Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα ζωντανό ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Διαθέτει μια κληρονομιά άνω των 55 ετών, πρωτοστατώντας σταθερά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο. Είναι επίσης το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο με άδεια λειτουργίας σε δύο πόλεις, τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Είναι περήφανο που φιλοξενεί μια ταλαντούχα, ενεργητική και ποικιλόμορφη ακαδημαϊκή κοινότητα που καθοδηγείται από μια μαθητοκεντρική προσέγγιση, μια καινοτόμο εστίαση στην κατάρτιση soft skills και ένα πνεύμα εξυπηρέτησης για το δημόσιο καλό. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός ωθεί τους μαθητές όχι μόνο να διαπρέψουν ακαδημαϊκά, αλλά και να είναι αμφιλεγόμενα πνεύματα, δημιουργικοί και ανεξάρτητοι στοχαστές, λύτες προβλημάτων και καινοτόμοι, ώστε να μπορούν να ευδοκιμήσουν στη δημιουργία ευκαιριών και στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων σε όποιο δρόμο επιλέξουν.

Frederick University

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι οργανωμένο σε πέντε Σχολές: Σχολή Μηχανικών, Σχολή Επιστημών Υγείας, Σχολή Εκπαίδευσης και Κοινωνικών Επιστημών, Σχολή Επιχειρήσεων και Νομικής και Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτιστικών Σπουδών. Προσφέρει περισσότερα από 80 εθνικά και διεθνώς αναγνωρισμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών κλάδων στους τομείς των Τεχνών, της Επικοινωνίας, της Μηχανικής, της Πληροφορικής, της Αρχιτεκτονικής, των Επιχειρήσεων, της Διοίκησης, της Υγείας, της Εκπαίδευσης, των Κοινωνικών Επιστημών, της Ναυτιλίας και περισσότερο.

Με την αφοσίωσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία, την παροχή υψηλής ποιότητας προγραμμάτων σπουδών και ενεργού έρευνας, το Πανεπιστήμιο χαίρει σεβασμού και αναγνώρισης τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μετά από μια ισχυρή επίδοση στο παγκόσμιο σύστημα κατάταξης πανεπιστημίων U-Multirank τα προηγούμενα χρόνια, το Πανεπιστήμιο Frederick πέτυχε ακόμη υψηλότερα αποτελέσματα στην έκδοση του 2022, έχοντας καταταχθεί στο Νο. 194 ανάμεσα σε συνολικά 2068 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Το U-Multirank είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα αξιολόγησης και κατάταξης Πανεπιστημίων στον κόσμο και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην κατάταξη Times Higher Education Impact Rankings 2022, κατατάχθηκε μεταξύ των κορυφαίων 101-200 Πανεπιστημίων παγκοσμίως στις κατηγορίες Ποιοτική Εκπαίδευση, Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια, Μείωση Ανισοτήτων, Συνεργασία για τους στόχους και είναι ένα από τα δύο μόνο Πανεπιστήμια στην Κύπρο και την Ελλάδα ( σε σύνολο δεκαπέντε Πανεπιστημίων που συμμετείχαν) που κατατάχθηκαν στα κορυφαία 301-400 Πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Το Πανεπιστήμιο Frederick προσχώρησε στην EU-CONEXUS, μια συμμαχία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που επικεντρώνονται στην έξυπνη αστική αειφορία παράκτιων ακτών. Το EU-CONEXUS επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μία από τις 41 Ευρωπαϊκές Πανεπιστημιακές Συμμαχίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, η οποία προωθεί τις διακρατικές συμμαχίες μεταξύ ευρωπαϊκών πανεπιστημίων για τη δημιουργία των πανεπιστημίων του μέλλοντος, προωθώντας τις ευρωπαϊκές αξίες και ταυτότητα και φέρνοντας επανάσταση την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ως μοναδικό διακρατικό ευρωπαϊκό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας, η αποστολή EU-CONEXUS» είναι να αναπτύξει καινοτόμες εκπαιδευτικές και ερευνητικές μεθόδους και διεπιστημονικές προσεγγίσεις στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης. Οι εταίροι EU-CONEXUS» ενώνονται γύρω από τις κοινές αξίες της βιωσιμότητας, της καινοτομίας και της τεχνογνωσίας για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αστικοποιημένες παράκτιες περιοχές.

Όντας ένα αξιόπιστο ερευνητικό ίδρυμα διεθνών προδιαγραφών, το Πανεπιστήμιο έχει έντονη εστίαση στην ακαδημαϊκή έρευνα και την καινοτομία, με σημαντική συμβολή στην επιστήμη και την τεχνολογία. Προωθούν ενεργά ερευνητικές συνεργασίες με διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς στην Κύπρο. Την τελευταία δεκαετία έχουν αναπτυχθεί εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας σε όλους τους ερευνητικούς τομείς του Πανεπιστημίου, πολλά από τα οποία διαπρέπουν και ξεχωρίζουν διεθνώς. Στο Πανεπιστήμιο Frederick, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ερευνητικά έργα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς έρευνας.