Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε την Τρίτη 1η Σεπτέμβριου το 4ο Freshers Fair στο ξενοδοχείο Landmark στην Λευκωσία.

Διοργανωτές της εκδήλωσης η Global Education, εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι σπουδών, και η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή πάνω από 30 Ελληνοκυπριακών Φοιτητικών Ενώσεων που εδρεύουν στην Αγγλία. Η είσοδος στην εκδήλωση ήταν δωρεάν. Στο χώρο της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που υπαγορεύει ο νόμος για την πανδημία.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν από κοντά οι πρωτοετείς φοιτητές της Αγγλίας τα μέλη του των φοιτητικών ενώσεων του πανεπιστημίου τους και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για την νέα πόλη διαμονής τους. Στην εκδήλωση βρίσκονταν και οι έμπειροι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι της Global Education όπου προσφέραν συμβουλές σε όποιους χρειάζονταν βοήθεια.

Εκεί επίσης ήταν και οι σύμβουλοι διαμονής της Student Lettings, μιας δωρεάν διαδικτυακής υπηρεσίας που διαθέτει προς ενοικίαση ιδιωτικές εστίες και σπίτια σε όλη την Μεγάλη Βρετανία. Οι σύμβουλοι της Student Lettings συνομίλησαν με αρκετούς φοιτητές και τους καθοδήγησαν να εξασφαλίσουν επιτυχώς την διαμονή τους γρήγορα και εύκολα, διαδικτυακά.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΕΦΕΚ ΗΒ, κ. Γιώργος Ανδρέου όπου ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους και ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Global Education Κρις Σωφρονίου, o οποίος επανέλαβε την πάγια θέση της εταιρείας στο πλευρό των φοιτητών. Επίσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κυριάκο Χατζηγιάννη αλλά και από τον Αξιότιμο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη όπου έκανε ενημέρωση σχετική με την επικαιρότητα και τις εξελίξεις στα εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου.

https://www.facebook.com/globaleducational/videos/893397467858813

Εκ μέρους των διοργανωτών, η Global Education ευχαρίστησε πρώτα από όλους τους συμμετέχοντες για τα πολύ θετικά σχόλια τους σχετικά με τα οφέλη που αποκόμισαν, αξιολογώντας κυριότερα την άμεση και έγκυρη ενημέρωση, το δίκτυο νέων επαφών αλλά και τις πρακτικές λύσεις σε θέματα φοιτητικών δανείων και διαμονής.

Θερμές ευχαριστίες απεύθυνε επίσης η διοίκηση της εταιρείας Global Education στους αξιότιμους προσκεκλημένους ομιλητές αλλά στους υποστηριχτές επικοινωνίας της εκδήλωσης, τον ραδιοφωνικό σταθμό Mix FM που στηρίζει πάντα τέτοιους είδους εκδηλώσεων και το νεανικό Portal, Studentlife.com.cy.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε όλες τις φοιτητικές ενώσεις που διατελούν σημαντικό έργο υποστήριξης σε όλα τα παιδιά και η συμμετοχή τους σε αυτήν την εκδήλωση είναι κάθε χρόνο καταλυτική. Επίσης, η Global Education ανέφερε την ευγνωμοσύνη της στους πάγιους συνεργάτες της, για την πολύτιμη συνδρομή τους, StudentLettings, και UniAssignment που αποδείχθηκαν και φέτος αναπόσπαστο κομμάτι της εκδήλωσης. Τέλος δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά και στον συν διοργανωτή της εκδήλωσης, την ΕΦΕΚ ΗΒ, για την άψογή συνεργασία και να την συγχαίρει για το σπουδαίο έργο που διατελεί να στηρίζει έμπρακτα τους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Global Education εδώ και 20 χρόνια παραμένει στην πρώτη γραμμή υποστήριξης των Kυπρίων φοιτητών και δίνει συνεχώς το παρών, πρωταγωνιστώντας σε εκδηλώσεις που στόχο έχουν την στήριξη, καθοδήγηση και ενδυνάμωση των φοιτητών για την πραγματοποίηση μιας επιτυχούς και όμορφης φοιτητικής ζωής.