Τα εντυπωσιακά  εκθέματα ρομπότ και sandbox  επιδεικνύουν τη δέσμευση του Πανεπιστημίου για  την πρωτοποριακή  τεχνολογία και διδασκαλία  μέσω της  εξειδικευμένης διαδικασίας “Mechatronics  BEng”.

Οι φοιτητές  του συγκεκριμένου Προγράμματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Middlesex εντυπωσίασαν τον Δήμαρχο του Λονδίνου κ. Sadiq Khan κατά τις ημέρες της “London Tech Week”, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ εκδηλώσεων live tech.

Μαθητές, σπουδαστές, μέσα μαζικής ενημέρωσης και επαγγελματίες των τεχνολογικών  επιστημών, αντικρύζοντας     το Sawyer  ρομπότ που κατασκευάστηκε από  την Machine Building Systems στο Derby, μπορούσαν χρησιμοποιώντας τα χέρια τους μέσω του δια δραστικού  sandbox του Middlesex, να ενημερωθούν και να  ανακαλύψουν οτιδήποτε προβαλλόταν και αφορά τις  διαβαθμίσεις και χρώματα για διαφορετικά υψόμετρα μέσω ενός Microsoft Kinect 3D σαρωτή και υπολογιστή.

 

Η διαφημιστική αντιπροσωπεία του Δήμαρχου London & Partners επέλεξε το Πανεπιστήμιο του Middlesex για την εκδήλωση, σε συνεργασία με το Imperial College και το King’s, στα πλαίσια  της στρατηγικής που ξεκίνησε το προηγούμενο έτος στο Λονδίνο, στο οποίο έγινε παρουσίαση μιας σειράς εκθεμάτων υψηλής τεχνολογίας. Τα 3 Πανεπιστήμια παρουσίασαν με επικεφαλήςτην Caroline Hyde, της Bloomberg Technology,  τα  κορυφαία στελέχη των επιχειρήσεων, τον CEO της Microsoft, Cindy Rose της Microsoft, τον Σύμβουλο-Συνιδρυτή της Unruly Sarah Wood και τέλος τον  Δήμαρχο  Sadiq Khan, στο Ινστιτούτο Francis Crick .

 

Κατά την  ομιλία του, ο κ. Δήμαρχος περιέγραψε το όραμά του για το Λονδίνο ως test-bid Πόλη παγκόσμιας εμβέλειας για την καινοτομία. Για να μπορέσει επιτευχθεί αυτό, ανέφερε ότι «πρέπει να ακολουθήσουμε μια πιο συνεργατική προσέγγιση, η οποία βασίζεται στην τεχνολογική μας κοινότητα, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα πανεπιστήμια και κολέγια που συνεργάζονται μεταξύ τους”.

 

Κατά το 3ο έτος  φοίτησης στο Mechatronics BEng ο φοιτητής κ. Ali, ο οποίος κατασκεύασε ένα εξαιρετικό ρομποτικό σκάφος. Εισήγαγε τον κ. Δήμαρχο στο ρομπότ του Middlesex και του εξήγησε λεπτομερώς  όλα  τα τεχνικά χαρακτηριστικά μαζί με τους συμφοιτητές του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του ο ίδιος στα 3 χρόνια σπουδών του,  είχε λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις αλλά χωρίς  VIP και δημοσιογράφους. Τόνισε ότι, “Οι επισκέπτες μας ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι για να τοποθετηθούν για την όλη διαδικασία και στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι ΕΜΕΙΣ είμασταν πλέον το μέλλον της Αγγλίας με αυτό το λανσάρισμα».

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Middlesex kai  επικεφαλής του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης και Μαθηματικών, κ. Mehmet Karamanoglu, δήλωσε ότι ήταν «πέρα για πέρα ενθουσιασμένος» με αυτή την εξαίσια ευκαιρία Που είχαν οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό  προσωπικό του Πανεπιστημίου του  Middlesex να συμμετάσχουν στην  αυτό το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ.. Ο ίδιος δήλωσε με υπερηφάνεια  ότι, «Αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τους φοιτητές μας, να προβάλλουν εντός και εκτός Λονδίνου τις δημιουργικές, καινοτόμες, πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να προσφέρουν».