Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο; Προβληματίζεσαι για το πώς θα μοιάζει η φοιτητική ζωή και θα ήθελες να μάθεις τα βασικά στοιχεία από τη σκοπιά κάποιου που σπούδασε εκεί;

Πρόσφατα μιλήσαμε με τη Στέφανη Αγγελίδου, απόφοιτη Κλινική Διαιτολόγο. Η Στέφανη κατάγεται από τη Λεμεσό και είναι 23 ετών. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Διαιτολογίας του Πανεπιστήμιου του Hertfordshire (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας). Είναι εγγεγραμμένη Κλινική Διαιτολόγος στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου και στο Health and Care Professions Council του Ην. Βασιλείου.

Στον ελεύθερο της χρόνο, ασχολείται με τον χορό και σερφάρει στο διαδίκτυο για ενημέρωση, σχετικά με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, στον τομέα της Κλινικής Διαιτολογίας, που την ενδιαφέρουν προσωπικά και επαγγελματικά.

Πάμε να δούμε όσα μας είπε στη συνέντευξή μας για τη φοιτητική της ζωή στο Nottingham:

Γεια σου Στέφανη. Αρχικά θες να μας εξηγήσεις γιατί επέλεξες το Nottingham για τις σπουδές σου και συγκεκριμένα αυτό το πρόγραμμα σπουδών;

Ως εγγεγραμμένη Κλινική Διαιτολόγος αποφάσισα πως ήθελα να αναπτύξω εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτική κατάρτιση σχετικά με τη διατροφική παρέμβαση συγκεκριμένων παθήσεων.

Επομένως, ξεκίνησα μια εκτενή έρευνα, με σκοπό να βρω ένα κατάλληλα διαμορφωμένο πτυχίο, που θα με βοηθήσει να αναπτύξω τις ερευνητικές μου δεξιότητες και ανακαλύπτοντας τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της Κλινικής Διαιτολογίας.

Η απόφαση επιλογής του Πανεπιστημίου του Nottingham δεν ήταν δύσκολη, αφού το τμήμα Βιοεπιστημών του πανεπιστημίου, είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο για την ακαδημαϊκή αρτιότητα του στη διδασκαλία και έρευνα στο συγκεκριμένο θέμα.

Επιπλέον το μεταπτυχιακό “Advanced Dietetic Practice” που προσφέρει το πανεπιστήμιο, είναι αναγνωρισμένο και διαμορφωμένο, ανάλογα με τις απαιτήσεις του British Dietetic Association, και ως εκ τούτου προσφέρει διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαίδευση.

H γραφική και ασφαλής φοιτητική πόλη του Nottingham, όπως και τα εκπληκτικά πράσινα τοπία που προσφέρει το campus του πανεπιστήμιου, μαζί με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, συνέβαλαν σημαντικά στην απόφαση μου να ακολουθήσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών στο πανεπιστήμιο του Nottingham.

Ποιες διαδικασίες έκανες για εξασφάλιση θέσης στο πανεπιστήμιο;

Για τη διαδικασία εξασφάλισης θέσης στο πανεπιστήμιο αποτάθηκα στους ακαδημαϊκούς σύμβουλους της Global S&C Education Services.

Η άριστα καταρτισμένη και έμπειρη επαγγελματική ομάδα συμβούλων που προσφέρει η Global S&C Education Services, με καθοδήγησε και με στήριξε για την εξασφάλιση θέσης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που με ενδιάφερε, καθώς και στην εξασφάλιση διαμονής στο πανεπιστημιακό χώρο. Επίσης, με ενημέρωσαν σχετικά με την κοινωνική ζωή και τις δραστηριότητες που προσφέρει η πόλη του Nottingham.

Ποια στοιχεία έχει το Nottingham που το διαφοροποιεί από άλλες πόλεις της Αγγλίας κατά τη γνώμη σου;

Η πολυπολιτισμική και φιλική ατμόσφαιρα του Nottingham, όπως και η γραφικότητα της πόλης είναι μερικά από τα στοιχεία που διαφοροποιούν αυτή την πόλη από άλλες της Αγγλίας.

Επίσης, η ιστορία της πόλης με το κάστρο του Nottingham, σε συνδυασμό με την μοντέρνα αρχιτεκτονική και τις αμέτρητες επιλογές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους διασκέδασης (κωπηλασία και αμέτρητα καταπράσινα πάρκα) αποτελούν κάποια από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης!

Θεωρείς πως οι σπουδές στην Αγγλία θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς περισσότερο, τόσο επαγγελματικά όσο και ατομικά;

Πιστεύω πως οι σπουδές μου στην Αγγλία θα συνεισφέρουν σημαντικά στην επαγγελματική και προσωπική μου ανάπτυξη.

Οι εξειδικευμένες γνώσεις και οι ερευνητικές δεξιότητες που θα αποκτήσω μέσω του πτυχίου μου, θα με βοηθήσουν να συνεισφέρω σημαντικά στη διατροφική αντιμετώπιση παθήσεων που επηρεάζουν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού του νησιού μας.

Επιπλέον, η γνωριμία και η δυνατή φιλία που ανέπτυξα με ανθρώπους από διαφορετικές εθνικότητες, αλλά και η εμπειρία διαβίωσης στο εξωτερικό, είναι σημαντικά στοιχεία που συνέβαλλαν στην εξέλιξη του χαρακτήρα μου και διαφόρων αντιλήψεων μου.

Υπάρχει ελληνική κοινότητα στο Nottingham; Πες μας λίγα λόγια για αυτήν.

Η ελληνική κοινότητα του Nottingham είναι πολύ ενεργή, και διοργανώνει συχνά διασκεδαστικές εκδηλώσεις και συναντήσεις!

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η διοργάνωση συνάντησης της ελληνικής κοινότητας στην Κύπρο, λίγες εβδομάδες πριν την αναχώρηση  μας για το Nottingham, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην γνωριμία μεταξύ των μελών της κοινότητας και στην ανταλλαγή εμπειριών και συμβουλών από μέλη που ήδη ζουν στο Nottingham.

Τι θα πρέπει να έχει υπόψη του όποιος ενδιαφέρεται να σπουδάσει στον κλάδο σου ή γενικά στο Nottingham; Ποιες συμβουλές θα του έδινες;

ο Nottingham προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο εκπαιδευτικής κατάρτισης, σε συνδυασμό με μια υπέροχη φοιτητική ζωή.

Ως εκ τούτου, συνιστώ ανεπιφύλακτα την παρακολούθηση σπουδών στο University of Nottingham, ανεξαρτήτως του κλάδου ενδιαφέροντος.

Η μόνη συμβουλή που θα έδινα σε άτομα που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο Nottingham είναι αυτοπεποίθηση, προσαρμογή και γνωριμίες με άτομα από άλλες εθνικότητες. Φυσικά να έχουν διάθεση για πολλή μελέτη, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρον τη διαμονή και την εκπαίδευση τους στο πανεπιστήμιο του Nottingham!

Ευχαριστούμε τη Στέφανη για όσα μας είπε και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στο μέλλον! ?