Είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί η Ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου του Anglia Ruskin και η μοναδική στην περιοχή του Essex.

«Το όραμά μας είναι να εκπαιδεύσουμε και να προετοιμάσουμε γιατρούς που θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν και να εξασκήσουν τη σύγχρονη ιατρική στον 21ο αιώνα.»

Οι γιατροί   του μέλλοντος θα εκπαιδευτούν στις άρτιες εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων και αναδυόμενων απειλών για την υγεία.

Με βάση την 20ετή ιστορία του πανεπιστημίου, ως ο μεγαλύτερος πάροχος μαθημάτων νοσηλευτικής, μαιευτικής και με τα πιο  πολλά προγράμματα στην Ανατολική Αγγλία, προσφέρει στους φοιτητές ένα δυναμικό και σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που τους εξοπλίζει με τα προσόντα που απαιτούνται για τη διαχείριση του μελλοντικού ασθενούς και τις  πληθυσμιακές ανάγκες.

Η κοινωνική ευθύνη βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας αυτής  Ιατρικής Σχολής, η οποία έχει το όραμα να αντιμετωπίσει την επείγουσα ανάγκη περισσότερων γιατρών και επαγγελματιών υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά στο Essex.

«Δεσμευόμαστε να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τους φοιτητές  που έχουν φιλοδοξίες να σπουδάσουν ιατρική,  και το Πανεπιστήμιο μας καταθέτει την  ισχυρή δέσμευση του  για διεύρυνση της συμμετοχής στα προγράμματα ιατρικής.

Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε σημαντικό αριθμό φοιτητών από την περιοχή και να στηρίξουμε τους φοιτητές μας με την προόθηση της καριέρα τους μόλις ολοκληρώσουν τις σπουδές τους

Η Ιατρική Σχολή συνεργάζεται με 5 νοσοκομεία του NHS και με περισσότερες από 60 συνεργασίες γενικής ιατρικής, για να προσφέρει στους φοιτητές ένα συνδυασμό εμπειριών σε αστικό και αγροτικό περιβάλλον. Διδασκόμενοι από μια εξειδικευμένη σχολή και επισκέπτοντας κλινικούς ιατρούς από τα NHS Trusts και τη γενική πρακτική, οι φοιτητές λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στο ταξίδι τους για να γίνουν γιατροί.

Η εκπαίδευση που παρέχει η σχολή ιατρικής στους φοιτητές της, υποστηρίζεται από μια ισχυρή δέσμευση για κλινικά επικεντρωμένη έρευνα. Η Μονάδα Έρευνας για το πρόγραμμα  «Το Όραμα και τα Μάτια (VERU)» είναι ένα παράδειγμα παγκόσμιας πρωτοποριακής ερευνητικής  της Ιατρικής Σχολής,  η εργασία της οποίας ασχολείται με τα πιο πιεστικά θέματα υγείας στον συγκεκριμένο τομέα.

Η Global Educational Services, αντιπρόσωπος του πανεπιστημίου είναι στην διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων που θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο. Για μια δωρεάν συνάντηση με έναν από τους εκπαιδευτικούς συμβούλους, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 22780250 & 22772244.