Η Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστήμιου του Liverpool διοργάνωσε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση και φιλοξένησε περισσότερους από 40 αποφοίτους του πανεπιστήμιου, για να δώσουν συμβουλές σταδιοδρομίας στους τωρινούς φοιτητές μηχανικούς.

Η εκδήλωση, διοργανώθηκε από μια ομάδα φοιτητών με επικεφαλή τον Megan Stammers (φοιτητή μηχανολογίας), και την παρακολούθησαν περίπου 150 σπουδαστές από διαφορετικούς κλάδους του Πανεπιστημίου.

Οι απόφοιτοι εργάζονταν στις Airbus και Aston Martin εταιρείες, και μοιράστηκαν τις γνώσεις, εμπειρίες και έδωσαν συμβουλές για το πώς θα μπουν οι τελειόφοιτοι φοιτητές την αγορά εργασίας.

Σχολιάζοντας την εκδήλωση, ο Προϊστάμενος εύρεσης εργασίας της Σχολής Μηχανικών Dr. Graham Schleyer δήλωσε ότι: “Η συνύπαρξη των αποφοίτων μας μαζί με τους φοιτητές μας είναι πάντα ο αποτελεσματικός συνδυασμός για την ιδανική επαγγελματική εξέλιξη. Η εκδήλωση είχε μεγάλη προσέλευση, και ευχαριστούμε από καρδιάς την ομάδα των φοιτητών και βοηθών. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους τους εμπλεκομένους.”

Ο διοργανωτής της συνάντησης Megan Stammers, ανέφερε ότι “Αφού παρακολούθησα αρκετές εκθέσεις καριέρας ψάχνοντας για εργασία, ανακάλυψα ότι υπήρχαν διαφορετικοί ρόλοι στον εργασιακό τομέα των μηχανικών” και πρόσθεσε ότι, “Η ιδέα της εκδήλωσης-συνάντησης των αποφοίτων γεννήθηκε από την επιθυμία, να ανακαλύψουμε τι πραγματικά κάνει τους αποφοίτους αυτούς να ξεχωρίζουν από πολλούς άλλους συναδέλφους τους στην αγορά εργασίας. Μετά από πρόσκληση της Σχολής μας οι απόφοιτοι ταξίδεψαν με μεγάλη χαρά από διάφορα μέρη της Μ.Βρετανίας όπου εργάζονται για αυτή την ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Σχολής. Σκοπός μας είναι οι φοιτητές μας να συναντήσουν τους επιτυχημένους αποφοίτους μας για να τους εμπνεύσουν, να τους εκπαιδεύσουν και τέλος να παρακινήσουν την επόμενη γενιά μηχανικών του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ να επιτύχει επαγγελματικά“.

Ο κ. Κρις Σωφρονίου (Global Education Services), αντιπρόσωπος του πανεπιστημίου στην Κύπρο, ανέφερε: “Ευχόμαστε αυτή η επιτυχημένη εκδήλωση της Σχολής Μηχανικών να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Η συνύπαρξη των αποφοίτων μαζί με τους φοιτητές, είναι πάντα ο αποτελεσματικός συνδυασμός για την ιδανική επαγγελματική εξέλιξη“.

Εάν λοιπόν είστε απόφοιτοι του πανεπιστημίου του Liverpool και επιθυμείτε να προσφέρετε τις συμβουλές σας στους σημερινούς φοιτητές που θα εισέλθουν στο χώρο εργασίας, μπορείτε να εγγραφείτε στη Liverpool Connect, τη νέα ηλεκτρονική μας πλατφόρμα ηλεκτρονικής δικτύωσης, για να μοιραστείτε τις ιδέες, συμβουλές και πληροφορίες. Εγγραφείτε σήμερα στη διεύθυνση: www.liverpool.aluminate.net.