Κατά τη διάρκεια του  2017 έλαβε αρκετά  βραβεία  για την υψηλή  ποιότητας διδασκαλίας και έρευνας   που παρέχει   και  έχει θετική επίδραση στην εμπειρία  και την  ιδιοσυγκρασία  των  φοιτητών. Σήμερα βρίσκεται  ανάμεσα   στα 500 κορυφαία Πανεπιστήμια παγκόσμιας εμβέλειας παρουσιάζοντας αυξανόμενη άνοδο στην γενική κατάταξη Πανεπιστημίων.

Έλαβε το  βραβείο Silver  για την υψηλή ποιότητας διδασκαλίας στην Μ. Βρετανία  στα πρώτα “Teaching Excellence Framework” βραβεία της Μ. Βρετανίας. Το νέο αυτό κυβερνητικό  σχήμα εξετάζει  τον σχεδιασμό, την οργάνωση  την αξιολόγηση της μεθόδου  διδασκαλίας-μελέτης στην  M.B. και καταλήγει στο συμπέρασμα  ότι  στο Middlesex University  οι  σπουδαστές επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα και έχουν  πολύ καλές  επιδόσεις κατά την διάρκεια φοίτησης σε διαφορετικούς κλάδους  σπουδών.

Το Middlesex University  αναγνωρίζει   την σημαντικότητα που  παρέχει  η διδασκαλία στις διαλέξεις και τα σεμινάρια,  η γνώση και η εμπειρία των φοιτητών που τελικά  το ανέδειξαν  στα υψηλά επίπεδα  εκτίμησης  των σπουδαστών, τα οποία επικροτήθηκαν και αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα  για την  ομάδα της TEF.

 Άλλοι τομείς  που επικροτεί  η επιτροπή είναι τα εξής:

  • Η εξειδικευμένη  υπηρεσία  εύρεση εργασίας και απασχόλησης  “ MDXworks”,  καθοδηγεί  τους φοιτητές  κατά την διάρκεια  των ακαδημαϊκών ετών φοίτησης  για μια επιτυχημένη  επαγγελματική σταδιοδρομία
  • O συνδυασμός δεξιοτήτων και γνώσεων διαμορφώνει τις προσδοκίες για την μελλοντική καριέρα
  • H υπηρεσία παροχής “Student Learning Assistant Scheme” δεσμεύεται στην επιπλέον ακαδημαϊκή υποστήριξη  και φροντίδα φοιτητών
  • Η μέθοδος διδασκαλίας επιβραβεύεται  λαμβάνοντας μια σειρά βραβείων  τόσο το ακαδημαϊκό προσωπικό  όσο και οι  φοιτητές
  • Οι εξαιρετικοί φυσικοί  και ψηφιακοί  πόροι, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος  ηλεκτρονικών βιβλίων που παρέχονται και ανανεώνονται με νέες πληροφορίες, στατιστικά στοιχεία  κλπ.,  ικανοποιούν  κατά το μέγιστο  και βοηθούν  επισταμένα  τους  σπουδαστές

Η Katharine Owen, απόφοιτος του course LLM Employment Law τόνισε ότι :

“Εντυπωσιάστηκα με το συνεχές  υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και μεθόδου του ακαδημαϊκού προσωπικού ανεξαιρέτως που έλαβα, καθηγητές και λέκτορες  και το  θετικό αντίκτυπο που είχε στο πρόγραμμα σπουδών μου”

Βρίσκεται στις υψηλές θέσεις ranking στο Λονδίνο και παγκοσμίως.΄Εχει καταταχθεί ως το τρίτο καλύτερο μοντέρνο και σύγχρονο  Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο σύμφωνα με την “Times” και την “Sunday Times Good University Guide”.

Πρωταρχική μέριμνα είναι να  επενδύει προγραμματισμένα  υπέρογκα ποσά για την  βελτίωση υπηρεσιών και διευκολύνσεων   στους φοιτητές και  στο  ακαδημαϊκό προσωπικό ετησίως. αξιολογεί  τα πανεπιστήμια  ως προς  την ικανοποίηση των  φοιτητών, την  ποιοτική έρευνα , την εξειδικευμένη γνώση, τις προοπτικές των αποφοίτων, τις  διακρίσεις,  τον δείκτη φοιτητών-προσωπικού,  τις δαπάνες  και τις  υπηρεσίες που προσφέρονται,  τις διεθνείς προοπτικές.

Η  συγκεκριμένη κατάταξη “Times Higher Education World University Rankings”  αποτελεί  σημαντικό γεγονός αφού  εμπεριέχει  το  Middlesex University  βρίσκεται ανάμεσα  στα 500 κορυφαία  πανεπιστήμια του κόσμου,  το μόνο σύγχρονο  που στεγάζεται στο Λονδίνο και διακρίνεται σε αυτή την λίστα. Τα αποτελέσματα του ranking στηρίζονται  στην αποτίμηση και τις επιδόσεις  σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την Shelley Griffin απόφοιτο του MA International Relations: «Το Πανεπιστήμιο όχι μόνο δίνει τους πόρους, τις ευκαιρίες και την πολύτιμη ακαδημαϊκή υποστήριξη, αλλά προχωράει περισσότερο βαθιά  να βεβαιωθεί  ότι οι φοιτητές  δύναται να  φθάσουν  στο μέγιστο στάδιο  των δυνατοτήτων και εμπειριών”.