Το Πανεπιστήμιο του Coventry βρίσκεται στην 13η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης του Guardian University Guide 2019 και είναι το κορυφαίο Νέο Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου στο Complete University Guide 2018.

Το Πανεπιστήμιο Coventry έχει βραβευτεί ως το «Πανεπιστήμιο της Χρονιάς για την Εμπειρία των Φοιτητών» από το Times και το Sunday Times Good University Guide για την χρονιά 2018. Παρέχει στους φοιτητές εξαιρετικές υπηρεσίες για μια αξέχαστη φοιτητική εμπειρία και παράλληλα εστιάζει στη μελλοντική απασχολησιμότητα τους. Με ισχυρές διασυνδέσεις με τη βιομηχανία όπως οι Aston Martin και Jaguar Land Rover, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με κορυφαίους εργοδότες. Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει επίσης σπουδαστές με διεθνείς ευκαιρίες εργασίας ή σπουδών, πρακτική εξάσκηση και τοποθετήσεις για να ενισχύσουν το βιογραφικό τους.

Υπηρεσίες για διεθνείς φοιτητές

Υπάρχουν πάνω από 12.000 διεθνείς φοιτητές από περισσότερες από 130 χώρες στο Πανεπιστήμιο του Coventry. Το Διεθνές Γραφείο διαθέτει μια ομάδα εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων για την διεκπεραίωση αιτημάτων των φοιτητών πριν και μετά από την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.

Με την άφιξη των φοιτητών στο Coventry, η ομάδα συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη, οργανώνοντας παραλαβές από τα κοντινά αεροδρόμια, διοργανώνοντας «Εβδομάδα καλωσορίσματος» και διοργανώνοντας ταξίδια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαμονή

Το πανεπιστήμιο διαθέτει ένα ευρύ φάσμα από φοιτητικές εστίες με μια επιλογή από Πανεπιστημιακές εστίες, Πανεπιστημιακά σπίτια και ιδιωτικές εστίες σε κοντινή απόσταση από την πανεπιστημιούπολη.

Τα επόμενα χρόνια ωστόσο το πανεπιστήμιο θα προχωρήσει με επενδύσεις ύψους 89 εκατομμυρίων δολαρίων για να αυξήσει περαιτέρω την παροχή διαμονής στους σπουδαστές, παρέχοντας δωμάτια για επιπλέον 1.800 φοιτητές, συμβάλλοντας παράλληλα στη συνεχή αναγέννηση του κέντρου της πόλης.

Τοποθεσία

Το Coventry κατατάσσεται ως η 39η καλύτερη φοιτητική πόλη στον κόσμο και είναι ένα από τα μοναδικά πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου με πανεπιστημιούπολη στο κέντρο της πόλης, που σημαίνει ότι οι φοιτητές δεν είναι μακριά από τα ψώνια, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Οι σπουδαστές που επιθυμούν να εξερευνήσουν περισσότερο το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σε ιδανική τοποθεσία, καθώς απέχουν μόλις 20 λεπτά από το Μπέρμιγχαμ και 1 ώρα από το Λονδίνο. Οι ιστορικές πόλεις Warwick και Stratford-upon-Avon είναι επίσης κοντά.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Coventry University, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 η 22 772244.