Το Πανεπιστήμιο του Middlesex έλαβε μέρος στο βραβευμένο Φεστιβάλ Ιδεών και Ανακάλυψης New Scientist Live που πραγματοποιήθηκε στις 20-23 Σεπτεμβρίου 2018 στο ExCeL Center του Λονδίνου με πάνω από 140 ομιλητές και 100 εκθέτες.

Το πανεπιστήμιο του Middlesex έλαβε μέρος με δικό του εντυπωσιακό περίπτερο. Το περίπτερο στελεχωνόταν από ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές, οι οποίοι διοργάνωσαν επιδείξεις και απάντησαν σε ερωτήσεις επισκεπτών. Στο περίπτερο του Middlesex οι επισκέπτες είχαν μια πληθώρα δραστηριοτήτων. Να παίξουν με το παιχνίδι Super Mario σε πραγματικό μέγεθος. Να δουν ένα σκελετό Scalextric και έναν καθρέφτη διαλογισμού όπου ελέγχεται από αισθητήρες που παρακολουθούν την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο.

Επίσης, είχαν την δυνατότητα να αγκαλιάσουν και να φωτογραφηθούν με το «συμβατό» ρομπότ Baxter, να μιλήσουν με  πανομοιότυπα δίδυμα ανθρωπόμορφα ρομπότ Salt & Pepper των οποίων η τεχνική τους νοημοσύνη τους δίνει την ικανότητα να κατανοήσουν και να αντιδράσουν σε ανθρώπινα συναισθήματα.

Στο περίπτερο του Middlesex, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να διαμορφώσουν ένα 3D χαρτογραφημένο τοπίο με την χρήση του sandbox. Η συγκεκριμένη κατασκευή έχει δημιουργηθεί από τους σπουδαστές του Middlesex, ενώ το προσωπικό του πανεπιστημίου έχει κατασκευάσει πλατφόρμες έξι βαθμών ελευθερίας για να δημιουργήσουν ένα πανομοιότυπο VR rollercoaster και το Motion Driven Experience (MDX).

«Είναι τόσο ρεαλιστικό!» δήλωσε ο Ολλανδός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών Gerben Limburg, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που δοκίμασαν το MDX.

Ο καθηγητής Mehmet Karamanoglu, επικεφαλής του τμήματος Μηχανικής Σχεδιασμού και Μαθηματικών στο Middlesex University είπε:

«Είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα για το Πανεπιστήμιο μας , που είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος στο Βραβευμένο Φεστιβάλ Ιδεών και Ανακάλυψης New Scientist Live. Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, είχαμε την ευκαιρία  να μοιραστούμε μαζί με το προσωπικό και τους φοιτητές μας τις εμπειρίες που τους προσέφερε η εκδήλωση. Ένας από τους λόγους που λαμβάνουμε μέρος σε τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι επειδή θέλουμε να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία στους φοιτητές μας.»

Αν θέλετε να σπουδάσετε και εσείς στο University of Middlsesx μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education, στα τηλέφωνα 22780250 ή 22785022