Η Πρωταθλήτρια ομάδα του Ralycross Albatec Racing και το Εθνικό Κέντρο Μηχανολόγων Μηχανικών (NCME) έχουν συμφωνήσει να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία στους φοιτητές που σπουδάζουν στο Motorsport και στο Automotive Performance Engineering στο Πανεπιστήμιο του Bolton!

Η πολύτιμη αυτή συνεργασία στοχεύει να προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στην επόμενη γενιά των μηχανικών των Σπορ αυτοκινήτων.

Η ομάδα του Rallycross Albatec Racing ειδικεύεται στην υπερσύγχρονη  τεχνολογία τεχνολογία των Supercars του Rally παγκοσμίως και έχει κερδίσει δύο πρωταθλήματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross τo 2015 και 2016.

Η περίφημη αυτή ομάδα θα εφαρμόσει την τεχνογνωσία βοηθώντας τους φοιτητές μαζί με το ακαδημαϊκό προσωπικό στην μάθηση για την ανάπτυξη, τη συναρμολόγηση και την προετοιμασία του Peugeot 208 Supercar 600bhp, που θα κατασκευαστεί στις νέες εγκαταστάσεις  εργαστηρίων,  συνολικής επένδυσης  13εκατ. στερλινών του Πανεπιστημίου. Στα  πλαίσια της εποικοδομητικής συνεργασίας, οι φοιτητές θα υποστηρίξουν τους μηχανικούς-τεχνικούς της Albatec, παρέχοντας εξειδικευμένες  γνώσεις  στις θεωρητικές σπουδές μαθηματικά, φυσική και την   μηχανολογία. Θα παρακολουθούν  τις διαλέξεις  και θα συμμετέχουν  ενεργά στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου. Επιπρόσθετα, θα  έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ως μέλη μιας επαγγελματικής ομάδας αγώνων στην πίστα και να αποκτήσουν μια εικόνα για το πώς τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται, δημιουργούνται, κατασκευάζονται και  φυσικά δοκιμάζονται αποκτώντας  μοναδική εμπειρία.

O Andy Scott,  Aρχηγός ομάδας Albatec Racing δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Εθνικό Κέντρο Μηχανολόγων Μηχανικών του University of Bolton  και  προσβλέπουμε την συνεργασία ως μια μακροπρόθεσμη επένδυση και για τα δύο μέρη. Η Μ.Βρετανία  έχει δημιουργήσει τις συνθήκες  ώστε αξιόλογοι  μηχανικοί  να έχουν βασικούς ρόλους σε όλο το  φάσμα μέχρι τη Formula  1! Είμαστε πρόθυμοι να διασφαλίσουμε ότι η αποτελεσματική μεταξύ μας συνεργασία  θα επεκταθεί  και στο  Rallycross. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η πρώτη συνεργασία με μια επιτυχημένη ομάδα της Μ.Β. σε εθνικό επίπεδο, με ένα από τα καλύτερα  Πανεπιστήμια στην μηχανική μηχανοκίνητου αθλητισμού”.   Συνεχίζοντας τόνισε ότι    “Δεν έχουμε ορίσει ακόμη τον οδηγό του British Rallycross, αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ.  Ο κυριότερος   παράγοντας στην διαδικασία επιλογής μας,  είναι να διασφαλίσουμε  ότι  είναι δυνητικός πρωτοπόρος.  Παράλληλα  αναζητούμε οδηγό που θα κατανοήσει την σπουδαιότητα της συνεργασίας με τους μαθητές, την επόμενη γενιά μηχανικών μηχανοκίνητων σπορ και  θα εκτιμήσει την κουλτούρα της μάθησης-ανάπτυξης για την κάθε  επιτυχημένη επιχείρησης μηχανοκίνητου αθλητισμού.”

Ο  Dr  Mark Busfield, Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μηχανολόγων Μηχανικών, μεταξύ άλλων τόνισε «Αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να δουλέψουμε με την Albatec Racing και να ανταγωνιστούμε στο πρωτάθλημα MSA British Rallycross. Η συνεργασία είναι ιδανική για το NCME και το Albatec. Οι φοιτητές θα απασχοληθούν πλήρως με την μηχανική μηχανοκίνητων σπορ για να κατανοήσουν τη βελτιστοποίηση της απόδοσης. Προσβλέπουμε σε μια αποδοτική και  επιτυχημένη συνεργασία με την συγκεκριμένη ομάδα. »

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Bolton University, μπορείτε να επικοινωνήσετέ με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 η 22 772244.