Δες γιατί διάλεξε να σπουδάσει στο Liverpool ο Κύπριος φοιτητής Ευθύβουλος!

 

Θα ήθελες να ξεκινήσεις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο; Σκέφτεσαι πώς μοιάζει η φοιτητική ζωή και θα ήθελες να μάθεις τα βασικά στοιχεία από τις εμπειρίες ενός φοιτητή εκεί;

Πρόσφατα μιλήσαμε με έναν 2οετή φοιτητή που σπουδάζει στο Liverpool, τον Ευθύβουλο Δρουσιώτη, με καταγωγή από την Πάφο. Σπουδάζει Computer Science στο University of Liverpool.

Στον ελεύθερο του χρόνο προτιμά να παίζει βιολί και να ασχολείται με τη μαγειρική.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε για τη φοιτητική του ζωή στο Liverpool:

Γεια σου Ευθύβουλε. Αρχικά θέλεις να μας εξηγήσεις για ποιον λόγο αποφάσισες να σπουδάσεις ειδικά στο Liverpool στην Αγγλία, παρά σε άλλη πόλη;

Η παιδική μου ηλικία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη θάλασσα, επομένως το γεγονός ότι το Liverpool είναι μια παραθαλάσσια πόλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου.

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι η φήμη του ως ένα από τα καλύτερα στο πεδίο των επιστημών. Το πανεπιστήμιο του Liverpool, ιστορικά,εντάσσεται μέσα στα 6 “civic red bricks” πανεπιστήμια και είναι μέλος του Russell Group Universities.

Τι έκανες για να προετοιμαστείς πριν ξεκινήσεις τις σπουδές σου; 

Στα μέσα της στρατιωτικής μου θητείας έπρεπε να επιλέξω τι κλάδο σπουδών θα ήθελα να ακολουθήσω, αλλά δεν είχα κατασταλάξει σε ένα συγκεκριμένο κλάδο. Οπότε, απευθύνθηκα στην Global Education για να με βοηθήσει.

Μέσα από μια λίστα πανεπιστημίων καταλήξαμε στο University of Liverpool για τους λόγους που προανέφερα και στο Computer Science. Μετά, η Global Education ανέλαβε όλη τη διαδικασία των αιτήσεων, τη μετάφραση όλων των απαραίτητων εγγράφων,τη διαμονή καιό,τι άλλο χρειαζόμουν για το νέο μου ξεκίνημα.

Ποιο θεωρείς πως είναι το καλύτερο στοιχείο της φοιτητικής σου ζωής στο Liverpool; Τι το διαφοροποιεί από τη ζωή σου στην Κύπρο;

Το Liverpool είναι μια πόλη πολύ φιλική, ζωηρή, συνεχώς εξελισσόμενη. Παρά το μέγεθός της, το κέντρο της είναι αρκετά συμμαζεμένο, γεγονός που το κάνει πιο προσβάσιμο για τους φοιτητές, χωρίς τη χρήση μεταφορικών μέσων, καθώς το campus του πανεπιστημίου βρίσκεται σε κεντρικό σημείο.

Σπουδάζοντας στο εξωτερικό, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο από διαφορετικές χώρες και να διευρύνεις τους ορίζοντες σου.

Ποιες είναι οι κύριες δραστηριότητες του Hellenic & Cypriot Society;

Το Hellenic & Cypriot Society έχει ως σκοπό να φέρει όλους τους Έλληνες και Κύπριους του Liverpool πιο κοντά μέσα από τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Παρέχει σε κάθε φοιτητή, τόσο υποστήριξη, όσο και βοήθεια σχετική με το πανεπιστήμιο και τη ζωή στο Liverpool γενικότερα.

Η Global Education στέκεται δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ενταχθούν ομαλά στο νέο περιβάλλον, τόσο με τη συμβουλευτική της ιδιότητα όσο και με την παροχή οικονομικής στήριξης για τη διοργάνωση των εκδηλώσεών μας.

Τέλος, τι θα ήθελες σίγουρα να πετύχεις στο μέλλον και πώς πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει το πτυχίο του Computer Science να τα πετύχεις;

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, όπως είναι ευρέως γνωστό έχουν ενταχθεί σε καταλυτικό βαθμό στις ζωές μας. Είναι ένας κλάδος συνεχώς εξελισσόμενος και συνδεδεμένος με ένα ευρύ φάσμα άλλων επιστημών.

Επομένως, οι σπουδές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές διευρύνει τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες δεδομένου ότι έχω σαν στόχο να το συνδυάσω με το Business and Economicsστις μεταπτυχιακές μου σπουδές.

Ευχαριστούμε τον Ευθύβουλο για όσα μας είπε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στο μέλλον! ?

Θες να σπουδάσεις κι εσύ στο πανεπιστήμιο του Liverpool στην Αγγλία; Επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο του πανεπιστημίου στην Κύπρου, Global Education Services, για περισσότερες πληροφορίες & εξασφάλιση θέσης!