Το CARESSES, ένα πρωτοποριακό ερευνητικό και επαναστατικό πρόγραμμα στη φροντίδα των ηλικιωμένων, περιλαμβάνεται στη λίστα με τις καλύτερες ανακαλύψεις του Ηνωμένου Βασιλείου (UK’s Best Breakthroughs List).
Ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την αξιολόγηση των πρώτων παγκοσμίως πολιτισμικά συνειδητοποιημένων ρομπότ που στοχεύουν στην παροχή βοήθειας για τη φροντίδα των ηλικιωμένων έχει ονομαστεί σήμερα ως μία από τις 100 καλύτερες ανακαλύψεις του Ηνωμένου Βασιλείου για τη σημαντική επίδρασή του στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
Τα Πανεπιστήμια του Middlesex και του Bedfordshire συνεργάζονται στο διεθνές τριετές ερευνητικό πρόγραμμα που καθοδηγείται από τον καθηγητή Antonio Sgorbissa του Πανεπιστήμιου της Γένοβας και χρηματοδοτήθηκε από κοινού από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και την Ιαπωνική Κυβέρνηση.
Η Irena Papadopoulos, Καθηγήτρια της Διαπολιτισμικής Υγείας και Νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο του Middlesex, είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του πολιτιστικού περιεχομένου, των μοντέλων και των κατευθυντήριων γραμμών έτσι ώστε τα ρομπότ να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες και προτιμήσεις των ηλικιωμένων πελατών.
Ο συγκεκριμένος κατάλογος δείχνει πως τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παγκοσμίως με μερικές από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις, καινοτομίες και κοινωνικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της ανακάλυψης της πενικιλίνης, της εργασίας για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, των υπερηχογραφικών εξετάσεων για τον έλεγχο της υγείας των αγέννητων μωρών και την ίδρυση του Living Wage.
Ο κατάλογος επισημαίνει επίσης τις λιγότερο γνωστές αλλά σημαντικές καινοτομίες που μετασχηματίζουν τη ζωή, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικά σχεδιασμένου σουτιέν για να βοηθήσει τις γυναίκες που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία. μια τουαλέτα που ξεπλένει τα ανθρώπινα απόβλητα χωρίς την ανάγκη για νερό, την ανάπτυξη μιας νέας τεχνικής για να κάνει το ράγκμπι ασφαλέστερο, μια αθλητική πρωτοβουλία που στοχεύει στη χρήση του ποδοσφαίρου για την επίλυση συγκρούσεων σε διαιρεμένες κοινότητες – και ακόμη για την προστασία της ποιότητας της σοκολάτας που τρώμε.
Ο κατάλογος καταρτίστηκε από τα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο της εκστρατείας MadeAtUni ώστε να αλλάξουν οι δημόσιες αντιλήψεις των πανεπιστημίων και να κάνουν τη διαφορά σε ανθρώπους, ζωές και κοινότητες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ακολουθεί την ανεξάρτητη έρευνα που διεξήγαγε η Britain Thinks, η οποία διαπίστωσε ότι το κοινό έχει ελάχιστη κατανόηση των πλεονεκτημάτων των πανεπιστημίων πέρα από την προπτυχιακή διδασκαλία. Τα ευρήματα δείχνουν ότι η έρευνα είναι ένα από τα βασικά αίτια αλλαγής της άποψης για τα πανεπιστήμια, αλλά για πολλούς ανθρώπους, είναι μια αφηρημένη έννοια.
Η Irena δήλωσε: “Είναι ένα φανταστικό επίτευγμα για το έργο CARESSES να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire και άλλους ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο για αυτή την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία“.
«Τα βοηθητικά, έξυπνα ρομπότ θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τις πιέσεις στα νοσοκομεία και στα σπίτια φροντίδας, καθώς και να βελτιώσουν την παροχή φροντίδας στο σπίτι και να προωθήσουν την ανεξάρτητη διαβίωση για τους ηλικιωμένους. Προκειμένου τα ρομπότ να είναι πιο αποδεκτά από τους ηλικιωμένους, είναι απαραίτητο να είναι προγραμματισμένα να προσαρμοστούν σε διαφορετικά υπόβαθρα, να κατανοήσουν τη σημασία του πολιτισμικού περιβάλλοντος των ατόμων και να ανταποκριθούν κατάλληλα χωρίς στερεότυπα.
Στο σημείο αυτό έρχεται η εμπειρία μου στη διαπολιτισμική νοσηλευτική. Τα ρομπότ περίθαλψης που είναι πολιτιστικά ικανά είναι πιθανό να είναι περισσότερα αποδεκτά από τους ηλικιωμένους. Η εκστρατεία MadeAtUni είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για το Πανεπιστήμιο του Middlesex, καθώς επιτρέπει στους φοιτητές, τους αποφοίτους, την τοπική κοινότητα και τον ευρύτερο πληθυσμό να κατανοήσουν το έργο που κάνουμε και τις επιπτώσεις που έχει.»
Η καθηγήτρια Janet Beer, Πρόεδρος των Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: «Τα πανεπιστήμια πραγματικά μεταμορφώνουν ζωές. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε καθημερινά, τα φάρμακα που σώζουν ζωές, οι δάσκαλοι που εμπνέουν – όλα προέρχονται από τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και το σημαντικό έργο που κάνουν οι ακαδημαϊκοί. Η Βρετανική λίστα με τις καλύτερες ανακαλύψεις είναι μια απόδειξη της διαφοράς που κάνουν τα πανεπιστήμια στη ζωή των ανθρώπων.»
Η Βρετανική λίστα με τις καλύτερες ανακαλύψεις: 100+ τρόποι με τους οποίους τα πανεπιστήμια έχουν βελτιώσει την καθημερινή ζωή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με πανεπιστήμια από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πλαίσιο της εκστρατείας MadeAtUni, κάθε πανεπιστήμιο στη χώρα κλήθηκε να ορίσει το ένα πράγμα από το ίδρυμά του, το οποίο πιστεύει ότι είχε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στους ανθρώπους, τις ζωές και τις κοινότητες.
Πάνω από 100 πανεπιστήμια υπέβαλαν υποψηφιότητα. Οι καταχωρήσεις καλύπτουν την υγεία, την τεχνολογία, το περιβάλλον, την οικογένεια, την κοινότητα και τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Middlesex University, μπορείτε να επικοινωνήσετέ με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 η 22 772244.