Στην κορυφή βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Liverpool όσον αφορά στην απασχόληση των πτυχιούχων σε όλους τους κλάδους σπουδών μετά την αποφοίτηση των φοιτητών.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Destination of Leavers from Higher Education (DLHE) που έχει να κάνει με τον προορισμό των αποφοίτων από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε πως το 96,9% των αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Liverpool είτε εργάζονταν, είτε συνέχισαν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

Αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα τοποθετεί το Πανεπιστήμιο του Liverpool στην κορυφή του διάσημου ομίλου Russell, και ξεπερνά πανεπιστήμια όπως: το Oxford, το Cambridge και το Manchester.

Η απασχόληση είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την στρατηγική της εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου, μαζί με μια σειρά από νέες πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης Kick Start που ξεκίνησε τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Δρ. Paul Redmond, Υπεύθυνος στον τομέα της «Εμπειρίας και Βελτίωσης Φοιτητών» στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, δήλωσε: “Αυτό είναι ένα φανταστικό επίτευγμα για το Πανεπιστήμιο μας και δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνουμε την απασχόληση των φοιτητών μας. Αλλά είναι μόνο η αρχή. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, θα αναδιαρθρώσουμε την Υπηρεσία Καριέρας μας, θα εισαγάγουμε ένα συναρπαστικό νέο Στούντιο Καριέρας και θα επενδύσουμε επιπλέον πόρους σε τοποθετήσεις και πρακτική άσκηση. Θέλουμε το πανεπιστήμιο μας παραμείνει το κορυφαίο πανεπιστήμιο του Russell Group για την απασχολησιμότητα των μεταπτυχιακών φοιτητών. “

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο του Liverpool και για εξασφάλιση θέσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον αντιπρόσωπο στην Kύπρο, Global Education στο 22780250, 22785022 και 22772244.