Το Πανεπιστήμιο του Bolton έχει μια πλούσια ιστορία στον τομέα της μηχανικής, έχοντας εξελιχθεί από το Ινστιτούτο Μηχανικών Bolton που ιδρύθηκε το 1825. Έχει την φήμη για παροχή παγκόσμιας κλάσης, σε όλους τους συναφή κλάδους. Τα προγράμματα μηχανικής, αναγνωρίζονται για την ποιότητά τους και είναι διαπιστευμένα από διεθνούς επαγγελματικούς φορείς.

Τα προγράμματα εστιάζονται στη βιομηχανία και το διδακτικό προσωπικό συνδυάζει ακαδημαϊκή αριστεία με πλούσια επαγγελματική εμπειρία. Το προσωπικό ασχολείται ενεργά με την έρευνα, έχει ισχυρούς δεσμούς με επαγγελματικούς φορείς και έχει πολύ καλές διασυνδέσεις με εθνικές και διεθνείς εταιρείες. Πολλοί εργοδότες έχουν αποστείλει φοιτητές μερικής φοίτησης στο Bolton για περισσότερα από 30 χρόνια και έτσι υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ του πανεπιστημίου και των εργοδοτών.

Το πανεπιστήμιο επενδύει στην εκπαίδευση που υποστηρίζει τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη του έθνους προσφέροντας καινοτόμα προγράμματα διδασκαλία και εκμάθηση σε ειδικά διαμορφωμένες και ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις. Με την εστίαση στις ανάγκες της βιομηχανίας και την προσπάθεια για προσέλκυση αιτούντων υψηλής ποιότητας, το Bolton στοχεύει στην προετοιμασία της επόμενης γενιάς δημιουργικών, έξυπνων ατόμων για επίλυση προβλημάτων που απαιτούνται από τους εργοδότες.

Εγκαταστάσεις

Η Σχολή Μηχανικής χρησιμοποιεί μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις. Οι σπουδαστές Πολιτικών Μηχανικών και Κατασκευών θα περάσουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο κτίριο Calderwood το οποίο στεγάζει εργαστήρια για πρακτική έρευνα και μια σειρά βιομηχανικών εξοπλισμών τοπογραφίας.

Οι σπουδαστές Βιοϊατρικών και Ιατρικών Μηχανικών μπορούν να έχουν πρόσβαση στα σύγχρονα εργαστήρια και στον εξοπλισμό βιομηχανικής και ερευνητικής ποιότητας που στεγάζονται στο κτίριο Specialist Queen και στο Bolton One. Οι φοιτητές της Μηχανικής εδρεύουν επί του παρόντος στο Κέντρο Προηγμένων Μηχανικών Απόδοσης στο εργοστάσιο καινοτομίας. Ωστόσο, το νέο μεγάλο κατασκευαστικό έργο, National Centre for Motorsport Engineering βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο της πανεπιστημιούπολης.

Οι φοιτητές  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων έχουν πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις και χώρους διδασκαλίας στο συγκρότημα Senate House. Από τα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών έως τις σουίτες υπολογιστών που διαθέτουν μια ποικιλία σχεδίων λογισμικού, οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν υλικό και λογισμικό υψηλών προδιαγραφών και βιομηχανικού προτύπου.

Σύνδεσμοι και συνεργασίες στη βιομηχανία

Το Πανεπιστήμιο του Bolton εργάζεται σκληρά για να δημιουργήσει και να διατηρήσει διασυνδέσεις με επαγγελματικούς φορείς και εργοδότες. Αυτά συμβάλλουν στη διασφάλιση της συνάφειας των προγραμμάτων και της έρευνας και ότι το ακαδημαϊκό περιεχόμενο και η εστίασή τους συμβαδίζουν με τις βιομηχανικές αλλαγές και καινοτομίες. Αυτές οι συνδέσεις μπορούν να παρέχουν ευκαιρίες τοποθέτησης για τους φοιτητές, καθώς και να παρέχουν ερευνητικές συνεργασίες και ευκαιρίες παροχής συμβουλών. Προσφέρονται επίσης θέσεις μαθητείας σε συνεργασία με τοπικούς και εθνικούς εργοδότες.

Έρευνα και Έργα

Το Πανεπιστήμιο του Bolton έχει εξαιρετική φήμη για την έρευνα στους κλάδους μηχανικής, και το έργο τους χαρακτηρίστηκε ως κορυφαίο στον κόσμο στο πιο πρόσφατο Ερευνητικό Πλαίσιο Αριστείας.

Η έρευνα και η ακαδημαϊκή δραστηριότητα της Σχολής Μηχανικών διεξάγονται σε διάφορα Κέντρα:

  • Το Institute for Materials Research and Innovation, το οποίο είναι διεθνώς γνωστό για τις ισχυρές εφαρμοσμένες επιστήμες των υλικών και τις εφαρμογές μηχανικής
  • Το Built Environment Centre for Research, το οποίο περιλαμβάνει το Inclusive and Sustainable Environments research group
  • Το Centre for Advanced Performance Engineering, ένα κορυφαίο κέντρο για τη μελέτη της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας μηχανοκίνητων

Το προσωπικό και οι φοιτητές θα έχουν επίσης πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του νέου κέντρου των 13 εκατομμυρίων λιρών, National Centre for Motorsport Engineering ,που θα είναι η κορυφαία επιχείρηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την τεχνολογία μηχανοκίνητων.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Bolton University, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 η 22 772244.