Η Βρετανική κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει πριν από λίγες ημέρες πως οι φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν να δικαιούνται οικονομική στήριξη για τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές τους για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Global S & C Educational Services, Κρις Σωφρονίου, αναφέρει πως η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική και μας χαροποίει το γεγονός ότι η επιβεβαίωση αυτή έγινε πολύ νωρίτερα απ’ ότι πέρυσι, επιτρέποντας στο Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για Κύπριους φοιτητές.

«Η απόφαση αυτή σημαίνει πως οι φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αιτούνται για κάποιο πτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, θα συνεχίσουν το 2018  και καθ όλη την διάρκεια των σπουδών τους να έχουν πρόσβαση στο φοιτητικό δάνειο ακόμη και αν η σπουδή τους ολοκληρωθεί μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανάφερε ο κ. Σωφρονίου

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Πανεπιστημίων και Επιστημών της Αγγλίας κ..Jo Johnson αναφέρει πως «ήμασταν ξεκάθαροι για την δέσμευσή μας προς τον διεθνούς αναγνωρισμένο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέσα από την μοντέρνα βιομηχανική στρατηγική μας και το ποσό των £4.7 εκατομμυρίων που διατίθενται για έρευνα και καινοτομία στα επόμενα 5 χρόνια, εξασφαλίζουμε πως το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει τις ικανότητες και το περιβάλλον που απαιτείται για να συνεχίσει να πορεύεται της ακαδημαϊκής κοινότητας και έρευνας. Ένα κύριο κομμάτι της επιτυχίας μας είναι να προσελκύουμε ταλέντα από ολόκληρη την εμφύλιο. Αυτό ενθαρρύνει τα λαμπρότερα μυαλά από όλη την Ευρώπη για να συνεχίσουν να αιτούνται για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, νιώθοντας ασφάλεια προς την γνώση πως η οικονομική βοήθεια είναι διαθέσιμη αν χρειαστεί.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Βρετανικό φοιτητικό δάνειο, επικοινωνήσετε με τη Global Educational Services στα τηλέφωνα : 22 780250, 22 785022, 22 772244.