Το InCites κατατάξει το Πανεπιστήμιο του Reading ως το νούμερο ένα Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο για την συμβολή του στην περιβαλλοντική και οικολογική έρευνα.. Οι βαθμολογίες του InCites Essential Science Indicators, οι οποίες βαθμολογούν τα ιδρύματα βάσει των ακαδημαϊκών επιρροών δημοσιευμένων ερευνητικών εργασιών, τοποθέτησαν το Reading ως το καλύτερο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου και το πέμπτο καλύτερο ίδρυμα της τελευταίας δεκαετίας σε αυτή την κατηγορία. Το πανεπιστήμιο του Reading κατατάχθηκε 59ο στον κόσμο, μεταξύ 956 ιδρυμάτων.

Αυτή η αναγνώριση αντικατοπτρίζει παγκόσμιας κλάσης μελέτες που έχουν δημοσιευθεί από εμπειρογνώμονες του πανεπιστημίου του Reading σε θέματα όπως η βιοποικιλότητα της άγριας πανίδας, η γεωργία, η εξέλιξη και οι οικολογικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο καθηγητής Dominik Zaum, Αντιπρόεδρος στην Έρευνα και Καινοτομία στο Πανεπιστήμιο του Reading, δήλωσε: “Αυτή η κορυφαία κατάταξη βασίζεται σε μελέτες βασισμένες στην εμπειρία μας σε τομείς όπως η επιστήμη του κλίματος, η γεωργία και η έρευνα για τα τρόφιμα. Δείχνει πώς δουλεύοντας σε παραδοσιακά ερευνητικά όρια, δουλεύοντας με συνεργάτες από άλλα μέρη του πανεπιστημίου και από άλλα ιδρύματα, μας βοηθά να διεξάγουμε μερικές από τις σημαντικότερες επιστημονικές έρευνες στον κόσμο”.

Το InCites το οποίο παρουσιάστηκε από την Clarivate Analytics, κατατάσσει τα ιδρύματα χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του Web of Science, τα οποία σαρώνουν περισσότερα από 33.000περιοδικά που καλύπτουν τις πιο σημαντικές επιστημονικές έρευνες. Από αυτό, υπολογίστηκε ο συνολικός αριθμός των αναφορών κάθε ιδρύματος για τις δημοσιευμένες μελέτες για το περιβάλλον και την οικολογία και ο μέσος αριθμός αναφορών ανά μελέτη για κάθε ίδρυμα.

Οι επιστήμονες στο Reading πέτυχαν συνολικά 24.700 αναφορές σε αυτήν την κατηγορία, οι οποίες υπολογίζονται κατά μέσο όρο στις 31.63 ανά μελέτη.

Κάποια από τα κυριότερα σημεία του περιβάλλοντος και της οικολογικής έρευνας του Reading περιλαμβάνουν την έρευνα για την προστασία των επικοντιστών στον κόσμο. Δημοσιευμένες μελέτες έχουν ζητήσει «αυτοκινητόδρομους μελισσών» που παρέχουν πράσινες οδούς και οικότοπους για τις μέλισσες ώστε να ευδοκιμήσουν στην ύπαιθρο, και δράση για την προστασία ενός ευρέος φάσματος ειδών πέρα από τους λίγους που επικονιάζουν το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργειών μας. Άλλοι εξετάζουν πώς η κλιματική αλλαγή και η εντατική χρήση της γης θα επηρεάσουν την άγρια φύση, όπως τα πουλιά και τις πεταλούδες.

Άλλες αξιόλογες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Reading περιλαμβάνουν μελέτες που αποκαλύπτουν ότι οι δεινόσαυροι ήταν σε παρακμή πριν να κτυπήσει ο αστεροειδής την γη που πιστώθηκε με την εξαφάνισή τους και μια μελέτη της εξέλιξης της γλώσσας άνοιξε επίσης το δρόμο για τους επιστήμονες να ανακαλύψουν τα παλαιότερα λόγια του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Reading University, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 ή 22 772244.