Ένας αριθμός ρεκόρ από εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου του Reading έχουν συμμετάσχει στο φετινό πρόγραμμα Φοιτητές στα Σχολεία (Students in Schools). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο και στοχεύει στην αύξηση των προσδοκιών των μαθητών και την ενθάρρυνσή τους να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω των εθελοντών φοιτητών που εργάζονται στα τοπικά σχολεία σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί ότι οι φοιτητές επιβράβευσαν την κίνηση του Πανεπιστημίου τους και περίπου 400 εθελοντές προσφέρθηκαν σε 45 σχολεία, μια αύξηση 25% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Για εφέτος , οι φοιτητές του Reading ξεπέρασαν συνολικά τις 6.500 ώρες εθελοντισμού, δουλεύοντας με τους μαθητές σε κάθε πτυχή του προγράμματός τους. Οι φοιτητές του εξωτερικού πρόσφεραν μεγαλύτερη υποστήριξη στις ξένες γλώσσες όπως Ελληνικά, Ισπανικά, Βουλγάρικα, Τούρκικα, Ρωσικά κτλ. Αρκετοί εθελοντές που προέρχονταν από Αραβικές Χώρες βοήθησαν τους μαθητές πρόσφυγες από τη Συρία.

Διοργάνωσαν ημέρα γιορτής στην Πανεπιστημιούπολη Whiteknights που είχε μεγάλη απήχηση και παρευρέθηκαν φοιτητές, μαθητές και καθηγητές από διάφορα σχολεία, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο ειδικό πρόγραμμα. Η εκδήλωση ξεκίνησε προσφέροντας διάφορες γεύσεις με παγωτό και συμπεριελάμβανε μια ειδικά σχεδιασμένη επιστημονική δραστηριότητα, και εν συνεχεία διάφορα κουίζ. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Reading, Sir David Bell, απένειμε βραβεία στις νικητήριες ομάδες και συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν δυναμικά στο φετινό πρόγραμμα.

Η Judy MacDevitt συντονίστρια ολόκληρου του Project στα σχολεία, δήλωσε ότι “Πριν από τρία χρόνια γιορτάσαμε με επιτυχία τους 5000 εθελοντές μας οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα βάσει οδηγιών, σύντομα θα φτάσουμε στους 6000!” Συνεχίζοντας με μεγάλη χαρά ανέφερε ότι “Τα σχόλια από τους φοιτητές, τους δασκάλους και τους μαθητές είναι πάντοτε θετικά και αυτό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για το πώς το Πανεπιστήμιο υποστηρίζει την τοπική κοινότητα και συμβάλλει στην αύξηση των φιλοδοξιών και απαιτήσεων του κάθε μαθητή κατά περίπτωση. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον καθένα φοιτητή μας για τον χρόνο που αφιέρωσε καθώς επίσης και τα σχολεία με τους μαθητές τους για την άψογη φιλοξενία που προσέφεραν και έκαναν τους φοιτητές να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι”.

Η πρωτοετής φοιτήτρια Λογοθεραπείας, Chloe Jenner είπε ότι “είχα κάτι ουσιαστικό να αναμένω κάθε εβδομάδα. Ήταν μια αμφίδρομη σχέση. Απολάμβανα να ξοδεύω χρόνο βοηθώντας τα παιδιά και απολαμβάναμε εξλισου τον χρόνο μαζί”.

Ο Tony Nguyen, φοιτητής στις Διεθνείς Επιχειρήσεις και Οικονομικά πρόσθεσε, “Ως διεθνής φοιτητής που δεν είχε την ευκαιρία να κάνει GCSE ή A’ Levels, ήθελα να δω τον τρόπο διδασκαλίας στα σχολεία της Αγλλίας. Τα χαμόγελα και το όμορφο καλωσόρισμα από τους μαθητές και τους δασκάλους είναι αυτό που με ωθούσε να ξυπνώ νωρίς κάθε Πέμπτη για να βρεθώ στο σχολείο”.

Η Annemarie Davies, Συντονίστρια Εκπαίδευσης Καθηγητών από το σχολείο Bulmershe το οποίο φιλοξένησε 48 εθελοντές δήλωσε ότι “Εκτιμούμε πραγματικά τις 780 ώρες που οι εθελοντές φοιτητές αφιέρωσαν για να συνεργαστούν με το προσωπικό και τους μαθητές μας, και ελπίζουμε ότι έχουν επωφεληθεί από την εμπειρία όσο και οι μαθητές μας”. Συνεχίζοντας τόνισε ότι “Το πρόγραμμα “Students in Schools” είναι εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο που δεν θα λειτουργούσε χωρίς τους αφοσιωμένους εθελοντές μας οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν χρόνο και τεχνογνωσία για να στηρίξουν και να εμπνεύσουν τους μαθητές μας για ένα καλύτερο δυνατό μέλλον, μια σημαντική απόφαση Ζωής.”

Tο συγκεκριμένο πρόγραμμα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο με εξαιρετικά αποτελέσματα συμπεριλαμβανομένων και των γονέων των μαθητών, είναι πολυσήμαντο για τους νέους. Διαβλέπουν σταθερά τα αναλογικά πρότυπα μέσω των παραδειγμάτων αλτρουισμού και γενναιοδωρίας”.

Αν θέλετε να σπουδάσετε στο πανεπιστήμιο του Reading, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Global Εducation Services στο 22 780250 ή 22785020