Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Reading βοήθησαν κυριολεκτικά την πόλη του Reading να φωτιστεί έτσι ώστε να συνεχίσουν το ρεκόρ τους παρέχοντας χιλιάδες εθελοντικές ώρες στην κοινότητα.

Οι εθελοντές συνέβαλαν στην εκδήλωση Reading Lions’ Fireworks Spectacular for Bonfire Night η οποία συγκέντρωσε £12,000 για κοινωφελή ιδρύματα, ενώ η ομάδα Reading Knights Canoe του Πανεπιστημίου πραγματοποίησε τον καθαρισμό των ποταμών για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τη ρύπανση, αφαιρώντας περισσότερες από 20 σακούλες σκουπίδια, τρία καροτσάκια και ένα ποδήλατο από τον Τάμεση και τον Kennet.

Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι μόνο δύο παραδείγματα από τις περίπου 3.000 ώρες εθελοντικής εργασίας που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής σε αυτό το ακαδημαϊκό έτος στο πλαίσιο του RED Award του Πανεπιστημίου – ένα πρόγραμμα που ενθαρύνει τους φοιτητές να αφιερώσουν το χρόνο τους βελτιώνοντας την κοινότητα.

Το RED (Reading Experience and Development) Award δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να κερδίσουν Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Δεξιότητας. Αυτό τους βοηθά να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις εξωσχολικές δραστηριότητες που προσφέρονται εκτός των σπουδών τους, για να ενισχύσουν τα βιογραφικά τους. Φέτος χορηγείται από την εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Accenture.

Οκτώ φοιτητές προσφέρθηκαν εθελοντικά στην ετήσια έκθεση πυροτεχνημάτων Reading Lions, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου, ελέγχοντας τα εισιτήρια, πουλώντας εμπορεύματα και παρέχοντας αναψυκτικά στους 7.000 επισκέπτες εκείνη τη νύχτα. Η υπεύθυνη της Reading Lions, Sarah Kidd-May, ήταν ευχαριστημένη που αποφάσισαν να συμμετάσχουν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο στην εκδήλωση για πρώτη φορά φέτος.

“Οι φοιτητές ήταν πολύ ενθουσιώδεις και ήταν υπέροχο που τους είχαμε”, είπε. “Οι Lions εκτιμούν πάντα τους εθελοντές και δεν θα είχαμε το ανθρώπινο δυναμικό να κάνουμε όλα αυτά χωρίς την βοήθεια τους.”Είναι καλό να συμμετέχουν νεαρότερα άτομα στις εκδηλώσεις μας. Οι φοιτητές δίνουν μια ελαφρώς διαφορετική προοπτική και μας κάνουν να σκεφτόμαστε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο.”

Οι φοιτητές του Reading έχουν επίσης εμπλακεί και σε άλλες πρωτοβουλίες των Lions, συμπεριλαμβανομένης της εκδήλωσης Lions ‘Den όπου το ποσό των £6.000 δόθηκε για τοπικά έργα. Περισσότερες εκδηλώσεις εράνων και βελτίωσης της κοινότητας με τη συμμετοχή φοιτητών σχεδιάζονται για το 2019.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2017/18, οι φοιτητές του Reading πραγματοποίησαν περισσότερες από 12.000 ώρες εθελοντικής εργασίας μέσω του RED Award. Πολλές πρωτοβουλίες διεξάγονται παραδοσιακά προς το τέλος του ακαδημαϊκού έτους, επομένως το τρέχον σύνολο αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

Σχεδόν 10.000 φοιτητές έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα από τότε που ξεκίνησε το 2010/11, με περισσότερους από το ένα τρίτο να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο Δρ Jamie Mackay, Διευθυντής στο τμήμα Careers and Employability του Πανεπιστημίου του Reading δήλωσε: “Είμαι πραγματικά υπερήφανος που βλέπω τους φοιτητές μας να εμπλέκονται σε κοινοτικά προγράμματα όπως αυτά. Έχουμε μερικούς πραγματικά ταλαντούχους σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο και παρόμοιες πρωτοβουλίες θα τους επιτρέψουν να αποδείξουν άλλα στοιχεία του χαρακτήρα τους, όπως μια ισχυρότερη αίσθηση ευθύνης προς τους εργοδότες που αναζητούν αυτές τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες αυτή τη στιγμή.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι δραστηριότητες συμβάλλουν στην ενίσχυση των κοινοτικών σχέσεων και λειτουργούν ως υπενθύμιση ότι έχουμε μια απίστευτα ταλαντούχα ομάδα φοιτητών, πρόθυμων να εντείνουν τις δεξιότητές τους στην ομαδική εργασία και να συμβάλουν στην τοπική περιοχή“.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Reading University, μπορείτε να επικοινωνήσετέ με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education, στο 22 780250 η 22 772244.