Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις2022-01-21T11:04:33+02:00
1. Να σπουδάσω εδώ η στο εξωτερικό;2019-10-31T09:58:48+02:00

 Οι σπουδές δεν σχετίζονται μόνο με ένα πτυχίο ή ένα δίπλωμα, σχετίζονται και με την ποιότητα της γνώσης και της ζωής που προσφέρει ένα πανεπιστήμιο και παρόλη την αξιόλογη πρόοδο των Κυπριακών και Ελληνικών πανεπιστημίων τα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα προσφέρουν κάτι το ξεχωριστό και μια ποιότητα που συνδέετε με την μακρά και λαμπρή τους παράδοση.

Το να ζει ένας νέος για τρία ή τέσσερα χρόνια σε μια σύγχρονη και ανεπτυγμένη πόλη αποτελεί από μόνο του μια εκπαιδευτική εμπειρία. Θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει τους ορίζοντές του, να γνωρίσει άλλους πολιτισμούς, διαφορετικούς ανθρώπους καινούριες νοοτροπίες. Αποκτά πλέον πολιτισμική  μόρφωση πολύ σημαντική  για την εξέλιξη και το μέλλον των επιχειρήσεων.

Εάν κατά τη διάρκεια των σπουδών ο φοιτητής εργάζεστε παράλληλα, θα μπει στην αγορά εργασίας έχοντας στο βιογραφικό του, εργασιακή εμπειρία από χώρα του εξωτερικού που είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα.. Αν πάλι αποφασίσει να εργαστεί στην χώρα σπουδών του μετα από την αποφοίτηση του, θα νιώθει πολύ πιο άνετα και οικεία ώστε να ξεκινήσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

2. Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η επιλογή πανεπιστημίου και προγραμμάτων στο εξωτερικό;2019-10-31T09:53:57+02:00

Είναι αρκετά δύσκολή και χρονοβόρα επιλογή. Για να μπορέσει να κάνει κάποιος σωστή επιλογή πρέπει να γνωρίζει πολλές πληροφορίες. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για σπονδές. Η κάθε χώρα διαθέτει το δικό της εκπαιδευτικό σύστημα με μια πληθώρα πανεπιστημίων. Το καθένα με τα δικά του προγράμματα σπουδών Επίσης τα κριτήρια εισδοχής για το κάθε πανεπιστήμιο μπορεί να διαφέρουν.

Εκτός από τα πιο πάνω υπάρχουν και άλλα δεδομένα που πρέπει ο υποψήφιος φοιτητής να έχει υπόψη του. π.χ. η τοποθεσία του πανεπιστημίου, το κόστος ζωής, η διαμονή του, υποστήριξη του διδακτικού προσωπικού προς τους φοιτητές και πολλά άλλα.

Για όλα τα πιο πάνω ο ρόλος ενός εκπαιδευτικού συμβούλου είναι ουσιαστικός και απαραίτητος. Με τη καθοδήγηση του και την σωστή ενημέρωση του ο υποψήφιος σπουδαστής θα βρίσκεστε σε καλύτερη θέση να κάνει τις καλύτερες επιλογές.

3. Ποια είναι η ιδανική περίοδος που ο υποψήφιος φοιτητής θα προχωρήσει την διαδικασία της αίτησης του;2019-10-31T10:15:14+02:00

Όσο πιο μεθοδικά πραγματοποιείται η διεργασία τόσο το καλύτερο. Ουσιαστικά ο Οκτώβριος φέρεται να είναι ο πιο κατάλληλος μήνας. Όταν η  διαδικασία ξεκινά νωρίς τότε ο σπουδαστής έχει τα πιο κάτω πλεονεκτήματα:

  • Με την έγκαιρη υποβολή της αίτησης εξασφαλίζεται άμεσα θέση στα Πανεπιστήμια επιλογής
  • Θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στο πρόγραμμα και αντικείμενο σπουδών που σας ενδιαφέρει
  • Θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς την φοιτητική εστία ανάλογα με τις ανάγκες σας
  • Θα αποφύγετε το άγχος, την πίεση της τελευταίας στιγμής κάνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή
  • Εάν σας ζητηθεί να πάρετε μέρος σε επιπρόσθετες εξετάσεις για την εισαγωγή σας, τότε θα προσαρμόσετε τον χρόνο σας για να προετοιμαστείτε
4. Τι προσόντα χρειάζεται ένας μαθητής για να γίνω δεχτός σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας;2020-03-31T20:59:14+03:00

Οι μαθητές από τα λύκεια που δεν καλύπτουν τα A-Levels στην διδακτέα ύλη μπορούν να κριθούν βάσει του απολυτηρίου τους με βαθμολογία 17 και ανω συν εξέταση στα αγγλικά O-Level με βαθμό C ή IELTS 6,0 ή TOEFL 5,5. Εάν ένας σπουδαστής από ένα λύκειο προγραμματίσει να παρακαθήσει A-Levels το πανεπιστήμιο θα κρίνει την αίτησή του που βασίζεται σε αυτά. Τα A-Levels είναι, και παραμένουν πάντα, απαραίτητα για εισδοχή, ακόμα και για  σπουδαστές από τα λύκεια για τα κορυφαία 15 παραδοσιακά πανεπιστήμια.

Για μαθητές από τα ιδιωτικά σχολεία απαιτείται επιτυχής ολοκλήρωση τριών A-Levels. Οι αποδεκτοί βαθμοί ποικίλλουν αναλόγως του πανεπιστήμιου και του προγράμματος σπουδών. Είναι απαραίτητο επίσης να έχεις εξασφαλίσει μία εξέταση αγγλικής γλώσσας O-Level με βαθμό C ή IELTS 6,0 ή TOEFL 550

5. Τώρα με το Brexit πως επηρεάζονται οι ξένοι φοιτητές?2019-10-31T09:57:05+02:00

Πρόσφατα η Μ. Βρετανία μέσω του Υπουργού Πανεπιστημίων, Chris Skidmore, ανακοίνωσε πως όλοι οι πολίτες της ΕΕ που ξεκινούν σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία το ακαδημαϊκό έτος 2020/21 θα συνεχίσουν να έχουν τα ίδια δίδακτρα με αυτά των Βρετανών, που αναμένετε να μειωθούν στο εγγύς μέλλον. Θα μπορούν επίσης να εξασφαλίσουν το φοιτητικό δάνειο τόσο για προπτυχιακά όσο και για μεταπτυχιακά προγράμματα άσχετα εάν η Μ. Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ. Η ανακοίνωση αυτή απλώς συνεχίζει την υφιστάμενη δέσμευση της κυβέρνησης για χρηματοδότηση σπουδαστών σε πολίτες της ΕΕ που ξεκινούν μαθήματα στην Αγγλία το ακαδημαϊκό έτος 2019/20.

Ήδη γίνονται συζητήσεις για τον προσδιορισμό των μελλοντικών διδάκτρων για τους νέους σπουδαστές της ΕΕ μετά το ακαδημαϊκό έτος 2020/21 καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μιαν ομαλή και συμφωνημένη  νέα σχέση με την ΕΕ. Το σίγουρο είναι ότι θα γνωρίζουμε από πολύ νωρίς τις εξελίξεις για τα ακαδημαϊκά δρώμενα για τις χρονιές που θα ακολουθήσουν.

6. Πως μπορώ να ξέρω ποια είναι η κλίση μου για σπουδές;2019-10-31T09:57:59+02:00

Ένας έμπειρος Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα μπορέσει να σας βοηθήσει σε αυτό το σημείο, με μια καλή συνέντευξη. Επίσης είναι χρήσιμο να υποβληθεί ένας μαθητής σε ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για να διαπιστωθούν τα ισχυρά του σημεία. Η Global παρέχει στους μαθητές/φοιτητές του το Test Eπαγγελματικού Προσανατολισμού Career Gate για τις ανώτατες, ανώτερες  σπουδές και τις επαγγελματικές δεξιότητες. To Career Gate Test,  έχει καταρτιστεί από πολυετείς μελέτες καταξιωμένης πανεπιστημιακής ομάδας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του London School of Economics, ειδικής στον επαγγελματικό προσανατολισμό και την αγορά εργασίας,

 

 

Go to Top