Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επίσκεψη του καθηγητή Ρομποτικής, Nick Weldin, από το Middlesex University, που ήρθε στην Κύπρο μετα από πρόσκληση της Global Education, αντιπρόσωπου του Πανεπιστημίου στην Κύπρο.

Ο καθηγητής πραγματοποίησε μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια στην έκθεση ¨Εκπαίδευση και Επαγγέλματα» που διεξήχθη την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στην Κρατική έκθεση.  Οι μαθητές που επισκέφτηκαν την έκθεση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν εργαστήρια Ρομποτικής διάρκειας 1 ώρας. Η εμπειρία αυτή ήταν μοναδική αφού για πρώτη φορά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ένα σύγχρονο επιστημονικό τομέα που θα έχει μεγάλή επίδραση για το μέλλον της ανώτερης παιδείας και της ζωής μας.

 

Το πρόγραμμα του ταξιδιού του καθηγητή ολοκληρώθηκε με επισκέψεις σε επιλεγμένα σχολεία της Λευκωσίας. Ο καθηγητής με την συνοδεία της Head of EU  Recruitment του Middlesex University, κα. Μαρκέλλα Χαραλάμπους και μέλη της Global Education, επισκέφτηκε την Τεχνική Σχολή Μακαρίου Γ στην Λευκωσία, την Αμερικάνικη Ακαδημία Λευκωσίας, το Pascal English School Λευκωσίας, το Grammar School και το G C School of Careers για να ενημερώσει τους μαθητές για τον νέο αυτό κλάδο και τις προοπτικές του. Οι μαθητές έδειξαν τρομερό ενδιαφέρον και έκαναν αρκετές ερωτήσεις στον καθηγητή.

Ευχαριστίες σε όλα τα σχολεία που μας φιλοξένησαν. Πολλές ευχαριστίες επίσης οφείλουμε στην Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, ειδικότερα δε στον πρόεδρό της, Χαράλαμπο Διονυσίου και Κώστα Ευαγγέλου για την πολύτιμη στήριξη τους. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στο πανεπιστήμιο του Middlesex που δέχτηκε την πρόσκληση μας και ειδικότερα στην κα. Μαρκέλλα Χαραλάμπους.

Το Middlesex University είναι ένα από τα λίγα πανεπιστήμια της Βρετανίας που προσφέρει σπουδές Ρομποτικής σε προπτυχιακό αλλά μεταπτυχιακό πτυχίο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών Ρομποτικής του πανεπιστημίου του Middlesex αλλά και για αίτηση στο πανεπιστήμιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Global Education στο 22 780250 ή 22785022.