Ως Πανεπιστήμιο παγκόσμιας εμβέλειας ενδυναμώνει τους φοιτητές σε όλους τους κλάδους  δίνοντάς τους  το κίνητρο  να ανακαλύψουν, να διαμορφώσουν και να αναπτύξουν τη δική τους μελλοντική επιτυχημένη επαγγελματική  σταδιοδρομία.

Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην  Βόρεια πλευρά του  Λονδίνου, απέχει μόλις 25 λεπτά από το κεντρικό Λονδίνο. Δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές που φοιτούν  να ζήσουν σε μια όμορφη κατοικημένη περιοχή. Ο Hendon Central, σταθμός του μετρό βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση,  υπάρχει επίσης κοντά ο σιδηροδρομικός σταθμός Hendon και έχεις εναλλακτικές επιλογές εάν χρησιμοποιήσεις  τοπικά λεωφορεία, συμπεριλαμβανόμενης της 24ωρης υπηρεσίας για συγκεκριμένο προορισμό την Trafalgar Square. Έτσι διευκολύνεται η πρόσβαση προς όλους ανεξαιρέτως τους  σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια της Μ. Βρετανίας.

 

Συνεργασία Πανεπιστημίου  και  Βιομηχανικού κλάδου

Οι ισχυροί δεσμοί που έχει συνάψει  με την  βιομηχανία, αυτομάτως δηλώνει ότι το πρόγραμμα σπουδών διαμορφώνεται με γνώμονα τις ουσιαστικές  ανάγκες της βιομηχανίας, δίνοντας την ευκαιρία να αποκτήσουν την ανεκτίμητη πρακτική εμπειρία. Οι σπουδαστές που αποφοιτούν έχουν πλέον  την ικανοποίηση ότι θα εργοδοτηθούν άμεσα βάσει των προσόντων τους.

 

Έγκριση Προϋπολογισμού Πανεπιστημιούπολης

Το Πανεπιστήμιο έχει προχωρήσει πρόσφατα σε επένδυση συνολικής δαπάνης  £200εκατ. για την δημιουργία μιας  σύγχρονης Πανεπιστημιούπολης, που συντελεί στις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης. Σε αυτό το φιλικό και υπέροχο περιβάλλον, οι φοιτητές  που διαμένουν προέρχονται από  150 χώρες παγκοσμίως. Έχουν  την δυνατότητα να συναντήσουν και να γνωρίσουν το ακαδημαϊκό προσωπικό αλλά και τους  αποφοίτους οι οποίοι βοηθούν  στην δημιουργία ενός ισχυρού  παγκοσμίου   δικτύου επικοινωνίας και πολύτιμων επαφών με  συμφοιτητές που έχουν την ίδια αλλά και διαφορετική κουλτούρα-ιδιοσυγκρασία.

 

Κριτήρια Εισαγωγής

Το Πανεπιστήμιο του Middlesex πιστεύει στους σπουδαστές που θα εισαχθούν και τους επιλέγει με γνώμονα την ζητούμενη ακαδημαϊκή πορεία και τις δεξιότητες που έχουν αποκομίσει. Ευελπιστεί ότι στο άμεσο μέλλον  θα αποδείξουν ότι μπορούν να  ολοκληρώσουν δυναμικά και επιτυχώς  το ειδικά διαμορφωμένο  και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών.

 

Επώνυμοι Απόφοιτοι

Μεταξύ των αποφοίτων του Πανεπιστημίου συμπεριλαμβάνονται αρκετοί επώνυμοι όπως είναι η γνωστή αρθρογράφος της Guardian Suzanne Moore, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Dermot O “Leary, ο κωμικός Alan Carr, η ηθοποιός Dame Helen Mirren, κα.

 

Φοιτητικό Δάνειο και Υποτροφίες

Οι περισσότεροι φοιτητές που προέρχονται από την ΕΕ είναι επιλέξιμοι για την αποτελεσματική έγκριση δανείων με σκοπό την κάλυψη των ακαδημαϊκών διδάκτρων. Βάσει του οικογενειακού τους εισοδήματος λαμβάνουν πρόσθετη οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση. Ωστόσο το Πανεπιστήμιο του Middlesex προσφέρει αρκετές υποτροφίες είτε για τους νέους είτε για τους σπουδαστές που ήδη φοιτούν. Επιπρόσθετα, παρέχονται υποτροφίες και δίνονται βραβεία στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, πολλές φορές αγγίζει και το 50% επί του συνολικού ποσού των διδάκτρων του μεταπτυχιακού προγράμματος.

 

Ειδική Μέριμνα για τους Φοιτητές με Ειδικές Ανάγκες

Η Υπηρεσία Αναπηρίας και Δυσλεξίας του Πανεπιστημίου έχει δημιουργηθεί με σκοπό την  υποστήριξη στους φοιτητές που έχουν δηλώσει ότι έχουν οποιαδήποτε είδους αναπηρία. Τους προσφέρεται  ένα περιεκτικό περιβάλλον διδασκαλίας και εκμάθησης το οποίο καλύπτει όλους τους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών που έχουν τα εξής, όπως απώλεια ακοής, δυσκολίες κινητικότητας, νοητικά προβλήματα, σύνδρομο Aspenger, περιορισμένη κίνηση των άκρων, ειδική δυσκολία μάθησης, προβλήματα όρασης, και φυσικά διάφορα άλλα συμπτώματα που δεν είναι απαραίτητα εμφανή ‘όπως για πχ επιληψία, αναιμία, Aids κτλ.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Συμβουλές που σχετίζονται με το πρόγραμμα σπουδών ανά κλάδο
  • Σχεδιασμός ειδικών οδηγιών  κατά τη διάρκεια των εξετάσεων
  • Συνεργασία με διάφορους εκπαιδευτές και πηγές χρηματοδότησης
  • Ειδική διαδικασία επεξεργασίας και αξιολόγησης φοιτητών που υποβάλλουν αίτηση για το ειδικό επίδομα ειδικές που προέρχεται

 

Υποστήριξη Φοιτητών

Το Πανεπιστήμιο του Middlesex παρέχει όλες τις πληροφορίες και συμβουλές που χρειάζεται για την επίλυση επιμέρους προβλημάτων όπως προσωπικά, πρακτικά, ακαδημαϊκά, οικονομικά. Προσφέρεται δωρεάν συμβουλευτική υπηρεσία που έχει ως στόχο να τον βοηθήσει να ξεπεράσει ουσιαστικά οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει  κατά τη διάρκεια της φοίτησης. Έχει εδραιωθεί μόνιμα η υπηρεσία υποστήριξης Unihelp, που διατίθεται στον χώρο της  βιβλιοθήκης  αλλά και προσφέρεται μέσω  διαδικτύου ή και τηλεφωνικώς.

 

Είστε Νέοι φοιτητές στο  Middlesex;

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανησυχείτε! Το  International Orientation Programme έχει ειδικά διαμορφωθεί για να καλωσορίσει τους φοιτητές που προέρχονται  από όλες τις χώρες και να τους κάνει να αισθανθούν ευπρόσδεκτοι. Η συγκεκριμένη υπηρεσία περιλαμβάνει παραλαβή από το αεροδρόμιο, διαδικασία ενημέρωσης και χρήσιμες πληροφορίες για την διαμονή, ένα ταξίδι στο Λονδίνο και την Μ. Βρετανία. Παράλληλα η Ένωση Φοιτητών, διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις για τους πρωτοετείς όπως  parties, βραδιές παιχνιδιών κα. Η διοργάνωση της έκθεσης  Freshers είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία για την εγγραφή και μετέπειτα συμμετοχή  στο society, την  αθλητική ομάδα, κα.  Οι πρώτες εβδομάδες  ουσιαστικά συμπεριλαμβάνουν  την γνωριμία των νέων φοιτητών με εκείνους που ήδη φοιτούν  και γίνεται αναγνώριση σχετικά με τις παροχές του πανεπιστημίου.

 

Οι Καθηγητές-Λέκτορες αφιερώνουν χρόνο στους φοιτητές;

Προγραμματίζονται  εβδομαδιαίες ώρες γραφείου που μπορούν να επισκεφτούν οι φοιτητές και να λάβουν ακαδημαϊκή υποστήριξη. Επίσης ο κάθε φοιτητής έχει τον δικό του προσωπικό tutor που τον καθοδηγεί και τον βοηθά σε οτιδήποτε χρειαστεί κατά την διάρκεια της φοίτησης.

 

Αποφοίτηση σε συνάρτηση με την Εργοδότηση

Μέσω της έρευνας και της εξαιρετικής διδασκαλίας και τεχνογνωσίας από διεθνώς αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς αλλά και επιχειρηματίες, η γκάμα των προγραμμάτων σχετίζεται με τα σημερινά δεδομένα και συσχετίζεται με τις ανάγκες  που ορίζει το μέλλον και οι νέες συνθήκες ζήτησης εργασίας.  Η πρακτική εμπειρία  των φοιτητών βασίζεται στην βιομηχανία.  Αποκτούν δεξιότητες, εφόδια  και γνώσεις που  απαιτούνται ώστε μετά την αποφοίτησή τους να είναι σε θέση να ανταγωνίζονται και να διαπρέπουν  στην παγκόσμια αγορά εργασίας,  να πραγματοποιούν  τις φιλοδοξίες τους και να έχουν την αυτοπεποίθηση να θέσουν υψηλότερους στόχους.

Αξίζει να αναφερθεί  ότι τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της DHLE δείχνουν ότι το μεγάλο ποσοστό του 91% των αποφοίτων του Middlesex βρίσκει εργασία στους  έξι μήνες μετά την αποφοίτηση.