Ο κ. Κρις Σωφρονίου, Δ/νων Σύμβουλος της Global Education, εκφράζει την ικανοποίησή του που το Πανεπιστήμιο του Coventry διαθέτει Εξειδικευμένο Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας και Καριέρας, για όλους τους κλάδους σπουδών, υποστηρίζει και καθοδηγεί τους φοιτητές να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας και πρακτικής. Επιπρόσθετα δίνει πολύτιμες συμβουλές για την προετοιμασία του φακέλου προσκόμισης που συμπεριλαμβάνει έγγραφα, συστατικές επιστολές και CVs.

Παρέχονται επίσης υπηρεσίες “Add + Vantage” ώστε να σχεδιάσουν και να ενισχύσουν την εργοδότηση με συνεργαζόμενες εταιρείες και να βοηθήσουν τους φοιτητές, πχ 3ο έτος placement σε course 4 ετών.

Ο κ. Σωφρονίου αναφέρει ότι αποτελεί εξαιρετικό ενδιαφέρον «που το 95% των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Coventry απέκτησε απασχόληση ή συνέχισε περαιτέρω τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών”.

Δίνονται χρήσιμες πρακτικές συμβουλές στους φοιτητές και συγχρόνως αποφοίτους που επικεντρώνονται στην δημιουργία επιχείρησης, μέσω ιδίων διαθεσίμων ή χρηματοδότησης και ολόκληρη την διαδικασία επιτυχημένης διεκπεραίωσης.

Ο κ. Σωφρονίου δηλώνει ότι “Oι Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Coventry και το επέλεξαν μέσω της Global Education, ως επίσημη Αντιπρόσωπο στην Κύπρο, έδωσαν και εκείνοι την ψήφο εμπιστοσύνης στην κατηγορία “Προοπτικές Εργασίας” αφού και εκείνοι σκοπεύουν να εργοδοτηθούν στην Αγγλία ή να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία για κάποια χρόνια.”

Οι φοιτητές δηλώνουν μαζικά ότι: “Το πανεπιστήμιο του Coventry επικεντρώνεται στη βελτίωση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και στην ικανότητά να εργαζόμαστε υπό πίεση χρησιμοποιώντας το άγχος ως κινητήρια δύναμη. Το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται στενά με επιχειρήσεις/εταιρείες που εδρεύουν στην πόλη του Coventry και σε άλλα μέρη της Μ. Βρετανίας, όπως για πχ. η Jaguar Land Rover. Δίνει προτεραιότητα στις θεμελιώδεις αρχές εργοδότησης και στην ειδική σύγχρονη προετοιμασία στον επαγγελματικό στίβο”.

Συνεχίζοντας, οι φοιτητές αντιλαμβάνονται ότι: “Όσον αφορά τη διδακτική ύλη, συγκεκριμένες ενότητες έχουν διαμορφωθεί με εξαιρετικό τρόπο ώστε να διευρύνουν τις πρακτικές δεξιότητες του σπουδαστή, και να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων αποδοτικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέχουν σεμινάρια εξειδίκευσης για μια πιο εποικοδομητική και αποτελεσματική εργασία, και για να κατανοήσει το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας με σαφήνεια, την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται κατά την διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών στο Πανεπιστήμιο”

Ο κ. Σωφρονίου δηλώνει ότι “Οι απόφοιτοι διαφορετικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων εκφράζουν την ευχαρίστησή τους και αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη και φροντίδα από το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου για την εύρεση του ξεχωριστού θέματος της μεταπτυχιακής εργασίας που υποβάλλονται να ολοκληρώσουν, και θα είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για το βιογραφικό τους”.