Δεδομένου ότι οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες της ΕΕ, από τον Αύγουστο 2021, δεν θα δικαιούνται «Home Fees» και δεν θα έχουν πρόσβαση στο φοιτητικό δάνειο για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα βρετανικά πανεπιστήμια σταδιακά ανακοινώνουν υποτροφίες και άλλες μορφές οικονομικής βοήθειας για φοιτητές από την ΕΕ.
Η Global Education Services είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις υποτροφίες, επιχορηγήσεις και άλλες ειδικές προσφορές που προσφέρουν σε Κύπριους φοιτητές, μερικά από τα πανεπιστήμια του αντιπροσωπεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

University of Bolton

Το πανεπιστήμιο του Bolton, στο Greater Manchester, θα διατηρήσει τα home fees για όλους τους Κύπριους στρατιώτες που θα πάνε για σπουδές το 2021, για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Το πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την Global Educational Services, προσφέρει μια αυτόματη υποτροφία αξίας £3,000 σε όποιο Κύπριο φοιτητή επιθυμεί να σπουδάσει στο Bolton, για όλη τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών του σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο! Δεδομένου ότι τα προπτυχιακά δίδακτρα στο Bolton είναι £12,450 (από τα χαμηλότερα δίδακτρα στο ΗΒ) τα δίδακτρα θα πέσουν στις £9,450 ετησίως.

University of Derby
Το πανεπιστήμιο του Derby θα διατηρήσει τα ίδια δίδακτρα για όλους τους Κύπριους στρατιώτες που μπήκαν στο στρατό το 2020. Είτε υποβλήθηκε αίτηση είτε όχι. Έτσι, αυτό διατηρεί τα δίδακτρα στις £9250 για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Middlesex University
Το Πανεπιστήμιο του Middlesex στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα ίδια δίδακτρα με το 2020 στις £9.250 για όλους τους Κύπριους στρατιώτες που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2021, και θα ισχύει καθ΄ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Επίσης ευχάριστα τα νέα και για τους υπόλοιπους φοιτητές, αφού το πανεπιστήμιο αποφάσισε να προσφέρει ειδικά μειωμένα δίδακτρα προς όλους τους Ευρωπαίους φοιτητές για όλα τα προπτυχιακά προγράμματα για τον Σεπτέμβριο του 2021. Τα δίδακτρα καθορίζονται στις £9,500, τα οποία πλησιάζουν κατά πολύ τα home fees.

Nottingham Trent University
Εξαιρετικά νέα από το Nottingham Trent University! Tο Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent προσφέρει τα ίδια δίδακτρα με το 2020, σε όλους τους Ευρωπαίους φοιτητές που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2021 διατηρώντας τα δίδακτρα στις £9250, τα οποία θα ισχύουν για όλη τη διάρκεια του προγράμματος τους. Το ίδιο ισχύει και για τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

University of Reading
Το Πανεπιστήμιο του Reading ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα ίδια δίδακτρα με το 2020 στις £9.250 για όλους τους Κύπριους στρατιώτες που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2021, και θα ισχύει καθ΄ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο του Reading προσφέρει υποτροφίες συνολικής αξίας 200.000 λίρες για μεταπτυχιακές σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22. Η κάθε υποτροφία είναι αξίας £4,000. Οι αιτήσεις άνοιξαν τώρα και θα κλείσουν τον Ιούλιο του 2021. Όσοι ενδιαφέρονται για την υποτροφία θα πρέπει πρώτα να κάνουν αίτηση στο πανεπιστήμιο και να εξασφαλίσουν θέση. Η Global Educational Services, αντιπρόσωπος του πανεπιστημίου μπορεί να σας βοηθήσει με την εξασφάλιση θέσης στο πανεπιστήμιο και την αίτηση σας για υποτροφία.

University for the Creative Arts (UCA)
Το πανεπιστήμιο University for the Creative Arts (UCA), θα προσφέρει την υποτροφία «UCA Creative Europe Scholarship» σε όλους τους Ευρωπαίους φοιτητές οι οποίοι θα ξεκινήσουν τη φοίτησή τους τον Σεπτέμβριο 2021.

H υποτροφία δίνετε αυτόματα υπό τη μορφή μείωσης στα δίδακτρα και ισχύει για όλη την διάρκεια των σπουδών τους. Η έκπτωση διαφέρει ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εξασφάλιση θέσης σε ένα από τα ποιο πάνω πανεπιστήμια μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Global Educational Services στα τηλέφωνα 22 780250, 22785022 και 22772244.