Το Πανεπιστήμιο με μεγάλη περηφάνεια ανακοίνωσε ότι οι δύο φοιτήτριες οι Vickki Jones και Charlotte Robinson, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα μήνα στη Βενετία, σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τέχνης παγκοσμίως. Η Biennale, παρουσίασε έργα τέχνης από καλλιτέχνες με κριτικό πνεύμα όπως οι Pablo Picasso και ο James Abbott McNeill Whistler.

Στο κτίριο που στεγάζεται η έκθεση βρίσκεται και η Βρετανική Pavillion, όπου παρουσιάζονται έργα από σύγχρονους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, και σχεδιαστές της Μ.Βρετανίας.

Για το 2018 το θέμα είναι το Freespace, “Η ελευθερία να φανταστείς, ο ελεύθερος χώρος του χρόνου και της μνήμης”. Η δημιουργία του 2018 είναι το νησί.

Οι δύο φοιτήτριες μοιράζονται το χρόνο τους αξιολογώντας την έκθεση του British Pavilion και πραγματοποιώντας ανεξάρτητη έρευνα η οποία καθοδηγείται από το επίκεντρο της Μπιενάλε και της έκθεσης. Η Charlotte Robinson και η Vickki Jones θα λάβουν επίσης εκπαίδευση για την έκθεση και την πρόσβαση στην έκθεση, θα αποκτήσουν εμπειρία στην οργάνωση εκθέσεων και την επιθεώρηση των έργων τέχνης, καθώς και την επικοινωνία με δημιουργικούς φοιτητές από την Μ. Βρετανία και τον διεθνή χώρο της τέχνης.

Η έμπνευση της Vikki βασίζεται στο ότι: “Οι ιδέες μου γύρω από το Freespace εξήρε το ενδιαφέρον μου για την αστική εξερεύνηση. Μελετώντας το φαινομενικά, αλλά κυρίως το αόρατο και το ξεχασμένο. Σε ένα νησί τόσο απασχολημένο θέλω να βρω τους ξεχασμένους τόπους είτε έξω είτε μέσα ».

Η Σαρλότ είπε: “Είμαι συγκλονισμένη που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να γίνω δεκτή για την υποτροφία Biennale της Βενετίας. Η Βενετία είναι ένα όμορφο μέρος με τόσο πολλούς πολιτισμούς. Είναι μεγάλη η τιμή για εμένα να εκπροσωπώ το Πανεπιστήμιο του Bolton!

Ο επικεφαλής της Σχολής Καλών Τεχνών του Bolton, Sam Johnson, προσθέτει: “Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η Charlotte και η Vickki είναι οι πρώτες πρεσβευτές του Πανεπιστημίου ε αυτή την εκδήλωση. Το πρόγραμμα υποτροφιών προσφέρει στους συμμετέχοντες μεγάλες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, οι οποίες μπορούν να διαφοροποιήσουν και αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο! Είμαι τόσο, μα τόσο υπερήφανος και για τις δυο!