Το Derby αναγνωρίστηκε ως η τρίτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στο Ηνωμένο Βασίλειο, και είναι “λόγω του Brexit” σύμφωνα με την μελέτη UK Powerhouse

O κ. Κρις Σωφρονίου, αντιπρόσωπος του πανεπιστημίου του Derby στην Κύπρο, σχολιάζει την πρόσφατη μελέτη της UK Powerhouse και το γεγονός ότι η οικονομία στο Derby αυξήθηκε σε ποσοστό 1,9% το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Ως εκ τούτου, το Derby έκανε μια εντυπωσιακή άνοδο 27 θέσεων στις κατατάξεις.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε απο τον διεθνή Δικηγορικό Οίκο Irwin Mitchell και το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (Cebr), παρέχει μια εκτίμηση της αύξησης της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας(ΑΠΑ) και της δημιουργίας θέσεων εργασίας σε 45 από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, 12 μήνες πριν από τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ο κ. Σωφρονίου αναφέρει «Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται κυρίως στη μεγάλη δύναμη της πόλης στον τομέα της βιομηχανίας. Βιομηχανικοί κολοσσοί όπως η RollsRoyce και η Toyota έχουν οδηγήσει το Derby να οφεληθεί από την πτώση της λίρας

Ο επικεφαλής του Marketing στο University of Derby, John Forkin, ανέφερε: “H οικονομική δύναμη οδηγεί σε νέες θέσεις εργασίας, τόσο στις προηγμένες εταιρείες παραγωγής υψηλής τεχνολογίας όσο και στις άμεσες και έμμεσες αλυσίδες εφοδιασμού τους. Γεγονός που οδηγεί στην προώθηση των θέσεων εργασίας στο λιανικό εμπόριο, στον κλάδο τροφίμων και ποτών και φυσικά στις δραστηριότητες που συνδέονται με τον ελεύθερο χρόνο. Η συγκεκριμένη μελέτη αναφέρει επίσης ότι το Derby έχει σημειώσει θετική αύξηση των νέων θέσεων εργασίας και είναι θεμιτό για το 2018, πολύ καλά νέα“.