Το Πανεπιστήμιο του Middlesex είναι περήφανο που προτάθηκε για την εκστρατεία UK Business Heroes που διεξήγαγε το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για τις μεγάλες προσπάθειες προσωπικού και φοιτητών ώστε να βοηθήσουν το NHS και την τοπική κοινότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Λονδίνου επέλεξε το πανεπιστήμιο ως έναν από τους τρεις υποψηφίους ανάμεσα από σχεδόν 2.000 μέλη, ως προς αναγνώριση του εξαιρετικού έργου που πραγματοποιήθηκε στο Middlesex από την αρχή του ξεσπάσματος του ιού.

Ενώ το πανεπιστήμιο σταμάτησε τη φυσική διδασκαλία τον Μάρτιο, το προσωπικό και οι φοιτητές ξεκίνησαν ερευνητικά προγράμματα, κοινοτικές πρωτοβουλίες και βοήθησαν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση του Κορωναίου.Το έντυπο υποψηφιότητας του UK Business Heroes εξηγεί το αξιοθαύμαστο εύρος των πρακτικών συνεισφορών του Πανεπιστήμιου του Middlesex, συμπεριλαμβανομένων:
• Περισσότεροι από 70 εθελοντές, μέλη του προσωπικού, κατασκεύασαν 67.200 καλύμματα προσώπου για το NHS χρησιμοποιώντας σχέδιο που έφτιαξαν ερευνητές του πανεπιστημίου. Επίσης σχεδίασαν και παρήγαγαν στολές και καλύμματα προσώπου για χρήση σε νοσοκομεία μέσω της επανατοποθέτησης πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων για τη δημιουργία χώρου εργασίας που είναι ασφαλής για το COVID και ξεκινώντας μια οικιακής εργασία για το προσωπικό, υποστηριζόμενη από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου και το NHS.
• Περίπου 500 φοιτητές νοσηλευτικής και προσωπικό από το Πανεπιστήμιο βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία του Λονδίνου.
• Δεκαεννέα ακαδημαϊκοί του Middlesex έπραξαν ως σύμβουλοι της κυβέρνηση σε σχέση με την πανδημία μέσω του Κοινοβουλευτικού Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογίας (POST).
• Οι ερευνητές του Middlesex δημοσίευσαν ενημερωτικά ερευνητικά έγγραφα και για τη δημόσια συζήτηση, την πρακτική και τη χάραξη πολιτικής.
• Το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε 41 ερευνητικά έργα που συνδέονταν άμεσα με το COVID, με αιτήσεις επιχορήγησης που οδηγούσαν σε χρηματοδότηση άνω των £ 1 εκατομμυρίων για εργασίες σε διάφορα θέματα όπως οι νέες διαγνωστικές τεχνολογίες, η επίδραση του COVID στους διαβητικούς και η κατανόηση της αντίστασης στη χρήση μάσκας προσώπου – Η τελευταία καλύφθηκε εκτενώς από τα ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ
• Το MDX προσέφερε 17 κομμάτια ερευνητικού εξοπλισμού για χρήση από υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εξοπλισμό για ανάπτυξη στο NHS
• Οι ακαδημαϊκοί δημιούργησαν ένα (διαδικτυακό) μάθημα «Επιστροφή στην κλινική πρακτική COVID-19» που φιλοξενήθηκε από το πρόγραμμα Capital Nurse, παρέχοντας γρήγορη ενημέρωση δεξιοτήτων και ευαισθητοποίηση πρακτικής νοσηλευτικής στο πλαίσιο του COVID για όλες τις νοσοκόμες που επιστρέφουν στην πρακτική κατά τη διάρκεια της πανδημίας
• Το πανεπιστήμιο συνέβαλε στο Together in Mind, ένα έργο ευεξίας και ψυχικής υγείας που υποστηρίζει το εργατικό δυναμικό του βορειοκεντρικού και βορειοανατολικού Λονδίνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας
• Βοήθησε φιλανθρωπικά ιδρύματα του Λονδίνου στην αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης – για παράδειγμα, το Κέντρο Εθνών Αφρικής, να διανείμει από την πανεπιστημιούπολη φαγητό στο βόρειο Λονδίνο και να βοηθήσει το Kahve-Society να φτιάξει και να διανείμει μάσκες για το προσωπικό του NHS

Ο Nic Beech, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Middlesex, δήλωσε: «Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τους φοιτητές και το προσωπικό μετά την πανδημία και τα επακόλουθα lockdowns που άλλαξαν τη ζωή για όλους. Είμασταν αποφασισμένοι από την αρχή να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρογνωμοσύνη μας για να συνεργαστούμε με άλλα πανεπιστήμια για τη βελτίωση των θεραπειών και των δοκιμών, υποστηρίζοντας παράλληλα τους φοιτητές και το προσωπικό μας και διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης. Το ομαδικό πνεύμα και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι έτρεξαν αμέσως για να βοηθήσουν άλλους που είχαν ανάγκη καθώς η πανδημία εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη».

«To εύρος των συνεισφορών μας με κάνει εξαιρετικά υπερήφανο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους των οποίων οι σημαντικές συνεισφορές είναι μερικές φορές λιγότερο αναγνωρισμένες, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του πανεπιστημίου μας που συνέχισε να εργάζεται επί τόπου σε θέματα υγείας και ασφάλειας και εγκαταστάσεων, το προσωπικό που παρείχε υποστήριξη και φροντίδα διαδικτυακά και θα ήθελα επίσης να επαινέσω τους εκατοντάδες φοιτητές νοσηλευτικής και ακαδημαϊκό προσωπικό που εντάχθηκαν αξιοθαύμαστα στην πρώτη γραμμή σε ασυναγώνιστα δύσκολες συνθήκες για να βοηθήσουν το NHS στην ώρα της μεγαλύτερης ανάγκης». «Ενώ το 2020 ήταν ίσως η πιο δύσκολη χρονιά, το Middlesex απέδειξε ότι είναι ένα ίδρυμα με ομαδικό πνεύμα και ενδιαφέρεται παθιασμένα να βοηθήσει άλλους λιγότερο τυχερούς μέσω των προσπαθειών του προσωπικού και των φοιτητών».

Η εκστρατεία UK Business Heroes, η οποία ξεκίνησε για να αναγνωρίσει την «απίστευτη δουλειά που κάνουν οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στα πιο δύσκολα χρόνια», έχει παρουσιάσει διάφορες μελέτες στον ιστότοπο του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Το Πανεπιστήμιο του Middlesex είναι αξιόλογο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Λονδίνου (LCCI). Ο Διευθύνων Σύμβουλος του LCCI, Richard Burge είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προτείνουμε το Πανεπιστήμιο του Middlesex για το Βραβείο Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BCC) UK Business Heroes Award 2020, σε αναγνώριση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης που έκανε το πανεπιστήμιο, το προσωπικό και οι φοιτητές στον αγώνα κατά του Covid-19. «Από την κατασκευή πάνω από 65.000 καλυμμάτων προσώπου για το NHS, έως το προσωπικό νοσηλευτικής που επέστρεψε στην πρώτη γραμμή και τις συνεισφορές που έκαναν στην έρευνα, το Πανεπιστήμιο του Middlesex έχει πραγματικά κάνει το extra mile.»