Global Educational ServicesCITY

Πες μας  λίγα λόγια για Εσένα, για  να σου πούμε τι θα μπορούσες να σπουδάσεις και πού ακριβώς

Υπάρχουν στατιστικά δύο περιπτώσεις, οι μαθητές που γνωρίζουν πολύ καλά τί θέλουν να σπουδάσουν  και τον κλάδο επιλογής και,  εκείνοι έχουν αποκομίσει  πολύ καλή βαθμολογία σε διαφορετικούς κλάδους σπουδών  και βρίσκονται σε δίλημμα. Δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν  τι  πραγματικά επιθυμούν  να σπουδάσουν, το Πανεπιστήμιο και  την χώρα επιλογής. Σε αυτήν την περίπτωση ιδανικά η  Global Educational Services σας είναι  απολύτως  χρήσιμη  για να σας  υποστηρίξει με την τεχνογνωσία και την 20ερή εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε χώρες όπως είναι η  Μ. Βρετανία, η Κύπρος, οι ΗΠΑ, και άλλες Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει  έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα,  είναι το πλέον κατάλληλο και μέσω των  στοχευμένων  ερωτήσεων θα  βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις ακολουθώντας  απλά βήματα.

 1. Ποιος είναι σήμερα ο πιο δημοφιλής προορισμός για σπουδές στο εξωτερικό και γιατί;

 Οι Κύπριοι σπουδαστές παραδοσιακά προτιμούσαν σταθερά την Αγγλία και την Ελλάδα. Tα τελευταία έτη υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον και για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η Ολλανδία, Τσεχία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ιταλία κλπ.

Σήμερα η  Αγγλία παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους παρακάτω λόγους:

 • Τα Πανεπιστήμια κατατάσσονται σταθερά μεταξύ των καλύτερων και έχουν
 • παγκόσμια εμβέλεια
 • Οι πτυχιακές σπουδές διαρκούν 3 έτη και οι μεταπτυχιακές 1 έτος
 • H Αγγλική Γλώσσα είναι η διεθνής γλώσσα της επικοινωνίας που μιλιέται σχεδόν από το ένα τέταρτο των κατοίκων του πλανήτη
 • Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για την ομαλή μετάβαση του  φοιτητή
 • Η απουσία απεργιών και καταλήψεων είναι συγκριτικό πλεονέκτημα
 • Η Βρετανική Κυβέρνηση δανειοδοτεί τους φοιτητές σε οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών επιλέξουν
 • Η πολιτιστική και περιφερειακή ποικιλομορφία είναι
 1. Ποια είναι η ιδανική περίοδος που ο υποψήφιος φοιτητής θα προχωρήσει την διαδικασία της αίτησής του;

Όσο πιο μεθοδικά πραγματοποιείται η διεργασία τόσο το καλύτερο. Ουσιαστικά ο Οκτώβριος φέρεται να είναι ο πιο κατάλληλος μήνας. Και εξηγώ λέγοντας πως  όταν η  διαδικασία ξεκινά νωρίς τότε ο σπουδαστής βρίσκεται στην πλεονεκτική θέση,  παραθέτοντας τους λόγους:

 • Με την έγκαιρη υποβολή της αίτησης εξασφαλίζεται άμεσα θέση στα Πανεπιστήμια επιλογής
 • Θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στο πρόγραμμα και αντικείμενο σπουδών που σας ενδιαφέρει
 • Θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς την φοιτητική εστία ανάλογα με τις ανάγκες σας
 • Θα αποφύγετε το άγχος, την πίεση της τελευταίας στιγμής κάνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή
 • Εάν σας ζητηθεί να πάρετε μέρος σε επιπρόσθετες εξετάσεις για την εισαγωγή σας, τότε θα προσαρμόσετε τον χρόνο σας για να προετοιμαστείτε
 1. Ποιοι είναι οι τομείς που θεωρούνται πλέον  κορεσμένοι και ποιοι έχουν προσοδοφόρο έδαφος;

Η ταχύτητα με την οποία τρέχει η τεχνολογία και η οικονομία στην εποχή μας, αναδεικνύει νέες πραγματικότητες.

Σε όλες σχεδόν τις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες  χώρες, τα  επαγγέλματα  με εξαιρετικές   προοπτικές στην αγορά εργασίας, που μπορούν να θεωρηθούν ως επαγγέλματα του μέλλοντος είναι εκείνα που συνδέονται με τον Τουρισμό, την Πληροφορική, τις Τηλεπικοινωνίες, την Ενέργεια, τις Κατασκευές και την Οικονομία.

Επίσης πολλά συναφή επαγγέλματα  στον κλάδο της υγείας και της πρόνοιας  έχουν πολύ καλές  προοπτικές . Η γήρανση του πληθυσμού, οι μεγαλύτερες απαιτήσεις για την πιο βελτιωμένη  ποιότητα ζωής έχουν ως φυσικό επακόλουθο τη διεύρυνση επαγγελμάτων που αφορούν την φροντίδα των  ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες  και επιπρόσθετα την φροντίδα του σώματος, την αισθητική, την  άθληση και την ψυχική υγεία

Τα επαγγέλματα τα οποία πριν από μερικές δεκαετίες εξασφάλιζαν την κοινωνική καταξίωση του αποφοίτου και αποτελούσαν «όνειρο» των γονέων σήμερα και για τα επόμενα 10 χρόνια δύσκολα θα μπορούν να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας πόσο μάλλον επιτυχημένης σταδιοδρομίας.
Τέτοια επαγγέλματα  είναι του γιατρού, του δικηγόρου, του χημικού μηχανικού, του καθηγητή. Οι περισσότερες  ειδικότητες  στην ιατρική  είναι πλέον κορεσμένες, με μικρές εξαιρέσεις τους ψυχιάτρους, τους πλαστικούς χειρουργούς, τους ακτινοθεραπευτές. Πάντοτε βέβαια θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για υψηλού επιπέδου γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που έχουν τις δεξιότητες  και τον ζήλο να  ακολουθήσουν το απαιτητικό αυτό επάγγελμα.

Αυτό ισχύει βέβαια  και με τους  δικηγόρους, πάντα θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για ικανούς, επίμονους δικηγόρους με σύγχρονες γνώσεις, επικοινωνιακές δεξιότητες και οικογενειακή ή φιλική υποστήριξη.

Για τα επαγγέλματα των καλών τεχνών η κατάσταση είναι λίγο πιο πολύπλοκη.

 4. Σε ποιο ποσό ανέρχεται η συνάντηση με έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σύμβουλο  της Global Education;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των γονέων και υποψηφίων φοιτητών αλλά και βλέποντας και τον ανταγωνισμό το κόστος των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Λαμβάνοντας υπόψη το επαγγελματικό μας ήθος και την πολύτιμη συμβουλευτική υποστήριξη που προσφέρουμε στην μεταξύ μας συνάντηση  ο συγκεκριμένος γονιός με προθυμία θα εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις. Είναι πλέον δεδομένο ότι η συνάντησή μας θα επιφέρει  εποικοδομητικά αποτελέσματα και εξίσου σημαντική είναι η  απαλλαγή άγχους και η σωστή διαδικασία  αίτησης  από την αρχή έως και την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο.

     5. Γιατί να έρθει o νέος και η νέα στην Global;

H εταιρεία μας έχει συνάψει συμφωνίες και αντιπροσωπεύει Πανεπιστήμια τόσο στην Μ. Βρετανία όσο και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φημίζεται για την υποστήριξη και καθοδήγηση που παρέχει στους τελειόφοιτους. Η 20ετή εμπειρία μας και οι εξειδικευμένες συμβουλές είναι αξιόπιστες, αφού γνωρίζουμε την λειτουργία των Πανεπιστημίων του Εξωτερικού, την στρατηγική και πολιτική που ακολουθούν, ποιος είναι ο αποτελεσματικός τρόπος εισδοχής στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο την  θέση που κατέχουν βάσει μελετών και  rankings στο  επιλεγμένο αντικείμενο σπουδών.

Με την καθοδήγησή μας ο  υποψήφιος  φοιτητής δύναται  να κάνει μια σωστότερη επιλογή που να ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία του, τα ενδιαφέροντα του και θα επιφέρει μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Στην Global o σπουδαστής θα λάβει υψηλή ποιότητα  προσωπικής φροντίδας και θα έχει στη διάθεση του όλα τα δεδομένα και τις  ενημερώσεις  για τις σπουδές στο εξωτερικό. Βρίσκεται ουσιαστικά στην πλεονεκτική θέση, αφού θα ακολουθήσει την προσφερόμενη «γρήγορη»   διαδικασία για την  εγγραφή του, την άμεση στο  πανεπιστήμιο που επιθυμεί.  Η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο μέσω της Global  γίνεται απευθείας, έτσι εξασφαλίζεται η ταχύτερη δυνατή εισδοχή ακόμη και εντός 24ωρών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση  δεν ισχύουν τα συνηθισμένα deadline.

Ο αξιόπιστος  εκπαιδευτικός σύμβουλος της Global μπορεί  να δώσει και κατευθύνσεις για συγκεκριμένους κλάδους σπουδών  που θεωρούνται οι σπουδές του μέλλοντος. Βέβαια το όλο θέμα δεν είναι τόσο εύκολο αφού δεν μπορεί κάποιος  να είναι απόλυτα σίγουρος, όμως ορισμένα πράγματα είναι φανερά από μόνα τους.

Μια άλλη πρόσθετη  υπηρεσία μας είναι η εξασφάλιση κατάλληλου χώρου διαμονής για τους φοιτητές βάσει των αναγκών τους,  η όλη διευθέτηση όταν φθάσουν στο αεροδρόμιο και όλη η διαδικασία έως να φθάσουν στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου. Αναλαμβάνουμε την ημέρα γνωριμίας  μεταξύ των φοιτητών που πρόκειται να σπουδάσουν στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Η γνώση και η εμπειρία  είναι απαραίτητα συστατικά της σωστής επιλογής και αυτό ισχύει στην περίπτωση της τελικής απόφασης  για τις πανεπιστημιακές σπουδές.

6. Πόσο δύσκολο είναι σήμερα για τους νέους ναι αποφασίσουν τι σπουδές θα ακολουθήσουν και πού θα τις παρακολουθήσουν;

Σήμερα είναι όντως δύσκολη. Για να μπορέσεις να κάνεις την σωστή επιλογή, πρέπει να έχεις εναλλακτικές επιλογές. Για παράδειγμα στην Αγγλία εδρεύουν  150 Πανεπιστήμια εκ των οποίων τα 15 είναι νέα Πανεπιστήμια και διατίθενται περιορισμένη πληροφόρηση. Από τα συγκεκριμένα Πανεπιστήμια επιβάλλεται να γνωρίζεις τα προγράμματα που προσφέρει το κάθε πανεπιστήμιο ανά κλάδο σπουδών. Η δυσκολία εδώ είναι ότι τα προγράμματα κάθε χρόνο μπορεί να αλλάξουν, να αφαιρούνται και να προστίθενται νέα.  Επίσης τα κριτήρια εισδοχής για καθένα  Πανεπιστήμιο ασφαλώς διαφέρουν.

Εκτός από τα παραπάνω, ο υποψήφιος θα πρέπει να συνυπολογίσει και άλλους επιπρόσθετους παράγοντες, όπως είναι η τοποθεσία που βρίσκεται το Πανεπιστήμιο, το κόστος ζωής, η διαμονή, η καθοδήγηση και υποστήριξη του ακαδημαϊκού  προσωπικού, εάν οι φοιτητές θα μπορούν να  λάβουν την βοήθεια που χρειάζονται, και άλλα πολλά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει επίσημος πίνακας ταξινόμησης των Πανεπιστημίων της Μ. Βρετανίας. Αυτό σημαίνει ότι οι έγκυρες εφημερίδες κάθε έτος δημοσιεύουν τον κατάλογο ταξινόμησης Πανεπιστημίων που είναι γνωστός ως “League Tables”. Oι πίνακες της ‘The Times’ και της ‘Guardian’ είναι οι πιο αξιόπιστες πηγές αξιολόγησης των Πανεπιστημίων αν και δεν παρέχουν σαφή εικόνα. Αυτοί οι πίνακες αξιολόγησης  τείνουν να μας ενημερώνουν για τα  πρώτα 15 πανεπιστήμια με έναν ξεχωριστό τρόπο. Συνήθως στις πρώτες  θέσεις βρίσκονται σταθερά τα παραδοσιακά Πανεπιστήμια, και  είναι δύσκολο σχεδόν ακατόρθωτο για κάποιον να γίνει δεκτός. Ο σημαντικότερος τρόπος να αξιολογηθεί ένα Πανεπιστήμιο είναι με την αξιολόγηση QAA των σχολείων του (Quality Assurance Agency). Το QAA στην Μ. Βρετανία αναθεωρεί τα ακαδημαϊκά προγράμματα των Πανεπιστημίων.

Συνεπώς ο  ρόλος του εκπαιδευτικού συμβούλου είναι καθαρά ουσιαστικός και απαραίτητος. Με τη καθοδήγηση, την σωστή ενημέρωση και τον επαγγελματισμό του συμβούλου ο υποψήφιος σπουδαστής θα έχει εναλλακτικές λύσεις και θα πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή επιλογή.

7. Πόσους υποψήφιους φοιτητές υποστηρίζετε ετησίως;

Εκατοντάδες παιδιά από την Κύπρο και το εξωτερικό κάθε χρόνο. Αρκετοί  φοιτούν σε δημοφιλή Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είδη πολλοί μαθητές μας έχουν ολοκληρώσει τα προγράμματα σπουδών και επιστρέφοντας έχουν γίνει καταξιωμένοι  επιχειρηματίες στον κλάδο ειδικότητας.

8. Υπάρχει εναλλακτική επιλογή για τον μαθητή που έχασε την προθεσμία υποβολής;

Και βέβαια υπάρχει. Τα  Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας  δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία σε στους σπουδαστές  που  έχασαν την προθεσμία της διαδικασίας UCAS ή δεν κατάφεραν να πάρουν την  αναμενόμενη βαθμολογία  εισδοχής που τους ζητήθηκε από τα Πανεπιστήμια. Η διαδικασία αυτή λέγεται  Clearing. H Global μπορεί να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με την πιο πάνω διαδικασία καθώς και την ανάληψη των ενεργειών για την εξασφάλιση θέσης σε οποιαδήποτε Πανεπιστήμια που συμμετέχει στην  διαδικασία. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν έως και  20 Σεπτεμβρίου.

9. Ποια είναι τα βασικά και αξιόπιστα εργαλεία της Global ως προς την εξαγωγή ξεκάθαρων αποτελεσμάτων για το τι πραγματικά επιζητά ο νέος;

Οι εκπαιδευτικοί μας σύμβουλοι διαθέτουν εξαιρετικά πανεπιστημιακά πτυχία και μεταπτυχιακά  σε φημισμένα πανεπιστήμια της Αγγλίας και ΗΠΑ,  σε διαφορετικές ειδικότητες ο καθένας ώστε να  μπορούμε να συμβουλεύουμε σωστά τον σπουδαστή  βάσει της ειδικότητας που θέλει να σπουδάσει. Το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι όλοι έχουν την σωστή προσέγγιση και εξειδίκευση. Είναι φιλικοί, συνεργάσιμοι, επικοινωνιακοί  και με ευγένεια  και επαγγελματισμό προσεγγίζουν την κάθε περίπτωση μεμονωμένα.  Τυχόν απορίες, ανησυχίες σπουδαστών, γονέων  λύνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπρόσθετα η Global παρέχει το Test Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Career Gate. Η αναζήτηση και διασφάλιση του επαγγελματικού μέλλοντος των νέων αποτελεί αναμφίβολα κορυφαίο πρόβλημα της εποχής μας. Για το σκοπό αυτό, παρέχουμε στους μαθητές/φοιτητές μας το συγκεκριμένο  Test  Eπαγγελματικού Προσανατολισμού Career Gate για τις ανώτατες, ανώτερες  σπουδές και τις επαγγελματικές δεξιότητες. Πρόκειται για  ένα σύγχρονο, σταθμισμένο, έγκυρο, αξιόπιστο, και εύχρηστο Τest Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που στηρίζεται σε ισχυρές επιστημονικές βάσεις και μπορεί να βοηθήσει τους νέους/νέες,  για να πάρουν, με τη συνδρομή των συμβούλων καριέρας, των εκπαιδευτικών και των γονέων, την πιο κρίσιμη απόφαση της ζωής τους, αυτή για την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος

Είναι  δοκιμασμένο και προσαρμοσμένο στη σύγχρονη πραγματικότητα αυτοματοποιημένο Test:

1) που διερευνά διάφορες πτυχές της προσωπικότητας, τις κλίσεις, τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου, και 2) προσδιορίζει τα επαγγέλματα και τις σπουδές που του ταιριάζουν σε επίπεδο ανώτατης, ανώτατης και επαγγελματικής εκπαίδευσης

Βασίζεται σε πολυετείς έρευνες, μελέτες επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις  ερευνητικής ομάδας με βάση το Πανεπιστήμιο του London School of Economics, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την Επιστημονική Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.).