Ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge βρέθηκαν στο πανεπιστήμιο του Coventry για τα εγκαίνια των Νέων Πρωτοποριακών Κτιριακών Εγκαταστάσεων του Τμήματος Φυσικών Επιστημών και Υγείας του Πανεπιστημίου (συνολικής  επένδυσης 59 εκατομ. Λιρών).

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge εγκαινίασαν το Τμήμα Φυσικών Επιστημών και Υγείας του Πανεπιστημίου του Coventry, αφού παρακολούθησαν ολόκληρο το ταξίδι ενός ασθενούς, μέσω των καινοτόμων προσομοιώσεων της υγειονομικής περίθαλψης.

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, ο Δούκας και η Δούκισσα συναντήθηκαν με το Ακαδημαϊκό Προσωπικό του Πανεπιστημίου και τους φοιτητές, και μαζί επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις συνολικής επένδυσης 59 εκατομμυρίων λιρών! Στο νέο κτιριακό συγκρότημα θα δοθούν νέες προοπτικές επαγγελματικής κατάρτισης και ειδίκευσης στους φοιτητές που σπουδάζουν σε επιλεγμένα επαγγέλματα υγείας όπως την Νοσηλευτική, Μαιευτική, κ.ά. και διάφορα άλλα Παραϊατρικά επαγγέλματα.

Στις νέες πρωτοποριακές κτιριακές εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο Coventry University, οι φοιτητές ειδικεύονται να φροντίζουν αποτελεσματικά τον ασθενή τους σε όλα τα στάδια της ιατρικής περίθαλψης, την διαμονή στο νοσοκομείο, την όλη διαδικασία που τηρείται στο ασθενοφόρο, έως και την αποκατάσταση στο σπίτι.

Το Βασιλικό Ζεύγος παρακολούθησε «ζωντανά» ολόκληρη την διαδικασία ιατρικής φροντίδας ενός κατά φαντασίαν ασθενούς, του Bernard του οποίου έπρεπε να επουλωθεί μια βαθιά πληγή στο μπράτσο του, η οποία δημιουργήθηκε όταν χτύπησε πέφτοντας , χάνοντας την ισορροπία του.

Εν συνεχεία, επισκέφτηκαν 2 κλινικές αίθουσες όπου οι ασκούμενοι νοσηλευτές συμμετείχαν σε πρακτικές ασκήσεις, και παρακολούθησαν τους φοιτητές των λειτουργικών τμημάτων του χειρουργικού θεάτρου να προετοιμάζονται για να χειρουργήσουν τον Bernard. Είδαν επίσης τους φοιτητές της φυσιοθεραπείας να συνεργάζονταν με τον Bernard για την αποκατάστασή του, την ολοκλήρωση του ταξιδιού της υγειονομικής περίθαλψης για τον τραυματισμό του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, το Βασιλικό ζευγάρι επισκέφτηκε επίσης τον Καθεδρικό Ναό του Coventry και το Positive Youth Foundation.

O Αντιπρόεδρος του Coventry University, John Latham στην ομιλία του ανέφερε ότι: «Ήταν τιμή για όλους εμάς και όσων συμμετείχαν αυτή την ξεχωριστή ημέρα για να δείξουν στον Δούκα και τη Δούκισσα του Cambridge, πώς οι Νέες Κτιριακές Εγκαταστάσεις των Φυσικών Επιστημών εμβαθύνουν την εμπειρία και τις γνώσεις των φοιτητών και θα τους βοηθήσουν ιδανικά στον επαγγελματικό τους στίβο». Συνεχίζοντας είπε: «Η σημερινή μέρα είναι η πιο σημαντική για το Ανθρώπινο Δυναμικό του Πανεπιστημίου μας, τους φοιτητές μας τους εκλεκτούς μας συνεργάτες και φυσικά την Πόλη του Coventry

O Κρις Σωφρονίου, διευθύνων σύμβουλος της Global Education, που αντιπροσωπεύει το πανεπιστήμιο του Coventry στην Κύπρο ανέφερε: «Το πανεπιστήμιο του Coventry προσφέρει εξαιρετική διδασκαλία και πρακτική στον κλάδο των Παραϊατρικών και άλλων Ιατρικών Επαγγελμάτων όπως επίσης πρωτοποριακές Εγκαταστάσεις και Καινοτόμες Υπηρεσίες και Έρευνες». Επίσης ανέφερε: «Στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις κατάρτισης για την Ιατρική περίθαλψη και Φροντίδα, δημιουργήθηκαν επιστημονικά εργαστήρια υψηλού επαγγελματικού επιπέδου και έρευνας, Κλινική Αθλητικής Θεραπείας και Αποκατάστασης Ασθενών η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται από το κοινό, και τέλος χώροι γυμναστικής και αθλητικής έρευνας Ολυμπιακών διαστάσεων