Το Πανεπιστήμιο ανακοινώνει ότι προσφέρει δωρεάν ακαδημαϊκά μαθήματα αγγλικών και  ειδικά εμινάρια  για  τους  φοιτητές  που σπουδάζουν σε οποιοδήποτε κλάδο σπουδών. Η διδασκαλία του προγράμματος γίνεται από μια έμπειρη ομάδα καθηγητών της Αγγλικής γλώσσας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία υποστήριξης φοιτητών, τους βοηθάει  αποτελεσματικά να αναπτύξουν και να βελτιώσουν την ακαδημαϊκή χρήση της γλώσσας, να αξιοποιήσουν στο έπακρο  τις  δεξιότητές γραπτού και προφορικού λόγου για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις  υποχρεώσεις  τους.

Τα Προγράμματα  Σπουδών  και τα σεμινάρια είναι εντελώς δωρεάν για  οποιοδήποτε φοιτητή,  ανεξαιρέτως χώρας προέλευσης, μπορούν να λάβουν συμμετοχή προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, και διατίθενται  σε οποιοδήποτε έτος φοίτησης

Επιπρόσθετα παρέχονται και εξατομικευμένα μαθήματα καθ “όλη τη διάρκεια του χρόνου στο Πανεπιστήμιο ανά περίπτωση.  Οι έμπειροι ακαδημαϊκοί καθηγητές Αγγλικών βοηθούν στο έπακρο τους φοιτητές να βελτιωθούν για να αποκομίσουν μεγαλύτερη βαθμολογία στα μαθήματα σπουδών και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία.  Τα Προγράμματα  είναι  επιμελώς σχεδιασμένα να καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών σχετικά με την Αγγλική γλώσσα. Για παράδειγμα, εμπεριέχονται Προγράμματα όπως, βασικές ακαδημαϊκές δεξιότητες γραφής,  κριτική γραφή, διατριβή,  γραμματική,  συντακτικό, προφορική συνομιλία. Σε περίπτωση  που κάποιος  δυσκολεύεται σε θέματα γραφής ή ομιλίας έχει την δυνατότητα να δρομολογήσει  μια προσωπική συνάντηση με τον  καθηγητή.

Όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο του Reading μπορούν να επικοινωνήσουν με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρο, Global Education Services στα τηλέφωνα 22 780250, 22785022.