• Ιδρύθηκε το 1998 στην Λευκωσία από τον Ακαδημαϊκό Δρ. Σώφρον Σωφρονίου, μαζί με μια δυναμική ομάδα συνεργατών στον τομέα της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής. Προσφέρει  υπηρεσίες  τεχνογνωσίας, καθοδήγησης και υποστήριξης υποψηφίων φοιτητών, όχι μόνο κατά την εισαγωγή αλλά και κατά την διάρκεια των Σπουδών,  την διαμονή στα Πανεπιστήμια και Κολλέγια της Μ. Βρετανίας  και Αμερικής. Με αξιοπιστία και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών η εταιρία κατάφερε να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί γιορτάζοντας τα 20έτη.
  • Ο Κρίς Σωφρονίου, ως  Δ/νων Σύμβουλος συνεχίζει και διατηρεί την επιτυχημένη πορεία της Global. Με αξιοπιστία και επαγγελματισμό, που είναι οι βάσεις για ένα μεγαλύτερο βήμα  πιο κοντά σε αυτό που ορίζεται επιτυχία, συνεχίζει και αναπτύσσει το εκπαιδευτικό έργο σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής. Σήμερα περισσότεροι σπουδαστές προπτυχιακοί, πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτούν σε Πανεπιστήμια της επιλογής τους, βάσει στατιστικών στοιχείων, και πραγματοποιούν τα όνειρα της ζωής τους αλλά και τους στόχους που έχουν θέσει.Βάσει ειδικού προγραμματισμού αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες, γίνονται καταξιωμένοι επιστήμονες και εξασφαλίζουν μια επιτυχημένη καριέρα στην Κύπρο, την Ελλάδα και γενικότερα το εξωτερικό.
  • Είκοσι χρόνια αργότερα, η Global έχει συνάψει συμφωνίες αντιπροσώπευσης και συνεργασίας εξαιρετικών και φημισμένων Πανεπιστημίων εκτός  απο την Μ. Βρετανία και την  Αμερική, την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες δημοφιλείς χώρες για σπουδές ανάλογα με την ειδικότητα και επιλογή σπουδών όπως: Ολλανδία, Δανία, Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία,  Κροατία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Αλβανία σε όλους τους κλάδους των Επιστημών. Διασφαλίζεται στους σπουδαστές υψηλού επιπέδου μόρφωση σε όλα τα προγράμματα φοίτησης,  προπαρασκευαστικά, πτυχιακά και μεταπτυχιακά.
  • Επιπρόσθετα  η  εταιρεία  έχει επεκταθεί και διευρύνει τις ορίζοντές της στο εξωτερικό. Δραστηριοποιείται ήση στον κλάδο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα με ίδυση γραφείου στο  Μαρούσι Αττικής, αλλά και στην Μέση Ανατολή, Αφρική, μέσω της  εταιρείας «Providence Education & Training Middle East & Africa» με έδρα την Βυρητό, (www.providencetraining.eu).