Hungary Universities

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Pecs

Το Πανεπιστήμιο του Πετς άνοιξε τις πόρτες του το 1367, καθιστώντας το το πρώτο και παλαιότερο ίδρυμα του είδους του στην Ουγγαρία. Το ίδρυμα πολλαπλών πανεπιστημιουπόλεων περιλαμβάνει 10 σχολές και πολλά ερευνητικά κέντρα, προσφέροντας μια ευρεία παλέτα 100+ προγραμμάτων που διδάσκονται στα αγγλικά και τα γερμανικά που καλύπτουν σχεδόν κάθε πτυχή του σύγχρονου ακαδημαϊκού κόσμου, από την ιατρική, τις φυσικές επιστήμες, τη μηχανική, την τέχνη και την πολιτική επιστήμη στο δίκαιο, τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά, κάθε μαθητής μπορεί να βρει το τέλειο πρόγραμμα για τον εαυτό του και τη μελλοντική Το Πανεπιστήμιο του Pécs με 22 000 φοιτητές, 1 600 λέκτορες και 10 σχολές είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ουγγαρία και το κέντρο γνώσης στην περιοχή Transdanubian.

Το UP αντιπροσωπεύει κλασικές αξίες, ενώ οι προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος προσαρμόζονται επίσης με επιτυχία. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών τομέων, φτάνει πολύ πέρα από την πόλη του Πετς. Το UP λειτουργεί ανεξάρτητη σχολή στο Szekszárd και διοργανώνει σημαντικά προγράμματα κατάρτισης στις πόλεις Kaposvár, Szombathely και Zalaegerszeg.

Το Πανεπιστήμιο του Pécs είναι ένας δημοφιλής προορισμός για διεθνείς φοιτητές λόγω του ασφαλούς περιβάλλοντος, της υψηλής ποιότητας διδασκαλίας, των λογικών διδάκτρων, του χαμηλού κόστους διαβίωσης και της τεράστιας διεθνούς φοιτητικής κοινότητας. Επειδή το Πανεπιστήμιο φιλοξενεί τόσους πολλούς διεθνείς φοιτητές, προσφέρουμε ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων υποστήριξης που θα σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε στη διαβίωση και τη μελέτη σε μια νέα χώρα.

Προκειμένου να εξασφαλιστούν υψηλά διεθνή πρότυπα, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ποιοτικού ελέγχου. Η ουγγρική επιτροπή διαπίστευσης (HAC) διεξάγει συνεχείς θεσμικές και προγραμματικές διαδικασίες διαπίστευσης και παρακολουθεί την ποιότητα της εκπαιδευτικής δραστηριότητας για συμμόρφωση με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές. Τα ουγγρικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα μαθήματα είναι διαπιστευμένα από την HAC.

Ζωή στο Πανεπιστήμιο

Το Pécs είναι ένα όμορφο μέρος για να σπουδάσετε. Είναι ταυτόχρονα ένα φιλικό μέρος και μια πολύ δραστήρια πόλη, στην οποία δεν μπορείτε ποτέ να βαρεθείτε. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε όλα όσα θα μπορούσε να επιθυμεί ένας μαθητής. Μπορείτε να ζήσετε την απίστευτα ζωντανή φοιτητική ζωή μέρα και νύχτα σε αυτή την πραγματικά πανεπιστημιακή πόλη, γεμάτη μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες.

Στέγαση

Το Πανεπιστήμιο του Πετς έχει δέκα κοιτώνες. Βρίσκονται σε ήσυχες, κατοικημένες περιοχές της πόλης. Οι σχολές του Πανεπιστημίου καθώς και το κέντρο της πόλης είναι εύκολα προσβάσιμες από τους κοιτώνες. Οι περισσότεροι κοιτώνες έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα. Τα δωμάτια είναι όμορφα επιπλωμένα και περιλαμβάνουν μπάνιο. Παρέχονται κλινοσκεπάσματα. Τα δωμάτια προσφέρονται σε λογικό επίπεδο τιμών: περίπου 130 ευρώ το μήνα.

Αθλητικές εγκαταστάσεις

Για να διατηρηθεί το επίπεδο των πνευματικών επιτευγμάτων και να υπομείνει την καθημερινή πίεση, είναι απαραίτητο να έχουμε άφθονες ευκαιρίες για αναψυχή και αναγέννηση. Ο κύριος στόχος είναι να δημιουργηθεί χώρος για αθλητισμό και σωματική άσκηση στη ζωή των ανθρώπων, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος του τρόπου ζωής τους αργότερα.

Η αθλητική ζωή στο Πανεπιστήμιο συντονίζεται από το TTK Sport Centre University of Pécs, το οποίο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών ευκαιριών στους φοιτητές και το προσωπικό. Το Κέντρο διοργανώνει διάφορα προγράμματα που είναι ελκυστικά και προσβάσιμα σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, τη σχολή ή την προηγούμενη εκπαίδευση, η οποία είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για αναψυχή και αναγέννηση.

Κατάταξη
Το Πανεπιστήμιο του Pécs ανήκει στα 300 κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Κατάταξη Έτος Κατάταξη
(Παγκοσμίως)
Κατάταξη
(Στην Ευρώπη)
Times Higher Education World University Rankings 2022 801 363
Times Higher Education World University Rankings 2023 701 274

Πρόσθετες πληροφορίες

Δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο του Pécs

Φοιτητές που είναι πολίτες της ΕΕ / ΕΟΧ:

Τα μέσα δίδακτρα για φοιτητές από την περιοχή ΕΕ/ΕΟΧ 2.366.300 HUF ετησίως, κυμαίνονται από 5.600 HUF έως 6.171.400 HUF.

Φοιτητές που είναι πολίτες εκτός ΕΕ / ΕΟΧ:

Τα μέσα δίδακτρα για φοιτητές εκτός ΕΕ / ΕΟΧ είναι 2.466.800 HUF ετησίως, που κυμαίνονται από 5.600 HUF έως 6.171.400 HUF.

Τα δίδακτρα μπορεί να διαφέρουν για κάθε πρόγραμμα σπουδών.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων

Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων στο Πανεπιστήμιο του Pécs μπορεί να διαφέρουν για κάθε πρόγραμμα, αλλά οι περισσότερες είναι μεταξύ 30 Ιουνίου και 31 Ιουλίου για να ξεκινήσετε τις σπουδές σας το φθινόπωρο.