Πότε ιδρύθηκε η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ), είναι η μεταπτυχιακή Σχολή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), η οποία ιδρύθηκε το 2012 και είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Σχολή λειτουργεί ως ανεξάρτητη ιδιωτική Σχολή με βάση τις πρόνοιες της Κυπριακής νομοθεσίας αλλά και με βάση τα διεθνή, υψηλού επιπέδου πρότυπα και κανονισμούς λειτουργίας καταξιωμένων πανεπιστημίων και ινστιτούτων διεθνώς. Αποτελεί το πνευματικό παιδί του ΙΝΓΚ και το φυτώριο της εκπαίδευσης της νέας γενεάς Κυπρίων επιστημόνων.

Ποια προγράμματα προσφέρει η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου

Χτίζοντας απάνω στη συσσωρευμένη εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών, η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, προσφέρει συνολικά 7 μεταπτυχιακά προγράμματα.

  • Μάστερ – MSc

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ (MSc) προσφέρονται στους ακόλουθους κλάδους: Ιατρική Γενετική, Μοριακή Ιατρική, Νευροεπιστήμη καθώς και στη Βιοϊατρική ‘Έρευνα. Τα προγράμματα χαρακτηρίζονται ως εντατικά, με διάρκεια 13 μηνών, εκτός της Βιοϊατρικής ‘Έρευνας που είναι διετές πρόγραμμα. Εντός του διαστήματος αυτού, οι φοιτητές ενσωματώνονται αμέσως στις ερευνητικές ομάδες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και παράλληλα παρακολουθούν διαλέξεις μαθημάτων κοινού κορμού και μαθημάτων επιλογής.

  • Διδακτορικά – PhD

Τα διδακτορικά προγράμματα (PhD) προσφέρονται στους κλάδους της: Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής και Νευροεπιστήμης. Οι διδακτορικοί φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα του τομέα του κάθε προγράμματος, όπως επίσης και μαθήματα επιλογής. Ο στόχος είναι να αποκτήσουν τη θεωρητική γνώση του προγράμματος που επέλεξαν πριν προχωρήσουν στο ερευνητικό τους πρόγραμμα. Η ερευνητική διατριβή των διδακτορικών φοιτητών εκπονείται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Η διάρκεια της διδακτορικής φοίτησης  είναι 4 χρόνια.

Όλα τα προγράμματα της Σχολής προσφέρονται στην Αγγλική γλώσσα.

Δίδακτρα & Υποτροφίες

  • Δίδακτρα Μάστερ (Ιατρική Γενετική, Μοριακή Ιατρική, Νευροεπιστήμη) = €8,000
  • Δίδακτρα Μάστερ (Βιοϊατρική ‘Έρευνα – Διετές πρόγραμμα) = 10,550
  • Δίδακτρα Διδακτορικού = €20,750 συνολικά για 4 χρόνια

(Δίδακτρα πρώτου χρόνου €5,450)

Προσπάθεια μας κάθε χρόνο είναι να προσφέρονται υποτροφίες βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων, σε υποψήφιους φοιτητές που θα αιτηθούν και θα πετύχουν εισδοχή στη Σχολή.

Σε ποιους απευθύνονται τα προγράμματα της ΣΜΙΚ                                                                  Τα προγράμματα απευθύνονται σε απόφοιτους από κλάδους γενικής ιατρικής και υγείας, βιολογικών επιστημών,  νευροεπιστήμης,  βιοϊατρικής, μοριακής γενετικής,  μοριακής ιατρικής, χημείας, ψυχολογίας, φαρμακολογίας, φυσιολογίας και άλλων συναφών κλάδων, που θέλουν να εμβαθύνουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο MSc και PhD.

Που μπορούν να προχωρήσουν οι φοιτητές της ΣΜΙΚ μετά την αποφοίτηση            Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα σπουδών τους στη ΣΜΙΚ,  οι απόφοιτοι μας είναι κατάλληλα καταρτισμένοι από πλευράς ακαδημαϊκών γνώσεων αλλά και από πλευράς απόκτησης εμπειρίας σε πραγματικές συνθήκες εργασίας εντός των εργαστηρίων του Ινστιτούτου. Αυτό είναι σημαντικό προνόμιο για ένα νεαρό επιστήμονα. Οι απόφοιτοι μας είναι καταρτισμένοι για εργασία στην Κύπρο ή στο εξωτερικό σε εργαστήρια του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, στην εκπαίδευση, στην κλινική γενετική και άλλες ιατρικές ειδικότητες, στην έρευνα, καθώς και στη φαρμακευτική βιομηχανία και άλλα συναφή επαγγέλματα.

Οι απόφοιτοι Μάστερ της ΣΜΙΚ, μπορούν επίσης να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό για την απόκτηση Διδακτορικού πτυχίου. Οι απόφοιτοι Διδακτορικού της ΣΜΙΚ μπορούν επίσης να εργαστούν ως ερευνητές στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Πως μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση στη ΣΜΙΚ

H Σχολή έχει ανοίξει την περίοδο υποβολής αιτήσεων για φοίτηση στα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, εδώ και κάποιους μήνες.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και το επίπεδο ανταγωνιστικό.

Οι αιτήσεις για τα προγράμματα Μάστερ συνεχίζουν, ενώ για τα διδακτορικά έχουν κλείσει.

Prospectus2018-2019

 

Για περισσότερες  σχετικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα της Global στα τηλ.: +357 2278.0250, +357 2278.5022 και +30 6908-281.882

 

 

 Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ)

 

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) ιδρύθηκε το 1990 ως ένας ιδιωτικός, δικοινοτικός, μη κερδοσκοπικός, ακαδημαϊκός οργανισμός με κύριο σκοπό την παροχή έρευνας, ιατρικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών.

 

Το όραμα μας

Το Όραμα του ΙΝΓΚ είναι να λειτουργεί ως Εθνικό Κέντρο Αριστείας και Περιφερειακό Κέντρο Αναφοράς στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών.

Οι Στόχοι του ΙΝΓΚ είναι η διεξαγωγή καινοτόμου και πρωτοποριακής έρευνας, η προσφορά εξειδικευμένων κλινικών και εργαστηριακών υπηρεσιών και η προσφορά μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και άλλων ιατρικών και βιοϊατρικών επιστημών. Απώτερος Σκοπός είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Κυπρίων πολιτών ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικής καταγωγής, και η ενδυνάμωση του διεθνή ρόλου του ΙΝΓΚ στους τομείς που εξειδικεύεται.

 

Κλινικές Υπηρεσίες

Το ΙΝΓΚ αποτελείται από Κλινικές και Τμήματα τα οποία εξειδικεύονται στους τομείς της Κλινικής Νευρολογίας, Κλινικής Γενετικής, Ηλεκτρονικού Μικροσκοπίου/Μοριακής Παθολογίας, Μοριακής Ιολογίας, Βιοχημικής Γενετικής, Κυτταρογενετικής & Γονιδιωματικής, Μοριακής Γενετικής της Θαλασσαιμίας, Γενετικής της Καρδιοαγγειολογίας & Δικανικής Γενετικής, Νευρογενετικής και Μοριακής Γενετικής Λειτουργίας & Θεραπείας.

 

Έρευνα

Ερευνητικά προγράμματα έχουν εξασφαλισθεί από χρηματοδοτικούς οργανισμούς εντός και εκτός Κύπρου. Η επιτυχής διεκπεραίωση των ερευνητικών προγραμμάτων διαφαίνεται από τον αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Το ΙΝΓΚ έχει συνάψει επίσης πέραν των 100 συνεργασιών με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα του εξωτερικού.

Σήμερα διεξάγονται στο Ινστιτούτο προγράμματα που αφορούν τη Μυϊκή Δυστροφία, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, το κληρονομικό καρκίνο, τη θαλασσαιμία, την επιληψία, τη διανοητική καθυστέρηση, τη πολικυστική νόσο των νεφρών, τα κληρονομικά μεταβολικά νοσήματα και άλλες παθήσεις. Οι επιστήμονες που διεξάγουν αυτές τις έρευνες βρίσκονται σε

συνεχή επαφή με άλλα ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού για επιστημονικές συνεργασίες και για χρηματικές επιχορηγήσεις.

 

Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου

Από το Σεπτέμβριο του 2012, λειτούργησε η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του ΙΝΓΚ η οποία προσφέρει συνολικά 7 προγράμματα σε επίπεδο Μάστερ και Διδακτορικό στους κλάδους της  Μοριακής Ιατρικής, Ιατρικής Γενετικής, των Νευροεπιστημών και της Βιοΐατρικής Έρευνας. Τα καινοτόμα αυτά προγράμματα καλύπτουν ένα πλατύ φάσμα από ενδιαφέρουσες πτυχές αυτών των επιστημών. Είναι δομημένα έτσι ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν θεωρητικές εξειδικευμένες γνώσεις μέσω των μαθημάτων, και να εκπονούν τις ερευνητικές τους διατριβές μέσα στα άριστα εξοπλισμένα εργαστήρια του Ινστιτούτου.

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου διαδραματίζει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο ως περιφερειακό κέντρο παροχής υψηλού επιπέδου έρευνας, εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Το ΙΝΓΚ έχει την κριτική μάζα επιστημόνων, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, μοναδικές για την Κύπρο και την γύρω περιοχή εργαστηριακές υποδομές, άριστες σχέσεις και συνεργασίες με χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, της Ευρώπης και της Αμερικής και τυγχάνει διεθνούς φήμης και αναγνώρισης.