Το ΝΤU είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο με φοιτητές από 100 χώρες και άνω. Έχει τρία κέντρα σπουδών, ένα στο κέντρο της πόλης και δύο στα προάστια.

Το πανεπιστήμιο έχει στενούς δεσμούς με έξι περίπου χιλιάδες εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα από τα προγράμματα του είναι επαγγελματικά και πολλοί φοιτητές εργάζονται για ένα χρόνο σε εταιρίες ως μέρος των σπουδών τους.

Οι συστατικές για την εργοδότηση αποφοίτων είναι άριστες και 90% περίπου των αποφοίτων εργοδοτούντε εντός έξι μηνών από την αποφοίτηση τους.

Το Nottingham είναι μια δημοφιλής πόλης με πολλά καταστήματα έχει επίσης δύο μεγάλα θέατρα και πολλές ευκαιρίες για αθλητικές και μουσικές συμμετοχές.

Παρέχονται αρκετές υποτροφίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Σε όλους τους νέους φοιτητές που έχουν το NTU ως πρώτη επιλογή τους παρέχεται στέγαση σε φοιτητικές εστίες αν δηλώσουν την προτίμηση τους μέχρι τις 31 Ιουλίου. Η διαμονή στοιχίζει από 89 έως 148 στερλίνες την βδομάδα.

Πρόσφατες εξελίξεις στο πανεπιστήμιο περιλαμβάνουν ένα κέντρο για αθλήματα, ένα κέντρο διδασκαλίας της χημείας και βιο-επιστήμης πολλών εκατομμυρίων λιρών, νέες βιβλιοθήκες και αίθουσες υπολογιστών σε 2ωρη βάση. Διαθέτει επίσης ένα ολοκαίνουργιο κτίριο για την φοιτητική ένωση.

Το κέντρο της πόλης είναι αρκετά προσιτό μέσω τραμ, σιδηρόδρομου και αυτοκινήτων και υπάρχει επίσης πανεπιστημιακή υπηρεσία συγκοινωνίας μεταξύ των τριών κτιρίων του πανεπιστημίου. Το πανεπιστήμιο διαθέτει επίσης ένα σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων μεταξύ των τριών κέντρων.