Το πανεπιστήμιο του Middlesex δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα της διδασκαλίας και της έρευνας. Έχει άνω των 40,000 φοιτητών σε όλα κτιριακά του συγκροτήματα σε διάφορα μέρη του βορείου Λονδίνου.

Με τις διεθνής του διασύνδεση το Μiddlesex είναι όντος ένα παγκόσμιο πανεπιστήμιο. Τα βασικό κέντρο του πανεπιστημίου είναι στο Hendon του βόρειου Λονδίνου και είναι από τα μεγαλύτερο κέντρα σπουδών της πρωτεύουσας. Το πανεπιστήμιο κατατάσσεται στα πρώτα 10 για από απόψεως μισθών των αποφοίτων του και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την βιομηχανία και τις επιχειρήσεις.

Όλα τα προγράμματα του Middlesex προσφέρουν ευκαιρίες για περίοδο σπουδών και εργασίας ταυτόχρονος σε εταιρίες.

Από απόψεως διαμονής το πανεπιστήμιο του Middlesex δίνει προτεραιότητα σε πρωτοετής φοιτητές που είχαν το πανεπιστήμιο ως πρώτη επιλογή και σε φοιτητές από το εξωτερικό.

Η πανεπιστημιούπολη προσφέρει σύγχρονες εγκαταστάσεις. Το πανεπιστήμιο έχει επενδύσει πρόσφατα 80 εκ. λίρες σε ένα κέντρο για τις τέχνες και τα μέσα ενημέρωσης που περιλαμβάνει ιδικά studio, χώρους για εκθέσεις και εκδηλώσεις και χορούς καθώς και αίθουσες για πρόβες και ψηφιακά και παραδοσιακά μέσα.

Ένα άλλο βασικό κτίριο είναι το Rickett Quadrangle- ένα μεγάλο κτίριο με γυάλινη οροφή που είναι το επίκεντρο του πανεπιστημίου και περιστοιχίζεται από αίθουσες διαλέξεων και εργαστήρια πληροφορικής. Υπάρχει επίσης κτίριο για θεατρικές παραστάσεις και πλήρως εξοπλισμένοι χώροι για αθλήματα και παιχνίδια.

Η βιβλιοθήκη Sheppard διαθέτει 900 θέσεις μελέτης και 500 θέσεις σε Computer καθώς επίσης και χώρους για ομαδική εργασία και εργαστήρια computer.

Οι συγκοινωνίες στο βόρειο Λονδίνο και γενικά στο Λονδίνο είναι θαυμάσιες και συχνές. Διαθέτουν επίσης αριθμό λεωφορείου για τις ανάγκες των φοιτητών.