Το University of Reading είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Μ.Βρετανία που στηρίζει τη γεωργία και καλλιέργεια και γι’ αυτό διοργανώνει την δική του ημέρα εορτασμού της.

O Σύλλογος των Φοιτητών του Πανεπιστημίου RUSU, υποστηρίζει επίσημα την εκστρατεία Back British Farming, που διοργανώθηκε από το Κρατικό Σωματείο Αγροτών, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη τέλη του 2017.

Για να σηματοδοτήσει την δέσμευση, ο Kαθηγητής του Πανεπιστημίου Gavin Brooks και Αντιπρόεδρος της Διδασκαλίας και Μάθησης, υπέγραψε το Βρετανικό λογότυπο καλλιέργειας Red Tractor κατά την επίσκεψή του στην Πανεπιστημιούπολη Whiteknights, την ημέρα δραστηριοτήτων του εορτασμού της αγροτικής καλλιέργειας στη Βρετανία.

To Back British Farming ενθαρρύνει τους Βρετανούς αγρότες να στηρίξουν τις φάρμες τους μέσω απλών δραστηριοτήτων, όπως η απόλαυση της ζωής στην ύπαιθρο, η αγορά των βρετανικών αγροτικών προϊόντων, που θα αναγνωρίζεται με την ετικέτα Red Tractor. Η Red Tractor είναι το μεγαλύτερο label Πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο, και καλύπτει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων όπως η καλή υγεία των ζώων, η ασφάλεια των τροφίμων, η ιχνηλασιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσω των διαγωνισμών, τις φωτογραφήσεις για το διάσημο Red Tractor και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, τις συνομιλίες που γίνονταν στο Πανεπιστήμιο για την γεωργία την έρευνα και τα projects, η ημέρα των εορτασμών στοχεύει στην εκπαίδευση των φοιτητών και την ενθάρρυνση της υποστήριξης στον αγροτικό κλάδο, ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν τους αγρότες μας να συνεχίσουν να δουλεύουν στη γη.

Η συγκεκριμένη μέρα Εορτασμού, ήταν μια ευκαιρία για να ενημερωθούν οι φοιτητές και όλοι οι συμμετέχοντες για την πολύ σκληρή δουλειά που κάνουν οι αγρότες ώστε να κτήματά τους να παράξουν προϊόντα, και να διατηρήσουν την γη παραγωγική.

H RUSU δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει της εκστρατεία Back British Farming για τουλάχιστον 2 χρόνια, αφού η εκστρατεία κέρδισε πανηγυρικά την ψηφοφορία μέσω του φορέα Student Voice.