Μολονότι το Loughborough είναι ακαδημαϊκά εύρωστο γενικά είναι κυρίως γνωστό για την φήμη του στα προγράμματα sport. Είναι υπερήφανο για αυτή του τη φήμη τόσο στην διδασκαλία όσο και στη συμμετοχή του σε διάφορα sport και αθλοπαιδιές. Το πανεπιστήμιο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της πόλης και οι φοιτητές αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της. Η πανεπιστημιούπολη που εκτείνεται σε 337 στρέμματα είναι ένας ευχάριστος και ασφαλής τόπος διαβίωσης με πολλά μέσα για όλες τις απόψεις της φοιτητικής ζωής.

Το πρόγραμμα των υποτροφιών του πανεπιστημίου παρέχει βοήθεια σε φοιτητές με ορισμένο οικογενειακό εισόδημα.

Οι φοιτητές που κάνουν αίτηση πριν από το τέλος Ιουλίου έχουν το δικαίωμα διαμονής σε πανεπιστημιακές εστίες. Σε αρκετές εστίες υπάρχει η επιλογή της μαγειρέματος από τους μαθητές.

Το πανεπιστήμιο του Loughborough επιλέχτηκε ως επίσημο κέντρο προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012. Τούτο εξηγείται πολύ εύκολα γιατί το πανεπιστήμιο έχει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αθλητικής εξάσκησης στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολλά είδη αθλημάτων.

Το θέατρο του πανεπιστημίου φιλοξενεί συχνά κονσέρτα, θεατρικές παραστάσεις και χορούς τόσο από επισκέπτες καλλιτέχνες όσο και από μέλη του πανεπιστημίου. Το πανεπιστήμιο διαθέτει κέντρο για βιολογική μηχανική καθώς και κέντρο για γραφικές τέχνες.

Το Loughborough απέχει από το Nottingham, το Derby ή το Leicester 30 λεπτά με το τρένο.