Η Γεωργία Χαραλάμπους είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Liverpool της Αγγλίας, και κάνει τις σπουδές τις σε MSc HRM (Human Resources Management).

Οι προηγούμενες τις σπουδές αφορούσαν πρώτο πτυχικό σε Αγγλική Φιλολογία και  MA TESOL (Teaching English to speakers of other languages). Συνεπώς τώρα βρίσκεται στο δεύτερο μεταπτυχιακό της, θεωρώντας πως είναι μια πολύ καλή και χρήσιμη για το μέλλον της επιλογή!

Πώς είναι η φοιτητική ζωή της στο Liverpool; Γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη πόλη, σπουδές και πανεπιστήμιο;

Πάμε να δούμε όσα μας είπε στη συνέντευξή μας για όλα όσα κάνουν τη φοιτητική της ζωή ξεχωριστή:

Γεια σου Γεωργία. Αρχικά θέλεις τι σε οδήγησε να κάνεις το μεταπτυχιακό σου στο Liverpool της Αγγλίας; Ήταν λόγω του πανεπιστημίου; Της ζωής στην Αγγλία; Το κόστος ζωής; Ή κάτι άλλο;

Καταρχάς, το να κάνω μεταπτυχιακό στην Αγγλία φάνταζε πολύ μακρινό πλάνο για ‘μένα. Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μετά αποφάσισα πως το να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία θα ήταν πολύ χρήσιμο για τον εαυτό μου. Όπως και έγινε! Και όχι μόνο έκανα ένα μεταπτυχιακό, αλλά τώρα βρίσκομαι στο δεύτερο!!

Οι λόγοι που με οδήγησαν στο Λίβερπουλ ήταν πολλοί: η φήμη του Πανεπιστημίου, το γεγονός ότι είναι μικρή και εύκολη πόλη, οι άνθρωποι που είναι οι ΠΙΟ φιλικοί άνθρωποι που γνώρισα στην Αγγλία (και όχι επειδή σπουδάζω εκεί!), το κόστος ζωής, τα δίδακτρα, και το γεγονός ότι το πρώτο μου μεταπτυχιακό δεν προσφερόταν από πολλά Πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έτσι αποφάσισα πως η καλύτερη επιλογή για ‘μένα ήταν το Λίβερπουλ – κάτι που δεν μετάνιωσα στιγμή!

Ποια ήταν η πρώτη εντύπωση που ανέπτυξες για το Liverpool – τόσο σαν περιοχή όσο και σαν τόπο σπουδών;

Πριν φύγω ακόμα από Κύπρο να πάω στο Λίβερπουλ, ένιωθα πως πήγαινα σπίτι μου. Ακόμα και όταν έκανα τις πρώτες μου βόλτες στην πόλη έτσι ένιωθα.

Ότι ήξερα αυτή την πόλη από πριν, αφού είναι τόσο φιλική και μικρή που σε αγκαλιάζει από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Αγαπώ το Λίβερπουλ σαν να είναι το δεύτερο μου σπίτι!

Ποιος σε ενημέρωσε για το φοιτητικό δάνειο μεταπτυχιακών σπουδών; Σε βοήθησε κάποιος να κάνεις την αίτηση και να εξασφαλίσεις θέση στο πανεπιστήμιο για το μεταπτυχιακό σου;

Δυστυχώς δεν μπορούσα να πάρω πέρσι φοιτητικό δάνειο, μιας και εγκρίθηκε το 2016. Στο δεύτερο μου μεταπτυχιακό βοηθήθηκα από την Global Educational Services για τα διαδικαστικά της εγγραφής μου.

Η Global επίσης είναι και η επίσημη χορηγός του Hellenic and Cypriot Society of Liverpool και την ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη βοήθεια και τη στήριξή της!

Τι πιστεύεις ότι θα σου μείνει αξέχαστο από τις μεταπτυχιακές φοιτητικές σου στιγμές στο Liverpool; Τι το διαφοροποιεί από τη ζωή στην Κύπρο;

Σπουδάζοντας στο εξωτερικό νιώθεις ότι έχεις “διπλή ζωή”! Έχεις δηλαδή τη ζωή σου στην Κύπρο και τη ζωή σου στην Αγγλία – κάτι που είναι δύσκολο κάποιες φορές να ισορροπήσεις.

Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι όλες οι φιλίες που δημιούργησα με ανθρώπους από τόσες πολλές χώρες, η συμμετοχή μου στο Society του Λίβερπουλ σαν πρόεδρος και τα ταξίδια εντός της χώρας.

Ανεπανάληπτες εμπειρίες που μόνο όταν σπουδάσεις εξωτερικό θα έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις!

Θα σύστηνες σε κάποιον μελλοντικό φοιτητή να σπουδάσει στο Liverpool (περιοχή και πανεπιστήμιο); Σε τι θα αναφερόσουν για να τον παροτρύνεις;

Εννοείται πως ναι! Θα του έλεγα πως είναι η πιο ωραία πόλη της Αγγλίας και πως το κόστος ζωής είναι απίστευτα χαμηλό.

Το γεγονός επίσης πως έχει θάλασσα και λιμάνι είναι κάτι που το διαφοροποιεί και το κάνει ακόμα πιο ωραίο. Όσο για το University of Liverpool, θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα, λόγω της οργάνωσης και του πόσο κοντά είναι δίπλα στον φοιτητή ανά πάσα στιγμή!