρειαστεί κανείς. Έχει μεγάλα εμπορικά κέντρα, όμορφα σε αρχιτεκτονική κτήρια αλλά και χώρους εστίασης που ζηλεύουν ακόμα και μεγαλουπόλεις. 15 μόλις λεπτά μακριά από τον σταθμό του τρένου Manchester City Centre με απευθείας δρομολόγιο από το αεροδρόμιο του Manchester.

Το Πανεπιστήμιο του Bolton έχει ιδιόκτητα και διαχειρίζεται το Orlando Village το οποία παρέχει 381 δωμάτια με όλες τις ανέσεις που μπορεί να ζητήσει ένας φοιτητής. Βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια, από το κεντρικό Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο βοηθά και καθοδηγεί τους φοιτητές ακόμα και για ιδιωτική ενοικίαση διαμερισμάτων για διαμονή.

Το Πανεπιστήμιο του Bolton διατηρεί μια εξαιρετικά ουσιαστική αναλογία φοιτητή-καθηγητή, γεγονός από το οποίο μόνο να κερδίσει έχει ένας φοιτητής που θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο αυτό. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, είναι θετικό σε σχέση με το αίσθημα οικειότητας που σου δημιουργεί το περιβάλλον, καθώς εύκολα αναγνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις. Το περιβάλλον είναι πολυπολιτισμικό, άρα κανείς ποτέ δεν νιώθει ότι είναι μόνο του.

Παρέχει πληθώρα πτυχίων και προγραμμάτων που μπορεί κανείς να επιλέξει

Υποδομές παγκοσμίου επιπέδου κι μοντέρνες κτηριακές εγκαταστάσεις. Το 2017 λειτούργησε το Εθνικό Κέντρο για Motorsport Engineering, το οποίο φιλοξενεί εξοπλισμό για μηχανολογία, για προγραμματισμό παιχνιδιών αλλά και σχεδιασμό.

Προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης καθώς το πανεπιστήμιο λειτουργεί το λεγόμενο JobShop που βοηθά τους φοιτητές να βρουν δουλειά μετά το τέλος των σπουδών τους.