Oι εμπειρίες του Αντρέα για τις σπουδές του στο Middlesex University!

Δες πιο κάτω όσα είπε o Aνδρέας Στυλιανού στο StudentLife.com.cy για τη φοιτητική του ζωή στο Middlesex University:

– Γεια σου Αντρέα. Αρχικά θες να μας πεις γιατί επέλεξες τις σπουδές στην Αγγλία και συγκεκριμένα το Middlesex;

Έχω επιλέξει να κάνω τις σπουδές μου στην Αγγλία, επειδή είναι ένας πολύ καλός προορισμός για σπουδές, με πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών.

Διάλεξα συγκεκριμένα το Middlesex University επειδή ήταν το πανεπιστήμιο που μου πρόσφερε τα ιδανικά μαθήματα για τις σπουδές μου. Το Middlesex προσφέρει πολλούς κλάδους και βοηθά ώστε να ακολουθήσουν τα όνειρά τους οι φοιτητές.

Η απόφαση της επιλογής μου έγινε οριστική, όταν είχα κάνει μια επίσκεψη στο Middlesex πριν αρχίσουν οι σπουδές μου.

– Γιατί διάλεξες τον συγκεκριμένο κλάδο σπουδών; Πώς προετοιμάστηκες πριν να ξεκινήσεις τις σπουδές σου;

Διάλεξα τον συγκεκριμένο κλάδο (Βιοχημεία) επειδή θέλω να γίνω cancer research scientist. Τα εργαστήρια στο Middlesex είναι πολύ εξελιγμένα και πολύ ιδανικά για να αποκτήσεις γνώσεις και πολλές τεχνικές εργαστήριου. Αυτά μπορούν να σε βοηθήσουν σε οποιαδήποτε έρευνα.

Στην αρχή δεν ήξερα σε ποιο πανεπιστήμιο ήθελα να πάω και δεν είχα προετοιμάσει πολύ τον εαυτό μου. Η Global Education με έχει υποστηρίξει πολύ σε αυτό το θέμα και είμαι πολύ ευγνώμων για τη βοήθεια που μου πρόσφεραν.

Με τη βοήθεια της Global Education, κατάφερα να ολοκληρώσω όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το πανεπιστήμιο και τις φοιτητικές εστίες, ενώ ήταν δύσκολο να τα καταφέρω μόνος μου.

– Τι ξεχωρίζεις από το Middlesex, τόσο ως περιοχή όσο και ως προς τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου;

Το Middlesex είναι ένα πολύ ξεχωριστό πανεπιστήμιο, που βρίσκεται σε πολύ καλό μέρος του Λονδίνου. Η τοποθεσία του είναι στο Zone 4 του Λονδίνου που το κάνει ξεχωριστό στις πιο προσιτές τιμές, σε θέμα φαγητού και εστίας, σε σύγκριση με το κεντρικό Λονδίνο.

Σχετικά με τις εγκαταστάσεις του πανεπιστήμιου είναι πολύ καλού επιπέδου. Τα εργαστήρια είναι πολύ καινούρια και εξελιγμένα για τα μαθήματα. Έχει το MDX House, μια τοποθεσία για τους φοιτητές για να χαλαρώνουν και να ξεκουράζονται από τα μαθήματα τους και να περνάνε ποιοτικό χρόνο με τους συμφοιτητές τους.

Το Collage building είναι το κύριο κτήριο του Middlesex όπου γίνονται κυρίως τα μαθήματα και οι εκδηλώσεις του πανεπιστημίου. Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι η βιβλιοθήκη του Middlesex, το Sheppard’s library. Έχει 5 ορόφους μαζί με το ισόγειο και το υπόγειο και ο κάθε όροφος έχει διαφορετική εξυπηρέτηση για τον κάθε φοιτητή σε θέμα σπουδών και τρόπο διαβάσματος.

Το Middlesex προσφέρει δωρεάν και απεριόριστο printing για όλους τους φοιτητές και τα βιβλία προσφέρονται δωρεάν. Ακόμη, σε περίπτωση που χρειαστεί ένας φοιτητής να μελετήσει στον Η/Υ, δεν χρειάζεται να φέρει τον δικό του, αφού μέσα στη βιβλιοθήκη υπάρχουν απεριόριστα PCs. Μπορεί ακόμη να δανειστεί computers δωρεάν και να το πάρει στο μάθημα ή στην εστία του.

Το Middlesex βοηθά στην καταπολέμηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, αναπτύσοντας το living plant Wall και το bee hive στην οροφή του Groove κτηρίου. Επίσης, στο Middlesex παρέχονται γυμναστήριο, γήπεδα του μπάσκετ και ποδοσφαίρου και real tennis court.

– Γιατί αξίζει να σπουδάσει κατά τη γνώμη σου ένας νέος φοιτητής στο Middlesex; Τι θα κερδίσει (σε εμπειρίες και γνώση);

Κατά τη γνώμη μου ένας νέος φοιτητής αξίζει να σπουδάσει στο Middlesex επειδή προσφέρονται πολλοί κλάδοι σπουδών και μπορούν αν θελήσουν να αλλάξουν κλάδο στην πορεία των σπουδών τους.

Επίσης, τα υλικά που προσφέρονται για κάθε κλάδο είναι πολύ αναπτυγμένα, έτσι θα αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες. Εκτός αυτού, ο φοιτητής μπορεί να αποκτήσει πολύ καλές εμπειρίες από τις εκδηλώσεις που γίνονται. Σε θέμα γνώσεων, το επίπεδο είναι πολύ ψηλό, αφού οι καθηγητές είναι πάντα στη διάθεση των φοιτητών.

Ο φοιτητής αν θέλει, μπορεί να γίνει μέλος ή να κάνει το δικό του society. Είναι πολύ καλή τακτική για να αρχίζεις να γνωρίζεις νέα άτομα και να κάνεις καινούριους φίλους.

– Τέλος, τι ξεχωρίζεις γενικά από τις σπουδές στην Αγγλία και γιατί διαφοροποιούνται από άλλες χώρες πιστεύεις; 

Σε σύγκριση με άλλες χώρες, ξεχωρίζω το επίπεδο σπουδών και το diversity των φοιτητών που σπουδάζουν στην Αγγλία. Είναι πολύ σημαντικό ο φοιτητής να γνωρίσει άτομα από διαφορετικές χώρες και να γνωρίσει διάφορες κουλτούρες.

Θα ενθάρρυνα όποιον χρειάζεται βοήθεια να τη ζητήσει από την Global Education, επειδή είναι πολύ βοηθητικά, ευχάριστα και εξυπηρετικά άτομα. Σίγουρα ο μελλοντικός φοιτητής, θα εξασφαλίσει το ιδανικό πανεπιστήμιο μαζί με την Global Education.

Ευχαριστούμε τον Αντρέα για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στο μέλλον! ?

Θες να σπουδάσεις κι εσύ στο Middlesex University στην Αγγλία; Επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρου, Global Education Services, για περισσότερες πληροφορίες & εξασφάλιση θέσης!

By |2019-07-26T17:04:42+03:0026/07/2019|

Global S. & C. Educational Services

ΚΥΠΡΟΣ:
Σινά 22, ΒLock B,Γραφείο 003, 2406 Έγκωμη, Λευκωσία
Τηλ.: +357 2278.0250, +357 2278.5022, +357 2277.2244
Fax: +357 22780.0260

Πρόσφατα άρθρα

Go to Top