Ένεκα της θέσεως του στην στρατηγική περιοχή του δυτικού Λονδίνου το πανεπιστήμιο του West London έχει μια από τις καλύτερες επιδόσεις για εργοδότηση αποφοίτων στη χώρα με το 94% να βρίσκει δουλειά μέσα σε 6 μήνες μετά την αποφοίτηση τους.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν λογιστική και χρηματοοικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και δημιουργία επιχειρήσεων, φωτογραφική και μέσα ενημέρωσης, ψυχολογία και τουρισμό. Το πανεπιστήμιο έχει μεγάλο αριθμό φοιτητών μεταξύ των οποίων είναι πολλοί ώριμοι φοιτητές μερικής φοίτησης καθώς και διεθνείς φοιτητές. Η φοιτητική ένωση αποτελεί πόλο έλξης και λειτουργεί όλο το χρόνο.

Το βασικό κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται στο Ealing του δυτικού Λονδίνου, πολύ κοντά σε ωραία πάρκα καθώς και εστιατόρια, μπυραρίες και καταστήματα όλων των ειδών. Το κεντρικό Λονδίνο δεν είναι καθόλου μακριά με τον υπόγειο σιδηρόδρομο που περνά από το Ealing.

Τα πανεπιστήμιο καλλιεργεί μια ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση και έχει αποκτήσει διακρίσεις σε αυτό τον τομέα.

Υπάρχει ένα παράρτημα του πανεπιστημίου στην περιοχή του Berkshire για να παρέχει υποστήριξη στους φοιτητές/φοιτήτριες στα νοσοκομειακά και μαιευτικά. Το London College of Music του πανεπιστημίου εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2011 πράγμα που σημαίνει ότι οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να δίνουν παραστάσεις στο παγκόσμιο γνωστό Steinway Hall του Λονδίνου. Μια νέα βιβλιοθήκη, χώροι αναψυχής και βιβλιοπωλείο κτίζονται τώρα στην πανεπιστημιούπολη.

Το πανεπιστήμιο προσφέρει διάφορες υποτροφίες σε πλήρης φοιτητές με σχετικά χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Παρέχονται επίσης υποτροφίες και χορηγίες σε φοιτητές με ψηλή επίδοση ή άλλα φυσικά χαρίσματα.

Το πανεπιστήμιο παρέχει στέγαση στα παραρτήματα του στο Brenτford και Ealing που είναι πολύ κοντά στο κεντρικό συγκρότημα και παρέχεται επίσης δωρεάν μεταφορά φοιτητών στα διάφορα μέρη του πανεπιστημίου με μικρά λεωφορεία. Η διαμονή στοιχίζει περίπου 60 λίρες την εβδομάδα στο Ealing και 140 λίρες για ένα en-suite υπνοδωμάτιο που περιλαμβάνει συνηθισμένους έξοδα και ίντερνετ.

Σε όλους τους φοιτητές παρέχεται στέγαση με βάση προτεραιότητας τον χρόνο της σχετικής αίτησης. Όμως πρωτοετής φοιτητές και διεθνείς φοιτητές που επιλέγουν το πανεπιστήμιο ως πρώτη επιλογή τους και κάνουν αίτηση πριν από τις 31 Μαΐου θα έχουν προτεραιότητα.

Υπάρχουν βιβλιοθήκες σε κάθε συγκρότημα του πανεπιστημίου με πλούσια ηλεκτρονικά μέσα. Είναι ανοικτές σε παρατεταμένες ώρες και μερικές σε 24ωρη βάση.