Η Δούκισσα του Cambridge επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Derby για να διερευνήσει τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία του Κορωναίου στην ψυχική υγεία και την ευεξία των φοιτητών και την υποστήριξη που λαμβάνουν.

Η Δούκισσα συναντήθηκε με προσωπικό και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο και με μέλη από το φοιτητικό φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Student Minds, πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου.
Η συζήτηση περιστάφηκε γύρω από τον αντίκτυπο της πανδημίας στους φοιτητές, πώς το Πανεπιστήμιο του Derby τους υποστηρίζει και την εθνική δραστηριότητα που παρέχει πρόσθετη υποστήριξη. Συγκεκριμένα, η Δούκισσα ήταν σε θέση να συζητήσει το Student Space, έναν νέο διαδικτυακό πόρο που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει την ψυχική υγεία των φοιτητών, το οποίο παρέχεται από το Student Minds και χρηματοδοτείται από το Γραφείο Φοιτητών και το Higher Education Funding Council for Wales.

Κατά την άφιξή της, η Δούκισσα συστήθηκε στην Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου, Kathryn Mitchell DL, στον Gareth Hughes, Διευθυντή Ψυχοθεραπευτών του Πανεπιστημίου και στην Rosie Tressler OBE, Διευθύνων Σύμβουλο του Student Minds.
Ο Gareth Hughes, ο οποίος φιλοξένησε την επίσκεψη και είναι επίσης Κλινικός Επικεφαλής του Student Minds, δήλωσε: «Η ψυχική υγεία των φοιτητών είναι ένα σημαντικό ζήτημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το Πανεπιστήμιο του Derby είναι περήφανο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποστήριξης και βελτίωσης της ψυχικής υγείας των φοιτητών του. Έχουμε εργαστεί σκληρά για να αναπτύξουμε ολόκληρη την πανεπιστημιακή μας προσέγγιση, λαμβάνοντας προληπτικά βήματα για να αναπτύξουμε την ικανότητα των φοιτητών να διατηρούν και να βελτιώνουν τη δική τους ευημερία και να δημιουργούν ένα μαθησιακό περιβάλλον που να περιλαμβάνει και να υποστηρίζει τους φοιτητές».

Αφού καλωσορίστηκε από την Λόρδο-Υπολοχαγό του Derbyshire, Elizabeth Fothergill CBE, στο Πανεπιστήμιο, η Δούκισσα συναντήθηκε με τον Gareth, εκπροσώπους του Student Minds και προσωπικό του Student Wellbeing του Derby. Συζήτησαν τον αντίκτυπο της πανδημίας στους φοιτητές, την πραγματικότητα της υποστήριξης της ψυχικής τους υγείας και την ανταπόκριση του πανεπιστημιακού τομέα σε εθνικό επίπεδο για την ψυχική υγεία των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένου του Student Space.
Στη συνέχεια, η Δούκισσα συναντήθηκε με πρωτοετής φοιτητές, όπου άκουσε για τις εμπειρίες τους του περασμένου έτους και τη μετάβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η βασιλική επίσκεψη συνεχίστηκε με μια συνεδρία στο νοσηλευτικό θάλαμο του Πανεπιστημίου, όπου οι φοιτητές και το προσωπικό της νοσηλευτικής παρουσίασαν το Σύστημα Καθοδήγησης του Πανεπιστημίου – ένα «σύστημα φίλων» όπου οι φοιτητές νοσηλευτικής λαμβάνουν επιπλέον συμβουλές και υποστήριξη από φοιτητές άλλων ακαδημαϊκών χρόνων. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, όπου η Δούκισσα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Φοιτητών, Corey Beck και μέλη των Αθλητικών Εταιρειών της Ένωσης για να συζητήσουν το Σχέδιο Υποβοηθούμενης Μάθησης και πώς ο αθλητισμός βοήθησε αυτούς και την ψυχική τους ευημερία.
Η Kathryn Mitchell DL πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι που καλωσορίσαμε την Δούκισσα στο Πανεπιστήμιο του Derby και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την αναγνώριση του έργου που κάνει το Πανεπιστήμιο για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας των φοιτητών, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η δέσμευσή μας για την ψυχική υγεία εκτείνεται πέρα από το Πανεπιστήμιο και στην τοπική κοινότητα, με πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας στα σχολεία και τις τοπικές επιχειρήσεις, και είναι κάτι που αποδίδουμε μεγάλη σημασία».

Εκτός από το έργο που έχει κάνει το Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές του, έχει συμμετάσχει σε εθνικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των φοιτητών σε ολόκληρη την περιφέρεια. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη του The Wellbeing Thesis (ένα έργο για να καλύψει την ανάγκη για περισσότερα προληπτικά μέσα για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών) και του University Mental Health Charter, όπου και τα δύο διευθύνονται από το Student Minds.

Η Rosie Tressler OBE, Διευθύνων Σύμβουλος του Student Minds, πρόσθεσε: «Λόγω της πανδημίας, το 2020 ήταν αναμφισβήτητα το πιο ασυνήθιστο και προκλητικό ξεκίνημα της πανεπιστημιακής ζωής που είχε κάθε ομάδα φοιτητών τα τελευταία χρόνια. Είναι επομένως σαφές ότι φέτος οι φοιτητές θα επωφεληθούν από την πρόσβαση σε επιπλέον καθοδήγηση και υποστήριξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε το Student Space, ένα αξιόπιστο μέρος που εστιάζει στους φοιτητές ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στους πόρους ψυχικής υγείας, όπως μια άμεση γραμμή βοήθειας, 24/7 υποστήριξη και πληροφορίες τοπικής υποστήριξης πανεπιστημίου για να βοηθήσουμε τους φοιτητές να πλοηγηθούν εύκολα στην βοήθεια που τους διατίθενται. «Στο Student Minds, κάνουμε ό, τι μπορούμε, παράλληλα με το φάσμα των υπηρεσιών στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το NHS, για να μειώσουμε την πίεση και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να δημιουργήσουν αναμνήσεις και δεξιότητες που θα διαρκέσουν μια ζωή.»