Το Πανεπιστημίου του Middlesex, έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία Saracens Copthall LLP για την χρήση του νέου υπερσύγχρονού σταδίου West Stand στο Upton Park στο ανατολικό Λονδίνο.

Το στάδιο χρησιμοποιείτο ως έδρα της ομάδας της Γουέστ Χαμ από το 1904 έως το 2016. Από το 2016 που άρχισαν οι αναβαθμίσεις, το πανεπιστήμιο συνεργάστηκε με τους αρχιτέκτονες του σταδίου για τον επανασχεδιασμό του εσωτερικού του χώρου για την δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας. To Δημοτικό Συμβούλιό του Barnet βοήθησε στην ανάπτυξη του έργου με δανεισμό 22,9 εκατομμυρίων προς την διαχειριστική εταιρεία Saracens Copthall LLP

Το Στάδιο θα είναι η νέα βάση του Τμήματος Αθλητισμού και του τμήματος Υγείας και Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου.

Ο James Kennedy, Οικονομικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου του Middlesex, δήλωσε: «Το Πανεπιστήμιο του Middlesex είναι ενθουσιασμένο που συμμετέχει σε αυτό το καινοτόμο εγχείρημα σε συνεργασία με το Συμβούλιο Barnet και το Saracens Copthall LLP. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το Πανεπιστήμιο και θα υποστηρίξει τις προσπάθειές μας να γίνουμε ένα ισχυρότερο κομμάτι της κοινότητάς μας.

Ο Gordon Banks, Επικεφαλής του Saracens, δήλωσε: «Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε θετικά στην τοπική μας κοινότητα, μέσω του Saracens Foundation και του Saracens Multi-Academy Trust. Οι εγκαταστάσεις στο νέο West Stand και η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο του Middlesex και το Barnet Council θα μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε τον ρόλο του σταδίου ως ακμάζοντος κοινοτικού κόμβου με θετικό αντίκτυπο στη ζωή των ντόπιων.»

Ο Επικεφαλής του Barnet Council, Dan Thomas μεταξύ άλλων είπε: ‘Συνεργαζόμαστε με το Saracens και το Πανεπιστήμιο του Middlesex για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο Barnet. Το δάνειο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επενδύσουμε στην κοινότητά μας δουλεύοντας με τοπικούς συνεργάτες»