Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Πανεπιστήμιο του Middlesex είναι κορυφαίας κατηγορίας και το εξειδικευμένο προσωπικό είναι πάντα έτοιμο για να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει τους φοιτητές. Ακόμη και με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας, το πανεπιστήμιο έχει πάρει όλα τα μέτρα, ώστε να μπουν οι φοιτητές να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις με ασφαλή τρόπο.

Το πανεπιστήμιο προσφέρει πολλές επιλογές και κάτι για όλους είτε οι φοιτητές ενδιαφέρονται για ανταγωνιστικό επίπεδο, ή να κάνουν φίλους ή απλά να βελτιώσουν την φυσική και ψυχική τους κατάσταση. Το πρόσφατα ανακαινισμένο γυμναστήριο The Fitness Pod, διαθέτει μια συναρπαστική νέα εγκατάσταση πολλαπλών λειτουργιών, μαζί με μια μεγάλη γκάμα στατικών μηχανών και δωρεάν περιοχές βάρους. Οι μεταβαλλόμενες εγκαταστάσεις στο MDX House διαθέτουν επίσης νέα ντους, ερμάρια και νιπτήρες. Οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις με μόλις £12 το μήνα.

Το γυμναστήριο περιλαμβάνει κλινική αθλητικών τραυματισμών όπου οι φοιτητές μπορούν να λάβουν θεραπείες από αθλητικά μασάζ έως ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης τραυματισμών. Όλες οι θεραπείες παρέχονται από φοιτητές του τμήματος αθλητισμού και επιστήμης οι οποίοι εποπτεύονται από επαγγελματίες. Προσφέρονται επίσης προγράμματα αναψυχής συμπεριλαμβανομένων crossfit, γιόγκα και εναέριους κρίκους. Όλα τα προγράμματα καθοδηγούνται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και είναι ανοιχτά σε μέλη και σε μη μέλη.

Όλα τα νέα μέλη του γυμναστηρίου λαμβάνουν μια εισαγωγή για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Για περισσότερη υποστήριξη μπορούν να κλείσουν προσωπική προπόνηση με έναν από τους καταρτισμένους εκπαιδευτές. Μπορούν επίσης να κάνουν έναν έλεγχο υγείας στο Fitness Pod και να λάβουν τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων για μέτρα φυσικής κατάστασης, όπως σωματικό λίπος, αρτηριακή πίεση, ΔΜΣ και καθημερινές ανάγκες σε θερμίδες.

Οι εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις εξωτερικού και εσωτερικού χώρου στην πανεπιστημιούπολη περιλαμβάνουν:
• 2x 3G 7-A-Side γήπεδα ποδοσφαίρου
• 3 υπαίθρια γήπεδα με φωτιζόμενα φώτα (MACS), με σήματα και θέσεις για τένις, μπάσκετ, netball και ποδόσφαιρο 5-A-Side, ακόμη και δίχτυα κρίκετ
• Τοίχος αναρρίχησης με πέτρες
• Δωρεάν χρήση τραπέζιων πινγκ πονγκ και μπάσκετ
• Πραγματικό γήπεδο τένις

Οι φοιτητές μπορούν να κάνουν κράτηση για οποιοδήποτε γήπεδο για να παίξουν με φίλους. Επιπλέον, ως φοιτητές του Middlesex, υπάρχει πρόσβαση σε τοπικές εγκαταστάσεις για αθλήματα όπως ράγκμπι, γκολφ, χόκεϊ, αθλητισμός, κανό και κολύμπι. Στο Middlesex υπάρχουν πάνω από 30 αθλητικές ομάδες που ανταγωνίζονται σε φοιτητικά πρωταθλήματα και διαγωνισμούς. Οι αθλητικές ομάδες έχουν επιτύχει σε περιφερειακούς και εθνικούς διαγωνισμούς και οι φοιτητές έχουν εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως οι Παγκόσμιοι Αγώνες Φοιτητών και ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι ομάδες του πανεπιστημίου ανταγωνίζονται σε όλα τα δημοφιλή αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, ράγκμπι και τένις, καθώς και μερικά πιο ασυνήθιστα αθλήματα όπως futsal, μαζορέτες και taekwondo.

Το Middlesex University Sport and Recreation προσφέρει στους φοιτητές διάφορα Εθνικά Κυβερνητικά βραβεία καθώς και πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών. Οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν προσόντα που σχετίζονται με τον αθλητισμό ή τη φυσική κατάσταση με αντάλλαγμα τον εθελοντισμό όπου χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους σε αληθινά γεγονότα
Το Middlesex προσφέρει ένα συναρπαστικό διεθνές πρόγραμμα εθελοντισμού, παρέχοντας στους φοιτητές ευκαιρίες στο εξωτερικό για τοπικά έργα, όπως διαχείριση εκδηλώσεων και εκπαίδευση ηγεσίας. Για παράδειγμα, υπάρχει η ευκαιρία για να ταξιδέψουν οι φοιτητές στην Κίνα ή τον Μαυρίκιο όπου θα ενωθούν με το προσωπικό για να παραδώσουν αθλητικές προπονήσεις σε τοπικές κοινότητες.

Αθλητικές υποτροφίες είναι διαθέσιμες σε ταλαντούχους αθλητές που επιθυμούν να διαγωνιστούν για το Πανεπιστήμιο.. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αθλητικό Σύμβουλο της Global Educational Services, αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρο, στα τηλέφωνα 22 780250