Το Κέντρο Σιδηροδρομικής Έρευνας και Καινοτομίας (RRIC) του Πανεπιστημίου του Derby, που βρίσκεται στο Lonsdale House, άνοιξε τις πόρτες του στους εκπροσώπους της Βρετανικής βιομηχανίας αλυσίδων εφοδιασμού. Το κέντρο αναπτύχθηκε χάρη στην επιχορήγηση των £902.600 από το D2N2 Local Enterprise Partnership’s Local Growth Fund.

Η χρηματοδότηση επέτρεψε την αγορά προηγμένης τεχνολογίας για να συμβάλει στη βελτίωση της καινοτομίας και της παραγωγικότητας στη σιδηροδρομική βιομηχανία γύρω από:

  • Προηγμένη Σύνθετη Σιδηροδρομική Σχεδίαση και Κατασκευή – μηχανή χύτευσης ρητίνης, θερμή πρέσα, δοκιμασία κρούσης και συναφείς άδειες CAE για την ανάπτυξη ιδεών και πρωτοτύπων για νέα εξαρτήματα και δομές.
  • Αναλύσεις δεδομένων σιδηροδρόμων και τεχνητή νοημοσύνη – Εργαστήριο ανάλυσης δεδομένων και κλιμακωτή αποθήκη δεδομένων cloud για τη στήριξη των δομικών έργων AI (Artificial Intelligence) και της επιστήμης των δεδομένων, καθώς και ανάπτυξη ιδεών για την εξαγωγή και την έξυπνη οπτικοποίηση της αξίας από διάφορες πηγές δεδομένων και ροές Internet of Things (IoT) .
  • Μελλοντική μετάδοση σιδηροτροχιάς – Προσομοίωση, απόκτηση δεδομένων και ρυθμιζόμενο υλικό για εξοπλισμό εργαστηριακής κλίμακας στον βρόχο για έργα που ερευνούν έλεγχο πρόσφυσης και ανάκτηση ενέργειας, π.χ. ανανεώσιμη πέδηση, ενεργειακές πηγές, ολοκλήρωση συστημάτων και απόδοση.

Αναμένεται ότι το RRIC θα ενισχύσει τις δεξιότητες 80 ή περισσότερων εργαζομένων στον τομέα του σιδηροδρομικού τομέα, ενώ θα υποστηρίξει επίσης περίπου 80 επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας, 15 νέα συνεργατικά ερευνητικά έργα και θα προωθήσει 20 εταιρείες μέσω αιτήσεων χρηματοδότησης μέχρι το 2022.

Ο καθηγητής Warren Manning, Αντιπρόεδρος της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Derby, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στο τοπικό Ταμείο Ανάπτυξης του D2N2 για την υποστήριξη που έδωσε στο Πανεπιστήμιο του Derby για την ανάπτυξη αυτής της θαυμάσιας εγκατάστασης.

«Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Σιδηροδρόμων θα παράσχει τεχνογνωσία και τεχνολογία με την ικανότητα να μετασχηματίσει την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, επιτρέποντας στους οργανισμούς να αποκομίσουν την καλύτερη δυνατή αξία από τα δεδομένα και να βρουν καλύτερους τρόπους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

«Δεύτερον, θα προσφέρει ευκαιρίες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού των σιδηροδρόμων και στις συναφείς βιομηχανίες να συνεργαστούν μαζί μας με καινοτόμους και συναρπαστικούς τρόπους. Αυτό θα τους βοηθήσει να βρίσκονται στην αιχμή του κλάδου, προσφέροντας ευκαιρίες όχι μόνο σε περιφερειακό και σε εθνικό επίπεδο, αλλά ενδεχομένως σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Διευθυντής Έργων D2N2 LEP, Tom Goshawk δήλωσε σχετικά με το άνοιγμα: «Το έργο του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας για τα Σιδηροδρομικά Έργα παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για το D2N2 LEP να επενδύσει στη σημαντική σιδηροδρομική βιομηχανία στο Derby. Ο Μεταποιητικός Εξοπλισμός Κατασκευής είναι ένας τομέας μεγάλης σημασίας για το D2N2 και αυτή η επένδυση επιτρέπει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ενισχύει την προσφορά εσωτερικής επένδυσης στις επιχειρήσεις σιδηροδρομικής αλυσίδας εφοδιασμού στην περιοχή».

Για περισσότερες πληροφορίες για το Derby University, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου, Global Education Services, στο 22 780250 ή 22 772244.