Σύμφωνα με τη National Student Survey (NSS), το Πανεπιστήμιο του Bolton έχει επιτύχει την πιο ψηλή βαθμολογία για την ικανοποίηση φοιτητών με 85%.

Η έρευνα, αποτελείται από 27 ερωτήσεις σχετικά με την διδασκαλία των μαθημάτων και την εμπειρία τους στο πανεπιστήμιο, και απευθύνεται κυρίως στους πρωτοετείς φοιτητές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βοηθούν τους υποψήφιους φοιτητές να επιλέξουν το πλέον κατάλληλο Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Κρις Σωφρονίου (Global Education Services), που αντιπροσωπεύει το πανεπιστήμιο στην Κύπρο ανέφερε: «Η φετινή έρευνα έχει δείξει ότι το Πανεπιστήμιο του Bolton επιτυγχάνει πολλαπλές επιτυχίες και κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα για την ικανοποίηση των φοιτητών της Βορειοδυτικής Αγγλίας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Manchester, αλλά και το νούμερο ένα σε εθνικό επίπεδο στον κλάδο της λογιστικής και της αγγλική γλώσσας. Τα τμήματα Επιχειρηματικών Σπουδών, Πολιτικών Μηχανικών, Μέσα Ενημέρωσης και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου κατατάχθηκαν επιτυχώς ως νούμερο ένα στη Βορειοδυτική Αγγλία, και οι κλάδοι της Νοσηλευτικής και Κατασκευής Οικοδομής κατατάσσονται στα τρία πρώτα στην περιοχή του Μάντσεστερ».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, το πανεπιστήμιο έχει επίσης αναγνωριστεί από το The Complete University Guide για την ικανοποίηση των φοιτητών του, καταλαμβάνοντας το κορυφαίο 27% στα 128 πανεπιστήμια. Άλλες πρόσφατες διακρίσεις περιλαμβάνουν το Αργυρό status στο νέο πρόγραμμα αξιολόγησης πανεπιστημιακής διδασκαλίας και διδακτικής αριστείας (TEF) της κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας τα πανεπιστήμια για την υπέρβαση του μέσου όρου που αναμένεται από την ανώτατη εκπαίδευση του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πανεπιστήμιο κατατάχθηκε επίσης στο νούμερο 38 από τα 128 ιδρύματα για τη διδασκαλία της ποιότητας στο The Sunday Times, και εισήλθε στην κορυφή 40 του The Guardian για την ποιότητα της διδασκαλίας.

Το Πανεπιστήμιο του Bolton δεσμεύεται ως Ινστιτούτο Εντατικής Διδασκαλίας Έρευνας Πληροφόρησης (TIRI), και προσπαθεί συνεχώς να ενισχύσει και να εμπλουτίσει την γνώση και εμπειρία των φοιτητών. Η νέα επένδυση 13 εκατ. λιρών στο νέο Εθνικό Κέντρο Μηχανολόγων Μηχανικών καλωσόρισε τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβρη 2017. Όσον αφορά το Ινστιτούτο Διοίκησης του Bolton Central και την συγχώνευσή του με το Κολέγιο Bolton πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2018.

Το βραβευμένο Πανεπιστήμιο του Bolton βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Manchester και απέχει 15 λεπτά από τον σιδηροδρομικό σταθμό του κέντρου της πόλης του Manchester.