Το Nottingham είναι παραδοσιακά ένα από τα πιο δημοφιλή πανεπιστήμια για τους φοιτητές. Και όχι μόνο για τους φοιτητές από τη Βρετανία – φοιτητές από 150 διαφορετικές χώρες έρχονται εδώ και έχει επίσης παραρτήματα στη Μαλαισία και την Κίνα. Φοιτητές από τη Βρετανία μπορούν επίσης να κάνουν μέρος των σπουδών τους στη Μαλαισία ή την Κίνα.

Το Νottingham είναι μια πολύ ζωντανή πόλη με πολλά καταστήματα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα. Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται πολύ κοντά στη ζωή της πόλης παρόλο που είναι γεμάτη με δέντρα και αρχιτεκτονημένους κήπους.

Έχει σπουδαίες εγκαταστάσεις για αθλοπαιδιές και για τις τέχνες και η φοιτητική ένωση είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο δραστήριες στη Βρετανία με περισσότερες από 250 εταιρίες, λέσχες, υπηρεσίες και συνδέσμους και βεβαίως πολλές εκδηλώσεις. Τα ακαδημαϊκά επίπεδα είναι πολύ ψηλά και η επίδοση του πανεπιστημίου στην εργοδότηση αποφοίτων είναι εξαιρετική με τη βοήθεια μιας καλής υπηρεσίας επαγγελματικής αποκατάστασης.

Το Μάρτιο του 2012 το πανεπιστήμιο κέρδισε βραβείο με την ευκαιρία της επετείου της Βασίλισσας στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση και σε αναγνώριση της έρευνας που κάνει για τη διατροφή του αυξανόμενου πληθυσμού της γης. Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία των παγκόσμιων πανεπιστημίων για το περιβάλλον το Nottingham αναγνωρίστηκε ως το δεύτερο πανεπιστήμιο της γης από την άποψη της φιλικότητας του για το περιβάλλον.

Το 1/3 τουλάχιστον των φοιτητών του πανεπιστημίου λαμβάνει ειδική υποτροφία 3000 λιρών το χρόνο για πτυχιακές σπουδές.

Η διαμονή στο πανεπιστήμιο είναι εγγυημένη για πρωτοετής πλήρεις φοιτητές που τηρούν ορισμένα κριτήρια. Τα ενοίκια κυμαίνονται από 92 ως 199 λίρες την εβδομάδα για ένα en-suite δωμάτιο.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει κέντρο έρευνας 25 εκατομμυρίων λιρών για βιοενέργεια, για τεχνολογία ζυθοποιίας και για κατεργασία τροφίμων και ποτών σε ειδικό συγκρότημα. Το κέντρο αυτό είναι το πρώτο του είδους του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από τις βιβλιοθήκες του το πανεπιστήμιο διαθέτει ένα παβίλιον για αθλοπαιδιές, ένα κτίριο για μαθηματικά και ένα άλλο για ανθρωπιστικές σπουδές.

Διατίθενται δωρεάν λεωφορεία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του πανεπιστημίου και γενικά υπάρχουν καλές συγκοινωνίες με τρένα ή αυτοκίνητα καθώς και ένα κοντινό αεροδρόμιο. Υπάρχουν επίσης ειδικοί δρόμοι για ποδήλατα στους πανεπιστημιακούς χώρους και ένα σχέδιο για ενοικίαση ποδηλάτων ως μέρος της πολιτικής του πανεπιστημίου για το περιβάλλον.